reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki, wpadam się pochwalić :-) Na wczorajszym połówkowym usg wyszło że:
- dzidziołki są zdrowe i ładnie rosną, wymiarami wyprzedzają nawet nieco faktyczny wiek ciąży
- będą dwa chłopaki - trochę mnie to zszokowało, bo spodziewałam się jednak parki a wcześniej dziewczynek. A tu wyszły dwa chłopki jak nic! I znowu mamy kłopot z imionami ... ;-)
- gin pokazał nam trójwymiarowe buzie dzidziołków i już widać, że będą całkiem różni. Kształt główek i rysy twarzy różnią się. Ciekawa jestem czy i charaktery będą mieli całkiem inne ...
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie i życzę duuuuużo zdrowia zwłaszcza dla maborka i madzia842

reklama
moira Gratuluje synusiow!!! ja tez liczylam na dziewczynki a sa dwaj chlopcy heeheh ale najwazniejsze ze sa zdrowi. ja bym woala zeby byli rozni ale co ma byc to bedzie najwazniejsze zeby zdrowi byli. a co do imionm to tez mam problem bo nic sie nie podoba ale chyba bedzaie Olivier i Kacper. pozdrawiam

Witajcie kochane!!! Chciałabym się przyłączyć do Waszej dyskusji, dzisiaj kończę 15tc bliźniaczej dwujajowej:-) podczytuję Was już kilka dni i widzę, że razem łatwiej sobie ze wszystkimi obawami poradzić;-)
polecam również "poradnik dla rodziców Bliźniąt", o którym ktoś już kiedyś tutaj pisał, jestem nim po prostu zauroczona:-D
mam również upatrzony wózek i jakie było moje zdziwienie jak przeczytałam, że większość z Was też planuje zakup Tako Jumper Duo, fajnie, bo nie znalazłam póki co żadnych opinii użytkowników tego wózka:-(
moira gratuluję widoczków i napewno ślicznych synków:-D

też rozważam nad wózkami a wiecie, że przeciętne drzwi maja 80cm, 90cm a tako jumper ma 92cm szerokości, także możecie odpuścić sobie większośc sklepów
moje dzieciaki urodza się w marcu najbardziej chciałabym aby był to wózek w którym jednen jest za drugim, ale ciężko o głębokie wózki dla niemowlaczków, rozważam wpinanie fotelików,pozdrawiam

pojawiam się znów, widzę że wszystkie jesteście na podobnym etapie, już po połówce. JA mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się samych dobrych rzeczy. Ale jak tak czytam o Waszych dolegliwościach to się przerażam - już na tym etapie problemy z oddychaniem i zbyt duży brzuch?? Mnie na razie nie opuściły mdłości jeszcze, czasem sie zgaga pojawia. A dusznosci sie boje bo mam astme i wiem jaki to lek jak sie oddychac nie moze. Jeszcze bym mialapewnie problem z czego te duszności :(. No ale damy sobie radę, nie ma innej opcji, prawda?

Moira dziękuję za życzenia zdrówka. Przydadzą się. Jeszcze leżę w łóżku, mąż warczy na mnie, gdy tylko wstanę. Pomaga jak może - dobry z niego chłop. Dziś rano jakiś kaszel mi się przyplątał, a nie miała go wcześniej:eek: I jak zaczęłam kasłać, jak mnie zabolało, z boku jakby koło jajnika. Jakby ktoś mi igłę wkłuł:no: potworne. Mam nadzieję, że to nie szkodzi dzieciaczkom.
No i Moira - GRATULUJĘ! To super, że są zdrowiutkie. Dwa ogonki, co? Klawo. A imiona znajdą się - spokojnie. Bardzo się cieszę z Tobą :-)
Onna, nie mam problemów astmowych, ale wiem o czym mówisz z tym zatykaniem. Mnie właśnie tak 10-12 tydzień zatykało, męczyłam się za szybko nawet w domu. Miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać i nie mogłam nabrać powietrza jakoś za głęboko. A potem przeszło. :tak: Lekarz mi mówił, że tak bywa, że trzeba przeczekać, aż organizm się dostosuje. U mnie tak było. Dałam radę. Ty tez dasz;-)

Moira gratuluje zdrowych chłopaczków!!!:-) fajnie ze mialas 3D robione..ja tez musze na nie isc ale gin mi powiedzial ze najlepiej w 28tyg tak bo najwyrazniej widac..wiec jeszcze poczekam.
A z ta plcia to nigdy nie jest tak jak by sie chcialo chyba..widze ze nam dzieciaczki na przekor robia..ja czulam chlopakow a sa dziewczynki podobno! Ale najwazniejsze zeby byly zdrowe..dokladnie:tak:

Witaj marchewcia!!!:-)

Onna samych dobrych wiesci na usg poniedzialkowym i koniecznie daj znac jak bylo. To widze ze u Ciebie wzrost brzuszka sie dopiero zacznie..U mnei w czwartym miesiacu prawie nie bylo widac nic a w piatym nagle z 5kg..i brzuchol wydymalo!!:-D no i wymioty mialam do konca czwartego miesiaca.W piatym czulam sie super a teraz juz czuc brzuszek, naciska na narzady i zoladek gniecie:szok: no i te zgagi..a z tym oddechem to ciezko sie przyzwyczaic na poczatku, jakis plytszy jakby sie staje..i zadyszki sie lapie szybko.Ale mozna z tym zyc:-)

Zdrowiej maborka szybciutko!!!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej i czołem!!

na poczatku życze Wam wszytskim duzo zdróweczka, bo aura sprzyja teraz licznym przeziebieniom. Sama do konca nie czuje się super, ale walcze. Jakbyście już musiały brac antybiotyk, w ciązy mozna np. Augumentin, to nie stresujcie się tak strasznie, ja w pierwszej ciązy 3 razy brałam antybiotyki, niestety zwalczanie naturalnymi metodami nie dało skutków i antybiotyk był koniecznościa.

Marchewcia, Onna- Witam nowe foremki z bliźniakami w brzuszku.

Dawno nie zaglądałam bo najpierw przygotownaia do mojej 30-tki, a póxniej spadek formy psychicznej;-) na szczęscie juz wyszłam na prostą.

w tygodniu dostałam taki ból, jakby nacisk na szyjkę , ze pojechałam do spzitala. Tam mnie przebadali i na szcżęscie z maluszkami wszystko dobrze. A już zestresowalam się strasznie bo miałam wrażneie, ze ich nie czuje, a już regularnie się ruszają, Szyjke mam zamknietą 4 cm. No i na 90% pani doktor widziala 2 siusiaki. Na połówkowym się okaże.

Anulka- napisz mi prosze dlaczego lekarz sugerujac sie tym, ze masz jedne łozysko chce rozwiązać Ci ciąze w 36 tygodniu?? Ja tez mam ciąże jednokosmówkową, ale mi narazie nic nie mówił na ten temat.

Co do wózków- u mnie chyba na pierwszym miejscu jest Peg Perego Duette SW, jezeli chodzi o wózki z wpinanymi fotelikami, a jeżeli obok siebie to pare modeli mi się podoba.

Pozdrawiam Was serdecznie

Do góry