reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mój twardniejący brzuch zauważyła nawet lekarz - akurat podczas jednej z wizyt się taki zrobił więc stąd wiem, że to objaw troszkę niepokojący. Twardnienie jest na dole - nie na górze. Powoli zaczynam rozróżniać takie wskazujące by udać się do łazienki :) od tego, kiedy należy wziąć nospę. Ciągnienie też mam - wtedy jakby skóry mi brakowało - ale to chyba rośnie brzuch. Ciężko się wtedy wyprostować. To też moja ierwsza ciąża więc sama nie wiem co jest normalne a co nie. Pytam kogo mogę, ale niektórzy przy jednym dziecku nie mieli takich objawów.

Maluchy wiercą się tez okrutnie - wczoraj cały dzień nie dawały spokoju. Coraz gorzej śpie - dziś ledwo widzę na oczy. Pomogła troszkę pozycja półsiedząca z poduszkami z każdej strony. Ale to raczej kimanie a nie sen.

My zdecydowaliśmy się na takie łóżeczko:

drewex_duck_lozko.jpg

drewex_mebelki_drewex_duck_pokoik.jpg

Mebelków nie będziemy już kupować z tej serii.

reklama
iws śliczne te łożeczko;-)
kurcze nie zazdroszczę Wam tych twardniejących brzuchów, mam nadzieje, ze to nie wróży nic złego

Do do wózków mam niedaleko pod domem ta firmę www.bobowozki.pl i z racji tego byłam u nich już kilkanaście razy.
Bardzo mi się wizualnie podoba ABC Zoom, ale odrzuciłam go bo ma spacerówki kubełkowe.
I tak jak kiedyś chciałam tylko długi wózek- jeden za drugi, tak wy;leczyłam się z tego. Pmyślcie jaki on długi, dójka dzieci i weź teraz tym spokojnie jedź. Ja próbowałam Jane podjechac pod krawężnik i masakra.
Wogóle jak dziewczyny jesteście nie za wysokie i drobnej budowy to odpuście sobie taki pociąg.

Ja zdecydowana jestem na 100%- wkleję to co pisałam w temacie wózkowym
Ja zakochałam się w tym wózku i na 99% zamawiam go ze Stanów, wózek holnderski, ale w krajach UE jest droższy niż w USA. Wazy 13 kg, szer niecałe 76 cm, możliwośc montowania 2 fotelików maxi-cosi obok siebie. koła obrotowe, duże pompowane.
Easy Walker

!BUtUg,!CGk~$(KGrHgoOKiwEjlLmVWD3BKO4g3VB,Q~~_12.JPG

58-396-large.jpg

8397_450.jpg

http://www.kleines-ich.at/easywalker...NAP_MAXI02.jpg

Poszukałam dizś troszkę opini i na forum gazety wyborczej znalazłam takie coś

Re: Wózek Easy Walker - proszę o opinie
mama_twice 23.10.08, 16:14 Odpowiedz Wózek Easy Walker dla bliźniaków jest najgenialniejszym wózkiem
jaki miałam, widziałam!!! Genialny od początku - od gondolek!!!!
foteliki maxi cosi do wpięcia, super łatwo. Wspaniała amortyzacja,
na każdy teren, dzieci nie drgnęły!!!!!
po gondolkach wózek spacerowy coś wspaniałego - barierka, bardzo
bardzo bardzo wytrzymały, mieszkamy w górzystym terenie, wakacje
nad morzem, używamy maxymalnie, chłopaki grubasy, rozrabiaki, nic
go nie ruszy (wózka)))!!! Koła nie do zdarcia, nie do pęknięcia,
ja dostałam oryginalną pompke gratis-nawet nie wiem gdzie jest bo
nie używałam.............

niemeicki TFK na forach niemieckich (mąż niemiec z niemiec słabe
opinie - podobno dużo reklamacji, same suwaki, wszystko na suwak,
rdzewieje....., o Easy Walkera Świadczę głową że nic go nie ruszy.
Ani Góry ani Morze ani Wieś a i do Centrum Handlowego mozna iść
spokojnie

