reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza.Znowu zobaczę moje maleństwa.Wybieram się razem z mężem i córcią.Mała nie może się doczekać kiedy zobaczy dzidzię, no i dzisiaj dowie się,że mama ma dwie dzidzie, a nie jedną.Jestem sama ciekawa jej reakcji.
Dam znać wieczorem, jak tam po wizycie.

reklama
Hej dziewczyny. Dzieki za odpowiedzi :), przynajmniej wiem, ze nie ja jedna mam takie problemy...
Mialam jutro leciec do PL na swieta, ale gin mi serdecznie odradzila jakiekolwiek podroze i choc przykro mi, ze nie jade, dobro dzieciaczkow jest wazniejsze... Mnie troche pomaga na bol zeber podniesienie rak, ale przeciez nie bede ciagle lazic z rekami do gory :D, ludzie pomysla, ze jestem wariatka...juz sobie to wyobrazam :)
Omena twoja szyjka to w ogole szok, nie dziwie sie lekarzowi...
Bylam dzis rano na glukozie i.... zonk po 30 minutach zwrocialm :( , w srode powtorka, miejmy nadzieje, ze pojdzie lepiej...

Mój ostatni pełny weekend w domu zleciał spokojnie...zostało 5 dni... zaczęłam odliczać i nic mnie już innego nie interesuje nawet zbliżające się święta, które spędzę w szpitalu...5dni...
Powodzenia, jejku jakbym chciala juz byc na finale...

Ja dzisiaj mam wizytę u lekarza.Znowu zobaczę moje maleństwa.Wybieram się razem z mężem i córcią.Mała nie może się doczekać kiedy zobaczy dzidzię, no i dzisiaj dowie się,że mama ma dwie dzidzie, a nie jedną.Jestem sama ciekawa jej reakcji.
Dam znać wieczorem, jak tam po wizycie.
Znasz juz plec dzieciaczkow? Daj znac jak poszlo :)

Mój ostatni pełny weekend w domu zleciał spokojnie...zostało 5 dni... zaczęłam odliczać i nic mnie już innego nie interesuje nawet zbliżające się święta, które spędzę w szpitalu...5dni...

kochana ja rok temu na swieta wielkanocne byłam w szpitalu!!i tak bardzo nie chcialam w swieta rodzic a tu jak na zlosc w wielka niedziele wody odeszly i urodzilam(jak to lekarz i położne sie smiały)ze kruliczki przyszły na swiat.
bedzie dobrze trzymam kciuki i konieczne sie odezwij jak juz bedziesz rozpakowana.
pozdrawiam!

My już po wizycie.Dzieci rosną i wszystko jest ok.Nastepna wizyta jest za trzy tygodnie.Pytałam się ile ważą, ale lekarz powiedział,że dopiero w 28 tygodniu będzie mógł powiedzieć,teraz to za szybko.Co do płci, to napewno jedna jest dziewczynka,do następnego nie jest 100% pewny, ale najprawdopodobniej tez będzie dziewczynka.Troszkę jest mi smutno bo bardzo chcę mnieć parkę i nie ukrywam,że mąż byłby szczęśliwy.Choć on nic nie mówi.Twierdzi,że nic na to się nie poradzi i ważne żeby wszystko było ok i dzieci urodziły się zdrowe.
Lekarz powiedział,że jak za trzy tygodnie nic nie będzie widać to napewno będzie druga dziołcha.
Córcia bardzo ucieszyła się jak zobaczyła dziedzie na ekranie.Dostała zdjęcia na pamiatkę.Na jednyjm jest nóżka, a na drugim buzia dzidziusia.Ale teraz nie wiem które zdjęcie jest czyjej dzidzi.Córcia nawet nie zajażyła,że są dwie dzidzie.Mąż musiał jej wytłumaczyć w samochodzie co dokładnie pan doktor pokazywał.Bardzo się ucieszyła i zarazem zdziwła,że jest dwójeczka.Stwierdziła,że modliła się o jedną,a będzie miała dwie.Pytała się kto teraz będzie opiekować się dzidziami?!Teraz mówi,że musi dawać dwa buziaki, bo są dwie.Kochana moja córcia.

