reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
ania5348 Ja wczesniej czułam bardziej dziewczyny w brzuchu tez nie byly one bardzo jakies silne ale czulam a teraz od kilku dni zauwazylam ze mniej sie ruszaja i niewiem wlasnie jaki to jest powod.Martwie sie troche.We wtorek jade na kontrole,mam nadzieje ze bedzie wszystko ok,a dzisiaj mialam koszmarny sen,ze jedna z moich dziewczynek nieprzezyla.........KOSZMAR obudzilam sie mokra:(
Ja na spanie nie narzekam.Klade sie na prawym boku i tak usypiam,potem w nocy kilka razy sie przekrecam z prawgo na lewy z lewego na plecy,ale jak narazie jestem wyspana:)
U mnie leje od samego rana,co za pogoda!!!!

Mysle ze maluszki maja coraz mniej miejsca, a my niepotrzebnie panikujemy. Napewno po wizyci, lekarz rozwieje nasze watpliwosci. Daj znac jak bylo ile maluszki waza:-) Ja ide we czwartek, normalnie nie moge sie doczekac, bo jestem ciekawa jak sie maja, ile waza:-) Dobrze ze wizyty sa czeszcze niz w ciazy pojedynczej:-) Aco do koszmarow nocnych to normalne mysle ze kazda kobieta ciezarna je ma, taki urok ciazy. najlepij sie nie przejmoac :-)

Hej dziewczyny.
W czwartek 17.06 przyszły na świat moje blizniaki: Davide 10.30, 3000 gr, 51 cm e Simone 10.31, 2650 gr, 48 cm.
Dziś wychodzimy ze szpitala ;)

Serdecznie gratuluje dzieciaczków!!!!!
Jsak tylko będziesz miała czas i siłę pisz jak tam przebiegał poród i jak sobie radzisz z dwójeczką.

ttolaa- a na kiedy masz termin? ja jestem w 33 tyg, 29 czerwca zabieraja mnie do szpitala, ale kiedy beda ciac, tego nie wiem.. ale chyba jakos niedlugo, bo jedna dzidzia ma za malo wod plodowych :/

ttolaa- a na kiedy masz termin? ja jestem w 33 tyg, 29 czerwca zabieraja mnie do szpitala, ale kiedy beda ciac, tego nie wiem.. ale chyba jakos niedlugo, bo jedna dzidzia ma za malo wod plodowych :/

Prawidłowo termin mam na 25 lipca,ale cesarke mam ustalona na 8 lipca,chyba że będzie sie cos szybciej działo,to będą szybciej ciąć.Z jednej strony nie moge sie doczekać,a z drugiej trochę się boję.
Trzymam za Ciebie kciuki i niech dzidzie jeszcze troszke posiedzą w Twoim brzuszku.

ttolaa- no to mozliwe ze jakos mniej wiecej w tym samym czasie urodzimy. A tak strasznie sie boje tego porodu, ta cesarka to chyba jeszcze bardziej mnie przeraza niz porod naturalny. No ale jakos musimy dac rade:) a kiedy mialas ost usg? ile wtedy Twoje maluszki wazyly?
Dziekuje i rowniez trzymam za Ciebie kciuki:)

ttolaa- no to mozliwe ze jakos mniej wiecej w tym samym czasie urodzimy. A tak strasznie sie boje tego porodu, ta cesarka to chyba jeszcze bardziej mnie przeraza niz porod naturalny. No ale jakos musimy dac rade:) a kiedy mialas ost usg? ile wtedy Twoje maluszki wazyly?
Dziekuje i rowniez trzymam za Ciebie kciuki:)

Damy rade!!!jesteśmy dzielne dziewczyny.:-)
Usg miałam ostatnio robione w czwartek u mojego lekarza,ale dokładniejsze pomiary miałam robione w poniedziałek jak jeszcze byłam w Ustce.Dziewczynki ważyły,jedna 2400,druga 2500.
A jak waga twoich dzieciaczków i jakiej płci oczekujesz?

reklama
Do góry