reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
znalazłam taki, kytóry jak dla mnie jest idealnym rozwiązaniem, nie wiem czy istnieją nowe pewnie tak, ale tu jest używany
http://www.allegro.pl/item761733807_jane_twintwo_matrix_wozek_blizniaczy_folia.html
pozdrawiam wszystkich martwiących, chorujących zdrówka
Na Jane też się zastanawiam;-)

tu masz Gosiu wszystkie Jane dla bliżniaków- ceny nieziemskie, ale zazwyczaj juz z 2 fotelikami
http://www.bobowozki.com.pl/advance...facturers_id=38&categories_id=6&pto=&x=65&y=9

Hej laski wiec ja znowu w szpitalu, najadalm sie strachu bo tydzien temu w poniedzialek bylam na USG i u Łukaszka lekarz zauwazyl asymetrie komor bocznych mozgu. A potem w srode na wizycie u mojego juz doktora gin wysluchal tez u tego samego babla arytmie, jakies dodatkowe skurcze w serduszku i dal mi skierowanie do szpitala. Od wczoraj leze i dzisiaj mialam juz zrobione Echo serca i dokaldne USG w zakladzie wad wrodzonych i na szczescie wszytsko jest OK, kamien z serca, bo sie tyle strachu najdalam.
Wg dzisijszego USG
- Łukaszek - 1440g
- Michalek 1580g

I foto ale niestety nie wiek ktory to babelek, ale chyba Łukaszek

No i ja 12 kg na plusie juz czyli 62kg

Dawno nie zaglądałam bo najpierw przygotownaia do mojej 30-tki, a póxniej spadek formy psychicznej;-) na szczęscie juz wyszłam na prostą.
No i na 90% pani doktor widziala 2 siusiaki. Na połówkowym się okaże.
Anulka- napisz mi prosze dlaczego lekarz sugerujac sie tym, ze masz jedne łozysko chce rozwiązać Ci ciąze w 36 tygodniu?? Ja tez mam ciąże jednokosmówkową, ale mi narazie nic nie mówił na ten temat.
No to wszystkiego najlepszego trzydziestolatko:-) ale ten spadek formy to chyba nie z powodu trzydziestki:tak::-D
I gratuluje siusiaczkow!!!my idziemy teraz w czwartek na usg i M sie łudzi ze moze siusiaki wyrosly naszym dziewczynkom:-D
Mi lekarz ok. 15tyg juz powiedzial, ze ciaza jednokosmowkowa jest ciaza podwyzszonego ryzyka i moze zdarzyc sie tak ze pozniej plody sie nierowno rozwijaja i takie ciaze zakancza sie wczesniej. W 36tyg maluchy juz sa gotowe zeby przyjsc na swiat i wtedy bede miala cesarke.
Niby ciaza jednokosmowkowa to ta rzadsza i podwyzszonego ryzyka a widze ze nas tu jest duzo z jednym lozyskiem..chyba wiekszosc.I ja tez jestem dobrej mysli i nie dopuszczam zlych scenariuszy.Lekarze oczywiscie musza mowic o zagrozeniach itd i mi lekarz mowil wlasnie o tym wspolnym krazeniu ze zdarza sie ze trzeba krew przetaczac dzieciom a to dosc skomplikowana operacja, ale zdarza sie to najczesciej rzadko..wazne zeby myslec pozytywnie!
Powoli wracam do zdrowia. Jednak dziś jestem spanikowana...
Powrót do pracy wywołuje u mnie strach. Powiedzcie mi, czy wciąż pracujecie? Kiedy zdecydowałyście się na zwolnienie z uwagi na ciążę bliźniaczą?
Maborka fajnie ze wracasz do zdrowka powoli;-) Ja nie pracuje praktycznie od 3 miesiaca ciazy..Lekarz jak stwierdzil ze jest to ciaza blizniacza powiedzial, ze w ciazy blizniaczej nie powinno sie wogole pracowac, zeby isc na zwolnienie platne 100% i sie niczym nie przejmowac, najwazniejszy dla nas jest spokoj!!!Maborka nie mozesz sie zamartwiac. Bedzie dobrze. Im Ty bedziesz spokojniejsza tym maluszki spokojnie beda sobie siedziec i czekac na swoj czas;-)

Ostatnia edycja:
Dziś USG było.:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
CHŁOPACZKI!!