pozdrawiam świątecznie
Re: Wózek Easy Walker - proszę o opinie
siasia75 29.08.09, 16:08 Odpowiedz Witam,
Easy Walker to cudowny wózek!!!. Jestem jego posiadaczką od lutego
tego roku. Gondolek nie kupowaliśmy bo od urodzenia woziliśmy dzieci
w fotelikach (maxi cosi carbrio fix) a od 4,5 miesiąca przeszliśmy
na spacerówkę, którą rozkładamy na płasko i panny bardzo polubiły tą
pozycję (do dziś do spania chcą na płasko). Dzieci skończyły 7 m-cy
a i one i mama i tata są zadowoleni z wózka. Dodam jeszcze, że
foteliki montuje się na dwóch poziomach co czyni nielada sensację i
wszyscy się za wózkliem oglądają Można prowadzić go jedną ręką a
drugą coś konsumować lub rozmawiać przez telefon. Składa się bardzo
lekko i każda kobieta sobie świetnie z nim poradzi. Masz pojazd
zakupiliśmy w Czechach w sklepie internetowym (ceny też w euro) i
przysłali nam go do Czeskiego Cieszyna na pocztę abyśmy nie płacili
za wysyłkę zagraniczną) bo mieliśmy blisko aby go odebrać. Można z
nimi korespondować po angielsku i wszystko ustalić odnośnie wysyłki
w każde miejsce w Polsce.

Każda z nas pisze tu o tym, co gdzieś usłyszała lub przeczytała, nie jesteśmy lekarzami, a Ty nie musisz mi ubliżać !!
Nie wydaje mi sie abym Ci ublizala, ja akurat wkrotce bede lekarzem i nie chce sie wymądrzać ale nie mialas racji i sie nie bulwersuj.

Wrócę na chwilę do pytania o zamianę stron w brzusiu. Moje chłopaki są dwuowodniowe w jednej kosmówce. Czyli w którym tygodniu sądzicie, że trzymają się już swoich stron? Czy jest to trochę jak wróżenie z fusów?
Moi od polowkowego raczej pozycji nie zmieniaja: Michalek jest caly czas głowkowo,a Łukaszek sie troszke kiwa byl albo w poprzek albo poprzecznie i tak jest do tej pory.

moje maluchy też są dwuowodniowe i jednokosmówkowe i od początku ciąży trzymają się swoich stron tzn większy jest z lewej a mniejszy z prawej i nie zmieniają tej pozycji
u mnie tez wiekszy z lewej mniejszy z prawej ;)
Witam Was wszystkie!
23Marta: heh noo chyba się mniej przejmuje tym twardnieniem i jakoś rzadziej czuje to niemiłe napięcie! Chyba psychika ma duży wpływ na całą reszte:) ja byłam w poniedziałek u mojego lekarza i powiedział że jeśli te twardnienia nie są już tak częste to możemy spróbowac zmniejszych ich dzienną dawke... i od dzisiaj biorę 1/2 tabletki co 5 godzin - oprócz nocy! Lekarz też mi powiedział że jeśli będzie to możliwe to spróbujemy po następnej wizycie odstawiac powoli ten lek.

Kurcze... byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach... chciałam obejrzec wozki: abc design, peg perego duette i tako jumper duo! Byliśmy w 3 sklepach. w jednym udało nam się zobaczyc abc design, a pozostałych nie... W 2 innych sklepach nie mieli na stanie ani jednego wózka bliźniaczego! Oczywiście można u nich kupic, ale na zamówienie!! Czy w waszych miastach też jest taki problem z oglądaniem wózków dla bliźniąt?
Pozdr :)
No najwazniejsze to dobre podejscie i nie stresowanie sie, jak ja troszke wyluzowalam to tez mi sie poprawilo :)
A coi do ogladania wozkow to ja ostatnio bylam w szoku bo weszlismy w Łodzi w Manufakturze do Chicco a tam nie dosc ze nie bylo zadnego wozka bliznaiczego do obejrzenia to pani nam oznajmila ZE NIE MA MOZLIWOSCI PROWADZENIA phi wielkie mi to CZIKO

Ewka - fajny ten wózek! Kiedy będziesz go sprowadzać? Ciekawa jestem jakie będziesz miała odczucia jak go zobaczysz "na żywo". Daj koniecznie znać, bo może i ja się na niego nastawię?
Magda b - po wizycie dzisiejszyj u gina wyszło, że mam i grzyba i bakterie. Poprostu czad. Dostałam globulki robione na zamówienie na oba syfy narazie na ślepo. W poniedziałek po wynikach posiewu bedzie weryfikacja czy antybiotyk jest trafiony. Mam nadzieję, że tak...
U mnie trwa remont domu. Cholera mnie już bierze, mimo, że to dopiero 3 dzień. Jak dobrze pójdzie to we wtorek powinno być już po wszystkim. Przerabiamy głównie kominek bo słabo grzał. Już dawno wiedzieliśmy, że "fachman" który go robił totalnie zawalił sprawę, ale nie przypuszczaliśmy że do tego stopnia. Wczoraj dopiero po jego rozbiórce wyszło, że to cud że do tej pory nie poszliśmy z dymem. Spalona izolacja, spore zakopcenia łatwopalnych materiałów, słaba lub miejscami wogóle brak izolacji, źle ustawiony wkład który się za bardzo przegrzewał, źle umiejscowione kratki wentylacyjne... chyba wszystkie błędy jakie koleś mógł zrobić to zrobił. Na wyjątkowego dupka pod tym względem trafiliśmy. Szkoda, ze nie mam do niego kontaktu bo chętnie bym mu to wszystko wygarnęła!

