reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

czesc dziewczynki.....
ja to na 100% cc zreszta juz mnie lekarka pytala bo maluszki wiki glowka w gol a Oli pupcia w dol i raczej sie juz nie ustawia inaczej........ ale dla mnie to dobrze bo sie nasluchalam jakie to porodzy sn blizniacze sa ......
dzisiaj mialam badana krzywa cukrzycowa mam nadzieje ze wyniki beda ok ......
co do wyprawek to mnie bardzo podoba sie wozek Xlander Twin bo w weekend ogladalam zooma i kompletnie mi nie odpowaida wyglada jak ogromna kosiarka do trawy i w dodatku ze wszystkim kosztuje okolo 4tys to juz jak samochod troche przesada..... a ten wozek Kees to nie slyszalam mozecie wstawic linka?
pozdrawiam brzuszki

reklama
w sumie podobne te wozki do siebie :)

ja sie jednak zdecyduje na jane twin two z matrixem, podoba mi sie ten wozek, po roku zmienie na spacerowke parasolke bo lzejsza chociaz pewnie jeszcze z 10 razy zmienie zdanie bo tak ciezko mi sie jest zdecydowac.
Karolinkare a widzialas na zywo tego xlandera?? Jaki jest? Dobrze sie prowadzi?

Hej Karolinkare!

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: TWIN ALU LTD głęboko-spacerowy z 2 gondolkami i osłonką dostawa w Polsce 0zł tu masz tego kees

Ale ci fajnie z ta cesarka, moi byli glowkami w dol w poniedzialek, mnie przeraza porod naturalny, a tu w tym moim szpitalu wszyscy sa przeciwko cesarce, nasluchalam sie jeszcze od kolezanek ze konczy sie to czesto tak ze jedno rodzi sie naturalnie drugie cesarka wybije ich tam wszystkich jak cos takiego mi sie przytfrafi :)
oj taak tez mam kolezanke ktora jednego blizniaka urodzila sn a drugi ego przez cc masakra bo nie chcieli od samego poczatku cc bo maluszki ulozone odpowiednio glowkami w dol a po urodzeniu pierwszego ten drugi ulozyl sie poprzecznie i cc

w sumie podobne te wozki do siebie :)

ja sie jednak zdecyduje na jane twin two z matrixem, podoba mi sie ten wozek, po roku zmienie na spacerowke parasolke bo lzejsza chociaz pewnie jeszcze z 10 razy zmienie zdanie bo tak ciezko mi sie jest zdecydowac.
Karolinkare a widzialas na zywo tego xlandera?? Jaki jest? Dobrze sie prowadzi?
widzialam Xlandera na zywo i bylam mega zaskoczona gabarytami i lekkoscia tego wozka..... ladnie sie sklada i prezentuje problem jedyny ze fotelikow nie mozna zamontowac no ale trudno..... jade w sobote z rodzicami i z M dokladnie obejrzec ten wozek...... to zdam Ci kochana relacje

czesc dziewczyny! ja jak codzien borykam sie z tym samym tematem. Nie wiem juz czy sobie wkrecam ze to cos niedobrego z tym moim twardnieniem brzucha. Na ogol leze, bardzo duzo i jak wstaje i sie krece po domu to on sie robi od razu taki napiety i naprezony, ze az mi trudno chodzic. A nospa nic nie daje.Napiszcie prosze czy to jest cos zlego. Jak sie klade to mi przechodzi i raczej wtedy jest miekki. ale przeciez normalnie gdybym nie lezala to bylby napiety non stop. boje sie ze przeocze cos i sie stanie cos zlego:-( a ja dopiero 24 tydzien

jedynka- ja mam to samo co Ty, wystarczy ze nawet pare min posiedze a on juz robi sie twardy, mowilam o tym lekarzowi, teraz jak bylam w szpitalu i pow ze to normalne, ze trzeba poprostu jak najwiecej lezec.. ale ze to twardnienie to nic niepokojacego. ale zapytaj jeszcze swojego lekarza jak bedziesz na wizycie...

