reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dobrze, ze z tymi wodami ci sie uspokoilo:) mi w sumie lekarka nie kazala, tylko polozna jak przegladala moja karte ciazy to stwierdzila, ze powinnam zrobic no to zrobilam:S
a kiedy planuja rozwiazanie? wszystko gotowe na przyjscie maluchow? ja spakowalam torbe do szpitala bo to niegdy nie wiadomo...

reklama
mi to znowu CRP skacze(dopuszczalne jest do 5, a ost mialam 54), i jakies Ddimery(dopuszczalne do 500 a ja mam 2200).. ale od czego to tak mi skacze to nie wiem:/ Wiesz co rozwiazania to jeszcze nie planuja, juz teraz jak bylam to juz mysleli ze bedzie trzeba rozwiazac ciaze ale ze sie uspokoilo z tymi wodami to chca mnie jak najdluzej przetrzymac (juz jakies zastrzyki mi dali zeby dzidzia sie szybciej plucka rozwinely). Co Ty jeszcze mam tyle do przygotowania, a najgorsze jest to ze nic nie moge zrobic, a maz jedynie co to w weekend cos podszykuje bo takto w tyg cale dnie pracuje.. A jeszcze tyle rzeczy do kupienia mi zostalo, niestety po sklepach juz nie polaze, zostalo tylko allegro.. A Ty juz uszykowany maz pokoik i wyprawka kupiona?

pociesze Cie:) wyprawke powiedzmy, ze mam..ubranka wyprane ale nie wyprasowane i kosmetyki na te pierwsze dni/tygodnie kupione ale pokoik niestety nie ale postanowilam sie tym nie denerwowac. Otoz, jestesmy w trakcie remontu starego mieszkania po dziadkach...budowlancy maja same obsuwy i powinni juz konczyc, zebysmy mogli sie przprowadzic (mieszkanie obecne wypowiedzielismy i mozemy tu byc do 19 lipca ale nie planowalismy tu wrocic z maluchami) natomiast w tempie prac tych wybitnych specjalistow, ktorzy zamiast gipsowac te sciany to chyba sie na nie tylko patrza wszystko komplikuja...zatem jezeli pojde do szpitala 15 to w tym dniu przyjezdzaja montowac kuchnie:) dobrze, ze min 5 dni w szpitalu to moze nas maz przeprowadzi...niezly hardcore!!! ale luz jestem ponad to i nie denerwuje sie bo i tak mi to nic nie da...pomordowanie budowlancow tez jak i uduszenie polowy pan w urzedach, z ktorymi nic nie da sie zalatwic...tak wiec gonie 3 razy dziennie na istny plac budowy i poganiam ich jak moge,w miedzy czasie wybierajac plytki i meble i dowozac im jakies *******y typu "zabraklo nam krzyzykow do plytek, skocz szefowo"...zamiast urzadzac male krolestwo dla synkow to ja po skladach budowlanych no bo maz w pracy..napewno sie nie nudze:p dobra nie zrzedze...
hej a co tu tak cicho dzisiaj? dziewczyny jak sie czujecie?
wszystko w porzadku?

Witajcie kochane!!!!

Dziękuję Wam za wsparcie!!!!

Ja dziś odżyłam. Byłam u moich kruszynek zawieść mleko.
Perełki są już w lepszej formie.
Nadia mniejsza nie ma już infekcji i ma odstawiony antybiotyk,
Zosia większa po trudnej niedzieli, gdzie miała poważne problemy z oddychanie i została podłączona do tlenu, miała też podawane morfinę, aby nie czuć bólu,
dziś oddycha już samodzielnie!!!!!!!!
Obie oddychają samodzielnie, mają tylko doprowadzone rurki w razie, które czasami dają im tlen.
Po żółtaczce też już nie ma śladu!!!!
Obie dostają moje mleczko i od poniedziałku mają już podwójną dawkę.
Nadia dostawała 3 ml co 2 godziny dziś już 6, a ma dojść na razie do 9.
Zosia dostawała 4 ml co 2 h, dziś 8, ma dojść do 12.
Cysta się w brzuszku się wchłonęła i nie było to nic poważnego.
Dziś jak byłam u dziewczynek dostałam Nadunię do przytulenia.
Leżała na moich piersiach około 30 min.
Cudowne uczucie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest taka malutka i dobniutka, ale piękne uczucie!!!!!!!!!!
Zośkę będę tulić w sobotę. Nie chcą na razie, aby dziewczynki zbyt często opuszczały inkubator.
Jestem dziś mega zadowolona!!!
Oby tak dalej!!!!

Nutella trzymam kciuki!!!!

Gastone mnie nic nie bolało, ale ja od zaraz po zastrzykach miałam meksyk, więc może mi umknęło.

super kochana ze dziewczynki sie tak dobrze miewaja!! Badz silna!!!

Nutella-super brzusio ty zapewne juz po:)

widze ze dziewczyny macie probelmik z imionkami:)

mnien sie podba takie zestawy

Jagoda i Magda(to ja z siorka)
Kornelia i Alicja
Marta I Magda
Alicja i Ola...
Ela i Ula

ostatnio mialam takie przeżycie:szykowałam sie kapac,siadlam sobie i po chwili wstalam dostalam takich bolesci w dole brzucha a w zasadzie kolo pochwy i uczucie jakby mi cos z brzucha lecialo,nie krwawilam(dlatego nie dzwonilam do lekarza)na lewa noge nie moglam wogole chodzic jakbym dostala jakiegos paralizu lewostronnego,w nocy maz musial mnie prowadzic do ubikacji.Do dnia dzisiejszego nie wiem co to bylo:(!!

