madzia842
Fanka BB :)
ja tam białego kupować nie będę ale uważam ze białe jak najbardziej pasuje i do chłopca i dziewczynki, kwestia koloru pościeli i łóżeczko nabiera zupełnie innego wyglądu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witajcie kochane
Ja mam dzis wizytę u mojego gina, a w środe 4D i połówkowe u specjalisty w Gdąnsku.
Onna, Iws - "twardnieje brzuch" - skąd wiecie, że twardnieje? Tzn. ja na górze żołądek na mięciutki, ale już dół brzucha jest twardszy. Czy to znaczy, że mi też brzuś twardnieje? Nie dotykałam nigdy brzuchola innej mamy i nie wiem za bardzo jak oceniać swój? Mam niby zalecenie od lekarki, która mi raz pobierała posiew, żeby łykać no-spę. Spytała, czy ja często mam taki twardy brzuch. Tylko, że dla mnie to była normalka, nie zwróciłam na to uwagi. A moje lekarz prowadząca nie skomentowała mojej "twardości". Ostatnio mnie ciągnie jakby, wtedy staram sie odpocząć i nie łazić. Czy mówimy o tym samym "twardnieniu"?
Biorę już teraz antybiotyk, trilac, żelazo, witaminki, eutyrox, selen. Jakoś dużo tego to jeszcze no-spę mam brać? Już nie wiem...
Łóżeczka, wózki - jakies pierwsze wybory już mamy. Tyle, że teraz jesteśmy przed remontem, zaczynamy 15.11 i tak bym chciała wyrobić się przed świętami...
JA się jeszcze prostuję, ale jakoś zwróćilam uwagę że on twardszy niż wcześniej, Nigdy nie byłąm w ciąży to nie wiem jak to jest. Oszczędny tryb życia narzuca mi moja kondycja - dziś wyszłam z mamą na króki spacer do sklepu, nie było nas z godzinkę, mama dźwigała zakupy, a po powrocie ja padłam. Czy moja kondycja już taka pozostanie czy to przejśćiowy efekt 4 tygodni niewychodzenia z domu????Onna -mi też twardnieje brzuch. Zaczął tak koło 16 tygodnia. Przez dwa dni było ciężko - nie mogłam się wyprostować i brzuch jakby miał wybuchnąć. Pojechałam do szpitala (moja lekarz miała dyżur) i dostałam nospe forte 3 x dziennie i Scopolan 3 x dziennie na zmianę. Leżałam w domu plackiem jakieś 4 dni i przeszło. Zauważyłam, że twardnienie pojawia się wtedy (wczoraj np. małam) gdzy się przeforsuję. Zaczynamy przygotowywać pokój i dużo chodziłam, stałam (nie dźwigałam!) i taka w ogóle zaaferowana latałam. Efekt było widac od razu. Także tryb życie na czas ciąży trzeba uspokoić i nospe rozkurczową brać. No i oczywiście badać szyjkę. Ja teraz będę miała sprawdzaną czy się nie skraca. Trzymaj się i nie denerwuj - to też powoduje skurcze mięści.
My jeździmy ABC ZOOM:-)A co do wózków!
Ja żeby obejrzeć abc zoom obdzwoniłam ileś sklepów. W większości też mówili, że mogą sprowadzić od producenta, ale nie na oglądanie tylko kupowanie. W kilku w ogóle nie mieli na stanie wózków bliźniaczych. A mieszkam w Warszawie i wydawać by się mogło, że dostępność większa niż w innych miastach. Błędna myślenie. Nawet wyszło, że w tych większych sklepach mają ceny wyższe niż jakiś mały sklepik, który może mi wózek sprowadzić (jak obejrzę już gdzieś indziej ). PegPerego nam się nie podobał a wózków obok siebie nie chcemy.