Hej Trojpaczki i Mamusie rozpakowane:)
w pn bylam u lekarza:) za miesiac rozpakowanie:) lekarka obiecala finezyjne ciecie po powrocie z wyspy KOs..mam nadzieje, ze mnie nic wczesniej nie zlamie..maluchy waza 2400 i 1900 wiec wciaz smoczki dwa:) oboje glowkowo ale porod sn nie usmiecha mi sie wiec mam nadzieje, ze nic nie stanie na przeszkodzie aby moja lekarka zrobila ciecie.
Dziewczyny jak sie czujecie w te upalne dni?
Jedynka - a czujesz jakies bole brzucha przy tym twardnieniu? bo ja tez jak chodze, czy stoje to mam napiety brzuch ale nie boli wiec jakos mnie to nie martwi....w koncu maluchy maja coraz mniej miejsca
Malusia - jak sie czujesz po szpitalu? wszystko w porzadku?
Kasiona - zacisnij nogi i nie daj sie sn:) ja mam taki przynajmniej plan hihih osobiscie tez bym nie chciala sn bo umieralabym ze strachu o tego drugiego
Aga Natalia- super, ze twoje kruszynki coraz silniejsze:)
Nutella - czekamy z niecierpliwoscia na opis...
rany coraz wiecej nas sie wykrusza ale tez wciaz nasze szeregi zasilaja nowe Trojpaczki
ps mialyscie badanie na hbs? zoltaczke?

Ostatnia edycja:
zadzwonilam do lekarza powiedzial ze jak raz na godzine mi stwardnieje to ok ale jak ja mam to stwierdzic skoro twardnieje jak wstane, a wstaje roznie raz co godzine raz co 15 min. ale jak chopdzi o bolenie to nie boli tylko ciagnie bo napiety. chyba sie przajade na izbe wieczorem moze niech to sprawdza bo sie denerwuje. a wizyte u mojego lekarzaa mam zaplanowana dopiero na 28.

hej dziewczyny,
Jenefer czy ty moze jestes z W-wy?bo pisalas o imionach dla W-wy.nie moge nikogo tutaj odnaleźć z mojego miasta.nie zebym miala cos do innych:) ale chcialabym wiedziec bo widze ze porod masz juz za soba gdzie rodzilas?czy mialas lekarza z tego szpitala?
dziewczyny gdzie na zywo mozna obejrzec wozki jakiekolwiek dla bliźniat, bo widze ze temat wozkow powraca.ja oprocz na ulicy tez nie widzialam nigdzie.oczywiscie jakby ten sklep byl w W-wie lub w okolicach.ale jade za tydzien nad morze z W-wy wiec gdyby gdzies byl po drodzenp Gdansk,Gdynia to tez fajnie by było???
Kasiona nie chce tutaj negowac porodu naturalnego bo napewno ma jakies plusy i sa dziewczyny ktore chca tak rodzic, ale ja tez nie wyobrazam sobie sn.nie daj sie.ja jak gadalam cos ostatnio z lekarzem tak pierwszy raz na ten temat to powiedzial ze nie ma problemu z cc i trzymam go za słowo.ja jestem straszny cykor ze to dlugo bedzie trwało, a tu dwoch maluchow rwie sie do wyjscia..ehh
Pozdrawiam

reklama
Lona- jestesmy dokladnie w tym samym tyg:) jutro zaczyna mi sie 33..Tyd temu moje maluszki po 2 kg wazyly:) moj synek lezy glowkowo a corcia miednicowo to mam nadzieje ze bedzie cc.. Teraz czuje sie dobrze, ale caly czas leze bo strasznie sie o nie martwie, ale od prawie tyg nie sacza mi sie wody wiec nie jest zle, gorzej tylko z wynikami. za 2 tyg spowrotem mnie klada do szpitala(jak dotrwam) no i wtedy mysle ze juz sama nie wyjde:) a na zoltaczke nie robili mi badania..

Do góry