Co do wyprawki to ja mam tylko z ubranek po 2 sztuki pajacykow,bod,i spioszkow:(wiec nie mam tego za duzo.A moglaby z Was napisac co na poczatek jeszcze trzeba miec,bo jak czytal wyprawke dla noworodka w necie to chyba z miliony trzeba by miec a po dopiero na dwójke:))

hej dziewczyny,
Jenefer czy ty moze jestes z W-wy?bo pisalas o imionach dla W-wy.nie moge nikogo tutaj odnaleźć z mojego miasta.nie zebym miala cos do innych:) ale chcialabym wiedziec bo widze ze porod masz juz za soba gdzie rodzilas?czy mialas lekarza z tego szpitala?
dziewczyny gdzie na zywo mozna obejrzec wozki jakiekolwiek dla bliźniat, bo widze ze temat wozkow powraca.ja oprocz na ulicy tez nie widzialam nigdzie.oczywiscie jakby ten sklep byl w W-wie lub w okolicach.ale jade za tydzien nad morze z W-wy wiec gdyby gdzies byl po drodzenp Gdansk,Gdynia to tez fajnie by było???
Kasiona nie chce tutaj negowac porodu naturalnego bo napewno ma jakies plusy i sa dziewczyny ktore chca tak rodzic, ale ja tez nie wyobrazam sobie sn.nie daj sie.ja jak gadalam cos ostatnio z lekarzem tak pierwszy raz na ten temat to powiedzial ze nie ma problemu z cc i trzymam go za słowo.ja jestem straszny cykor ze to dlugo bedzie trwało, a tu dwoch maluchow rwie sie do wyjscia..ehh
Pozdrawiam
justella ten sklep bobo wozki jest w gdyni i to wlasciwie tam mozna obejrzec wozki blizniacze na zywo..... ale tak szczerze nie polecam tego sklepu bo obsluge maja fatalna.... i wozkow na sklepie 3 szt (blizniaczyczych). pewnie powie Ci ta babka tak jak nam ze na stronie jest wszystko.....
pozdrawiam

hej dziewczyny,
Jenefer czy ty moze jestes z W-wy?bo pisalas o imionach dla W-wy.nie moge nikogo tutaj odnaleźć z mojego miasta.nie zebym miala cos do innych:) ale chcialabym wiedziec bo widze ze porod masz juz za soba gdzie rodzilas?czy mialas lekarza z tego szpitala?
odpisałam na prv, napisz czy doszło bo coś mi się chrzaniło z wysłaniem.

2ania jest tutaj na bliźniakach taki wątek odnośnie wyprawki. Tam znajdziesz dużo informacji co kupić, co komu się przydało itp

pozdrawiam przyszłe mamy i ich brzucholki

hej dziewczyny
Zostalo mi pare lekow ktore zdazylam wykupic ale niestety zmienili mi na inne, odsprzedam taniej. Posiadam luteine dopochwowa-3opakowania,
luteine pod jezyk-2opakowania,
duphaston- 1.5 opakowania(27 tabletek)
Zainteresowane piszcie na priv.

Witam,
w 7 tc.okazało się, że jestem w ciąży bliźniaczej jednojajowej. W 8 tc. jedno serduszko przestało bić, jest to ciąża dwuowodniowa, jednokosmówkowa. Czytałam, że drugie dziecko ma małe szanse ze względu na jednokosmówkowość, jednak na razie rośnie. Czy ktoś był w takiej sytuacji i urodził zdrowe dziecko? Strasznie się martwię co będzie.

reklama
hej dziewczyny,
Karolonkare dzieki za info,moze tam zajrze,wiem tez ze W-wie w Swiecie Dziecka sa wiec najpierw tam sie udam:)))Jak ty sie czujesz,wszystko dobrze ze szwem?mam nadzieje ze tak:)Ty jaki wozek kupujesz,czy jeszcze nie zdecydowalas?
Jenefer dziekuje za wiadomosc-doszła.ja tez dzisiaj ci napisalam-rowniez nie jestem pewna czy sie wyslala mam nadz.ze tak:)
2ania mi nic na razie sie taiego nie przydarzyło i mam nadz ze juz cie taki bol nie spotka-nie mam pojecia od czego moglo to byc.
Jesli chodzi o wyprawke w kwetii ciuszkow to ja mam taka liste:
UBRANKA:10 bawełnianych śpioszków10 bawełnianych kaftaników10 body z krótkim rękawkiem6 body z długim rękawkiem 4 komplety wyjściowe -spodenki+bluzy(bez kapturów)6 pajacyków4 czapeczki bawełniane6 par skarpetek4 sweterki2 kombinezony(lub ewentualnie śpiworki grubsze zamiast kombinezonów)2 czapeczki wełniane4 pary rękawiczek niedrapek
oczywiscie to tez zalezy kiedy maluchy maja sie urodzic,ja mam terminowo na październik wiec juz moze byc chlodno,ty wczesniej z tego co widze wiec kobinezoniki mozesz dokupic pozniej jak sie ochlodzi.nie wiem czy ta lista jest kompletna i praktyczna,takie moje pierwsze zapiski,ktorych sie trzymam-czegos trzeba:)))
Pozdrawiam

Do góry