Ostatnia edycja:
Witam!
Powiedzcie mi ile trwały u was mdłości i rzyganie...u mnie jest masakra od 5 tyg. mnie męczą...czy to prawda że przy bliźniakach są podwójne ...bo u mnie chyba tak...
W poniedziałek mam wizytę i zaczynam się stresować...
Pozdrawiam

Moira: trzymam kciuki żeby ten antybiotyk był trafiony :) mi robili posiew jak byłam w szpitalu... i na szczęście nic nie wyszło... ale na początku ciąży miałam fatalne wyniki moczu więc brałam antybiotyk i jeszcze chyba z miesiąc różne cuda na mocz... A co do remontu to wspołczuje!! Jakiś idiota ten koleś co wam robił ten kominek! Dobrze że teraz się wzieliście za niego, póki się jeszcze dzieci nie urodziły :)
Martyna222: heh też słyszałam że przy bliźniakach wszelkie dolegliwości ciążowe działają z podwójną siłą, ale u mnie się to wogóle nie sprawdziło!! :tak: ani mdłości ani wymiotów... nic :-) ale widzę że jesteś w 10 tygodniu więc niebawem powinno Ci przejść! a co do wizyty się nie stresuj... będzie dobrze:) hehe wiem że łatwo powiedzieć... ja się kilka dni przed każdą wizytą stresuję mimo że wiem że będzie dobrze:-)
Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu ;-)

Wiem że to Wasz wątek ale się trochę udzielam bo z sentymentem wspominam czas ciąży z chłopcami...
Jeżeli chodzi o mdłości to ja miałam jakoś wyjątkowo długo bo praktycznie do 5-go miesiąca...
Co do wózków to wcześniej mieliśmy Implast SPider i wcale a wcale nie łatwiej go podbić pod krawężnik niż ABC ZOOM-a, który i tak teraz chcę sprzedać i zamienić na lekką parasolkę.
Jakbyście chciały o cos zapytać to chętnie Wam odpowiem
Pozdrawiam

mebelki śliczne, jak sa takie jasne jak na zdjęciach to dla mnie też by mogły być. Nie lubię takiej żółtej sosny :(
A wożeczek rzeczywiście ma dobre opinie, ja właśnie do tych małych należe a mąż z kolei wyższy, będziemy musieli znaleźc coś ze zmienianą rączką? JEst takie forum dla rodzico bliźńiaków bliźńiaki.net - tam jest wątek na temat wózkow także, mam zamiar go prześledzić. Będę szukała niezbyt drogiego ale wygodnego i koniecznie obok siebie.
martyna, ja mialam mdlości nie takie straszne ale za to całymi popołudniami tak,że od obiadu niewiele byłąm w stanie zjeść. Do dziś brakuje mi apetytu i zachcianek, a tu już 15 tygodni minęło:( I wszyscy na mnie krzyczą że powinnam się odżywiać, i co ja biedna mam zrobić jak nie moge za dużó zjeść :(((( Doła przez to zląpałam i przez tą wredną pogodę bez promyka slońca, ech.
Acha, a jeszcze artynka chciałąm CI powiedzieć że skoro masz mdlośći towszystko idzie OK, hormonki buzują i dzieciaczki dobrze się mają. Mowią że w ciąży jak jest niedobrze to dobrze :) Nie stresuj siebo to właśnie stres najbardziej szkodzi.

reklama
mdłościom przyjdzie koniec zapewniam, myślałam,że nie dożyję tej chwili, ale obudzisz się pięknego dnia i zobaczysz jak cudnie jest być w ciąży bez mdlości, ja od tamtej pory pochłaniam dziwne mieszanki...

dziś już po usg, moje dzieciaki tak się kręcą,że trudno określić ich płeć, wszystko ok, jestem szczęśliwa choć moja gin zasiała nutkę niepewności w stylu, jakby coś się działo niech Pani dzwoni o każdej porze...może jestem przewrażliwiona, a może mówi tak bo to w końcu bliźniaki, ale genaralnie do przodu
zastanawiam się nad usg 3d, lub 4d, ale nie wiem kiedy powinnam je zrobić?, w którym tygodniu miałyście w/w robione?
pozdrawiam

Do góry