reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Witam!
Wracam po tyg przerwie...wczoraj wyszłam ze szpitala...trafiłam tam z powodu nadciśnienia...dostałam krwotoku z nosa i przestałam na chwilę widzieć tzn. wszytko mi się rozmazywało ..ale już wszystko ok.
Chłopaki ważą 1800 i 2000 g szyjka zamknięta i dość długa no i skurczów brak
Pozdrawiam

reklama
Witaj Yaga :)widze ze nikt cie nie zauwazyl :)
Ja chcialam sie pochwalic ze wczoraj poczulam pierwsze ruchy, a raczej takie smyranie moich maluchow, tylko sie tak zastanawiam czy to nie za wczesnie? Ale jestem pewna ze to to.

no i jestem po wizycie... wiesci dobre i zle:) dobre bo wszytko z dziecmi oki i duze sa 2900 i 2600 a zle bo musze czekac. Dr nie zrobi mi cesarki dopoki nie skonczy sie 38 tydz czyli najwczesniej sobota przed swietami. Chyba ze cos by sie działo, to wtedy tak... wiec sily mnie opuszczaja i nadzieja ze szybko sie to zakonczy...a dzis juz byla tragedia i do lekarza pojechalam w kapciah meza, wiec mozecie sobie wyobrazic jak wygladaja moje spuchniete nogi... pozdrawiam wszytkie nowe mamusie i wszytkie brzuszki caluje...juz zero sily wiec spadam

:-)No i jestem. Badanie ok. Skurcze na ktg - brak, szyjka dobra - nie skraca się. Chłopaki ważą jeden - 2800; drugi - 3000. No i najważniejsza wiadomość - :-) W SOBOTĘ CESARKA !!!
Jestem przerażona.

Witajcie Mamusie w trójpaku!
Kurcze jak fajnie jest tu zaglądać... sentyment... tylko czasu brakuje... ale jak tak czytam Wasze wpisy to przypomina mi się cudowny okres ciąży!!

:-)No i jestem. Badanie ok. Skurcze na ktg - brak, szyjka dobra - nie skraca się. Chłopaki ważą jeden - 2800; drugi - 3000. No i najważniejsza wiadomość - :-) W SOBOTĘ CESARKA !!!
Jestem przerażona.

http://www.suwaczki.com/

Nie ma co się bać cesarki!!!!!! ja panikowałam jak cholera, przerażona byłam strasznie! A nawet nie wiem, kiedy ten czas minął... potem dojście do siebie po cc też luzik!
Będzie dobrze! Trzymam kciuki! Zanim się obejrzysz chłopcy będą na świecie!

OOOOOOOOOJJJJJJJJJJJJJJ. Super. Przechlapane.
No to ja mam ciuszki najmniejsze 56 i to dosłownie troszkę. Wychodzi na to że muszę wybrać się jeszcze raz chyba na zakupy.
http://www.suwaczki.com/

Ja bym nie kupowała mniejszych! Moje dziewczyny przy urodzeniu miały 2650g i 46cm oraz 2680g i 48cm! Miałam ubranka 56 i 62. te 56 faktycznie były za duże ale podwijaliśmy rękawki i było ok... zanim się obejrzeliśmy ubranka stały się dobre, a potem zaczęły niektóre małe... od kilku dni zakładam im 62!! a teraz ważą 4650g i 4400g!

Make a pregnancy ticker
Witam
Hej troche mnie nie bylo ale maz zabral laptopa w trase i nie mialam jak napisac.Ja tez byłam wczoraj u gina za 2 tyg wizyta kontrolna i ok 20 kladziemy sie na cesarke.Juz nie moge sie doczekac.MOje dzidzi w 32 tyg ciazy waza po prawie 1700g wiec lekarz jest zadowolony, szyjka ledwo przedzie miekka i krociutka nie wiem czy przetrzymamy ten miesiac ale dobrze by bylo. wspolczuje Ci malakurka ze tak dlugo Cie meczy twój gin z jednej strony dobrze ale z drugiej co za meki ale trzymaj sie mocno ja swojemu zapowiedzialam ze wytrzymam do 36 tyg i ma mnie ciac bo jestem wykonczona.Mój maz nie bedzie mogl dlugo z nami byc jakies 2 lub 3 tyg i dalej do pracy a mi tez nie ma kto pomoc poza nim strasznie sie boje ale jakos bedzie Pozdrawiam was i dalej sie trzymamy

Jestem przerażona.

Ty sie boisz, a ja bym juz dała wszystko żeby tak sie ze mna moja Pani gin umówiła... zazdroszczę... mamy dzień różnicy na suwaczku a Ciebie juz w sobote pokroją, a ja muszę jeszcze ponad tydzien czekać. Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze!!!nic się nie bój nie Ty pierwsza i nie ostatnia :)

Witaj Yaga :)widze ze nikt cie nie zauwazyl :)
Ja chcialam sie pochwalic ze wczoraj poczulam pierwsze ruchy, a raczej takie smyranie moich maluchow, tylko sie tak zastanawiam czy to nie za wczesnie? Ale jestem pewna ze to to.

Cześć dzięki za przywitanie:)
Napewno fajnie uczucie tak poczuć dzieciaczki jak sie ruszają, ja jeszcze nie miałam tej przyjemnośc, ale mam nadzieje że już niedługo, w końcu to juz 17 tydz.
Pozdrawiam

reklama
Witam!
zoska-6 kciuki zaciśnięte....za twoją cesarkę ...wszystko będzie napewno dobrze :)
malakulka wytrzymasz pomyśl tydz szybko zleci...

A mnie wszytko boli...tzn.strasznie mnie bolą kości łonowe mam uczucie jakby moje chłopaki mnie pchali w dół...
mam pyt kiedy wam się opóścił brzuch? bo mój już jest niżej czy to nie za wcześnie?
Poydrawiam

Do góry