Witam,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie mogłam sieskusić na wpis. Ja rownież jestem w ciąży bliźniaczej co jest dla mnie szokiem do dnia dzisiejszego :) Martwię sie jak to bedzie, bo mam juz dwie starsze córki. Do tego wszystkiego prawdopodobnie mam łoźysko przodujące, co okaże się w czwartek wieczorem na USG. Boję się jak cholera, nie wiem do końca jakie są tego konsekwencje i za skarby świata nie chcę iść do szpitala. echh. Może któraś z was miała też ten problem??? pomóżcie

ja jak powiedziałam o ruchach w 16 tc to lekarz powiedział zę to bardzo mało prawdopodobne...więc myślę że to jeszcze nie ruchy:confused:(u mnie były w sumie w 20tc)

Mnie wczoraj lekarz powiedzial to samo :) Wiec byc moze to bylo cos innego:

Chcialam sie pochwalic ze wczoraj lekarz oznajmil mi ze bede miec dwoch chlopaczkow :):-):-):-):-):-)

To fakt,trochę dziwny ten mój lekarz.Tez myślałam,że bedę wiedziała ile ważą,ale on jest taki,że jak czegoś nie jest pewien na 100% to nie mówi.Jeszcze jest cicha nadzieja,że może będzie jednak ten jeden syneczek.Dopóki sie nie urodzą zawsze zostanie jakaś nadzieja.

Kasiona gratuluję chłopaczków.Ja pierwsze ruchy poczułam gdzieś koło 14-15 tygodnia.Tez myślałam,że mi się wydaje,ale kazałam przyłożyć mężowi rękę do brzucha i też wyczuł.W tych tygodniach napewno ruchy nie są tak intensywne i mocno odzczuwalne,jak w późniejszych tygodniach.Nie zawsze po tych wyczutych ruchach czułam następne.To zależało w jakiej pozycji się znajdował mój brzuch,ale koło 17 tygodnia już wyraźnie czułam jak brykają.

Dzisiaj rano oglądałam Dzień Dobry TVN i pokazywali rodzinę,której urodziły się w styczniu czworaczki:3 dziewczynki i 1 chłopczyk.Rozkoszne są,teraz pokolei wracają do domciu,pierwszy wrócił chłopczyk, a następne dziewczynki.Tam dopiero będzie pełno roboty.Ja się martwie,jak dam rade przy dwóch maluszkach,a co mają oni powiedzieć.W studiu było też małżeństwo które ma trojaczki, dwie dziewczyny i jeden chłopak.Dzieci już były starsze gdzieś koło 8 lat.Oglądając to aż łzy mi popłynęły.Wzruszyłam się i bardzo się ucieszyłam,że będę miała dwójeczkę.

reklama
My już po wizycie.Dzieci rosną i wszystko jest ok.Nastepna wizyta jest za trzy tygodnie.Pytałam się ile ważą, ale lekarz powiedział,że dopiero w 28 tygodniu będzie mógł powiedzieć,teraz to za szybko.Co do płci, to napewno jedna jest dziewczynka,do następnego nie jest 100% pewny, ale najprawdopodobniej tez będzie dziewczynka.Troszkę jest mi smutno bo bardzo chcę mnieć parkę i nie ukrywam,że mąż byłby szczęśliwy.Choć on nic nie mówi.Twierdzi,że nic na to się nie poradzi i ważne żeby wszystko było ok i dzieci urodziły się zdrowe.
Lekarz powiedział,że jak za trzy tygodnie nic nie będzie widać to napewno będzie druga dziołcha..
Ttola super, ze wszystko w porzadku, ale rzeczywiscie dziewne, ze lekarz nie okreslil wagi. Mozna to zrobic juz duzo wczesniej na podstawie obwodu glowki, brzuszka i kosci udowej. Fajnie, ze beda 2 babki :), bedziesz miala 3 kobitki do pomocy w domu :)

Witam,
podczytuję Was od jakiegoś czasu, ale jakoś nie mogłam sieskusić na wpis. Ja rownież jestem w ciąży bliźniaczej co jest dla mnie szokiem do dnia dzisiejszego :) Martwię sie jak to bedzie, bo mam juz dwie starsze córki. Do tego wszystkiego prawdopodobnie mam łoźysko przodujące, co okaże się w czwartek wieczorem na USG. Boję się jak cholera, nie wiem do końca jakie są tego konsekwencje i za skarby świata nie chcę iść do szpitala. echh. Może któraś z was miała też ten problem??? pomóżcie
Witaj Annamp, ja niestety ci nie pomoge, wiesz juz jakies plci sa maluchy?
ja jak powiedziałam o ruchach w 16 tc to lekarz powiedział zę to bardzo mało prawdopodobne...więc myślę że to jeszcze nie ruchy:confused:(u mnie były w sumie w 20tc)
Mnie wczoraj lekarz powiedzial to samo :) Wiec byc moze to bylo cos innego:
Chcialam sie pochwalic ze wczoraj lekarz oznajmil mi ze bede miec dwoch chlopaczkow :):-):-):-):-):-)
Gratuluje chlopakow - witaj w klubie :-).
Ja poczulam pierwsze ruchy wlasnie w 16 tc, i jestem pewna, ze to nie bylo nic innego jak maluchy.
A lekarz byl w ciazy blizniaczej, ze jest pewiem, ze nie mozna czuc wczesniej :-D?

Do góry