reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

wiem :) wrzuciłam tylko żeby pokazać wzór. Ja będę kupować bez baldachimu - podobno strasznie zbiera kurz.

reklama
Wiem, że to pewnie śmiesznie zabrzmi...:-) Wczoraj przestraszyłam się swojego brzucha.
Nie obserwowałam go jakoś namiętnie poza smarowaniem itd. A wczoraj! Przemknął mi jak koło lustra przechodziłam. Ło Boziu, skąd on tak wystrzelił?? I pępul cały się wygramolił na wierzch. Czy tez miałyście/macie takie uczucie, że ten brzuch to już jakby nie wasz? Że już jest "ich"? Dziwaczne uczucie...
Wrócę na chwilę do pytania o zamianę stron w brzusiu. Moje chłopaki są dwuowodniowe w jednej kosmówce. Czyli w którym tygodniu sądzicie, że trzymają się już swoich stron? Czy jest to trochę jak wróżenie z fusów?

Wiem, że to pewnie śmiesznie zabrzmi...:biggrin2: Wczoraj przestraszyłam się swojego brzucha.
Nie obserwowałam go jakoś namiętnie poza smarowaniem itd. A wczoraj! Przemknął mi jak koło lustra przechodziłam. Ło Boziu, skąd on tak wystrzelił?? I pępul cały się wygramolił na wierzch. Czy tez miałyście/macie takie uczucie, że ten brzuch to już jakby nie wasz? Że już jest "ich"? Dziwaczne uczucie...

Ja też się tak czuje jakbym miała jakiś niezidentyfikowany obiekt na brzuchu. Rośnie z tygodnia na tydzień i przez niego trudniej mi się gramolić z łóżka ale jak rośnie to wiadomo że dzieci tez.
Co do pytania o zmiany stron to nie wiem jak to jest, moje dzieci są dwuowodniowe i dwukosmówkowe a ponieważ nie znam płci to też nie wiem czy się przenoszą.Wydaje mi się ze jeśli są w jednym worku to jest to możliwe ale jesli w dwóch osobnych to juz chyba nie, ale lekarzem nie jestem:-)

He6Qp2.png

Wiem, że to pewnie śmiesznie zabrzmi...:-) Wczoraj przestraszyłam się swojego brzucha.
Wrócę na chwilę do pytania o zamianę stron w brzusiu. Moje chłopaki są dwuowodniowe w jednej kosmówce. Czyli w którym tygodniu sądzicie, że trzymają się już swoich stron? Czy jest to trochę jak wróżenie z fusów?

ja wlasnie tez mam maluszki dwoowodniowe jednokosmowkowe i z tego co wiem to od poczatku sa po tych samych stonkach albo tylko mi sie tak wydaje :sorry: ale chyba jak sa w dwoch worczkach to sie nie przemieniaja stronkami.

ews ja wlasnie mieszkam w uk wiec mam je na miejscu :))

ews ja wlasnie mieszkam w uk wiec mam je na miejscu :))

Teraz dopiero zauważyłam :) Oglądałam sobie ostatnio strony UK z rzeczami dla dzieci - coś pięknego. Dobrze Ci :)

Ja mam dwuowodniowe/dwukosmówkowe bliźniaki więc się chyba nie przemieszczają. Jednego ciągle czuję z lewej strony a drugiego jakby dużo mniej. Nie wiem czemu. Płci nie znam ale może skoro taki łobuz to może chłopak?

moje maluchy też są dwuowodniowe i jednokosmówkowe i od początku ciąży trzymają się swoich stron tzn większy jest z lewej a mniejszy z prawej i nie zmieniają tej pozycji

Brzucho jak dla mnie sporawy, 100cm w pasie, 14,5 kg na plusie czyli dobilam do 63,5 kg.
Moj tez dla mnie wielki jest:szok: Marta Ty ze swoimi 14.5kg dalej wazysz mniej niz ja przed ciaza:-Dja mam 10kg na plusie czyli 76:szok:w pasie jakies 103cm.

Nooo u nas będą dwie dziewczynki :happy: dwujajowe :) też nie wydaje mi się żeby coś się zmieniło bo byliśmy ok. 3 tygodni temu na USG genetycznym i tam nam pani doktor potwierdziła to co mój lekarz mówił :)
Tak jak u nas, tylko ze u nas jednojajowe prawdopodobnie:tak: To jak juz Ci potwierdzil nastepny magda to raczej sie nie zmieni juz:tak: mi dzisiaj potwierdzili na 3D - 3 raz:-)

Witaj YENEFER i IWS!!!
Lola gratuluje parki!!!!!

Madzia ja dokładnie te same łożeczka wybrałam!!! Od paru miesiecy ogladam i zadne inne mi w oko tak nie wpadlo jak wlasnie to.Tylko chyba te bez szuflady wezme.

Ostatnia edycja:
u mnie od samego poczatku sa caly czas po tych samych stronach io chyba raczej nie zamieniaja sie stronami ja od poczatku mam Kacperka po prawej a Oliwierka po lewej stonie i kjuz od 2 tyg glowkami do dolu sie wyleguja :)))
a my juz dziasiaj po usg maluszki rozwiajaja sie perfekt K-966G O- 1008g ehhh moje szkarabki kofanee
Monia nasze dziewczynki jedna glowkowo druga miednicowo ulozone ale podobno to sie zmienic moze jeszcze..Imionek dalej nie mamy. Twoje to chlopy sa!:-D My na tym samym etapie a moje ksiezniczki jedna 868g a druga 872g.

My po usg 3D jestesmy właśnie. Zaniepokoilo mnie tylko jedno..ze jedna na serduszku ma jakies plamki, nazywa sie to bright spot i lekarz powiedziala ze to nie powinno nas niepokoic bo nie ma nic procz nich a wtedy najczesciej nic sie nie rozwija..bo jezeli wystepuje cos tam jeszcze to moze powstac z tego jakas wada..ale dr powiedziala ze mam sie nie martwci niczym bo to sie czesto pojawia a nic nie oznacza zlego..no ale wez sie tu nie martw:-(i na poprawe humoru zaczelam szalec z kupowaniem wyprawki, kupilam wanienke, ciuszki, jakies rozne akcesoria dla maluszkow;-) a nogi i kregoslup to mnie tak bola po dzisiejszym chodzeniu..

ja wlasnie tez mam maluszki dwoowodniowe jednokosmowkowe i z tego co wiem to od poczatku sa po tych samych stonkach albo tylko mi sie tak wydaje :sorry: ale chyba jak sa w dwoch worczkach to sie nie przemieniaja stronkami.
Właśnie przemieniaja sie!! Pytalam lekarza. Tylko teraz to juz moze nie, jedynie polozenie ich sie moze zmienic ale raczej za duze sa zeby sie zamienic stronami. Ja na polowkowym jak bylam to wogole mi siedzialy z jednej strony jedna za druga:-D
Takze iws moze Ci sie wydawac ze czujesz jedno mocniej niz drugie bo moga sobie siedziec obok siebie z jednej strony czy jedno za drugim..Wazne ze czujesz:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was wszystkie!
23Marta: heh noo chyba się mniej przejmuje tym twardnieniem i jakoś rzadziej czuje to niemiłe napięcie! Chyba psychika ma duży wpływ na całą reszte:) ja byłam w poniedziałek u mojego lekarza i powiedział że jeśli te twardnienia nie są już tak częste to możemy spróbowac zmniejszych ich dzienną dawke... i od dzisiaj biorę 1/2 tabletki co 5 godzin - oprócz nocy! Lekarz też mi powiedział że jeśli będzie to możliwe to spróbujemy po następnej wizycie odstawiac powoli ten lek.
anulka!! : hehe to nasze dziewczynki będą miały fajnie bo z tego co przeglądam forum to więcej się trafia chłopców :) hehe a jak byliśmy na badaniach genetycznych to pani z rejestracji mówiła że któregoś dnia na 14 badań - 12-stu chłopców :-) a imiona wybraliście? my nadal prowadzimy rozmowy...
Kurcze... byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach... chciałam obejrzec wozki: abc design, peg perego duette i tako jumper duo! Byliśmy w 3 sklepach. w jednym udało nam się zobaczyc abc design, a pozostałych nie... W 2 innych sklepach nie mieli na stanie ani jednego wózka bliźniaczego! Oczywiście można u nich kupic, ale na zamówienie!! Czy w waszych miastach też jest taki problem z oglądaniem wózków dla bliźniąt?
Pozdr :)

Do góry