Szyjka 31mm, w ciążach bliźniaczych dolna granica to 25mm. Sytuacja zadowolenia to ponoć 40mm. Dostałam nakaz zwolnienia tempa, Ewa tak jak Ty.
Powoli rezygnuję z części obowiązków, za dwa tygodnie pewnie mój lekarz prowadzący wyśle mnie na zwolnienie.
Ale dziś mogę wszystko :) Pierwiastek mamy, który się we mnie rodzi, dochodzi do głosu. Rezygnuję z dawnej siebie, bo inaczej nie dam rady. Daleko nie zajdę myśleniem - jestem sobą, swoją kondycją w ciąży rozczarowana.
A chrzanić to - noszę w sobie dwóch fantastycznych chłopaków i to jest ważne! Moje dwa dzidziołki.:-) Lepiej w tę stronę myśleć, nie?
Dziękuję za słowa wsparcia, dziewczyny.

Marta biedna to sie ladnie strachu najadlas..Ci lekarze potrafia wystraszyc, a pozniej okazuje sie ze jest ok..ale super zdjecie Łukaszka:tak:jestem ciakawa jak ich rozrozniasz?..czy oni juz sa tak duzi ze kazde jest po swojej stronie? bo moje czuje ze fruwaja gdzie sie da..
Dziś USG było.:-):-):-):-):-):-):-):-)
CHŁOPACZKI!!

Szyjka 31mm, w ciążach bliźniaczych dolna granica to 25mm. Sytuacja zadowolenia to ponoć 40mm. Dostałam nakaz zwolnienia tempa.
Powoli rezygnuję z części obowiązków, za dwa tygodnie pewnie mój lekarz prowadzący wyśle mnie na zwolnienie.
Noo gratuluje synusiów maborka!!!!:-):-):-):-) SUPER!!!:-)
Chyba wszystkie zaczynamy czuc to coraz mocniej, ja ostatnio chodze cala w skowronkach i pomimo ze ciezko mi z brzucholkiem to jestem pelna pozytywnej energii:-) maluchy ciagle szaleja i czuje se maja sie dobrze tak jak ja. W czwartek zajrzymy do nich u doktorka:tak: Ja w 20tyg na polowkowym mialam szyjke 49mm, zobaczymy teraz..
Oszczedzajmy sie dziewczyny i wypoczywajmy jak najwiecej. Niedlugo bedziemy miec pelne rece roboty:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Hej laski wiec ja znowu w szpitalu, najadalm sie strachu bo tydzien temu w poniedzialek bylam na USG i u Łukaszka lekarz zauwazyl asymetrie komor bocznych mozgu. A potem w srode na wizycie u mojego juz doktora gin wysluchal tez u tego samego babla arytmie, jakies dodatkowe skurcze w serduszku i dal mi skierowanie do szpitala. Od wczoraj leze i dzisiaj mialam juz zrobione Echo serca i dokaldne USG w zakladzie wad wrodzonych i na szczescie wszytsko jest OK, kamien z serca, bo sie tyle strachu najdalam.
Wg dzisijszego USG

Ojej to musiałobyć dla ciebie straszne, całe szczęście że dobrze się skończyło. Zdjęcie cudne, pamiątka wspaniała. Pozdrawiam i czekam teraz na moje usg połówkowe

He6Qp2.png

23marta współczuję tego strachu co musiałas się najeść. Matko nie wyobrażam sobie tego. Cieszę się bardzo, że z maluszkami wszystko dobrze, a zdjęcie świetne.

Anulka dzięki za życzonka. Spadek psychiczny spowodowany raczej zachowaniem jednej osoby i tak jak sie rozkleiłam jednego dnia, to minęło dopiero po 4 :szok: ważne, że just jest dobrze, a osoby, które chcą mnie denerwowac i w dupie mają mój stan- niech spadają na drzewo i olewam ich sikiem prostym;-)

No własnie bradzo duzo nas tu jednokosmówkowych. Trzeba liczyć i wierzyć w to, że będzie wszystko dobrze, a maluchy urosną. To w sumie jakby kończyli ciążę jednokosmówkową w 36 tyg to jestem na półmetku;-)

Maborka gratuluje siusiaczków. U nas to niby nie pewne, ale jak mój gin, i gin w szpitalu widział siusiaki to raczej chyba nie ma możliwości, ze nagle małe cipki się zrobią:-) Chcieliśmy dziewczynki bo mamy już synka, ale w sumie przynajmniej wiem co mnie czeka, a tak z dziewuszkami wszystko znów cąłkowicie nowe. Najwazniejsze, żeby szkraby były zdrowe.
PIeknie napisałas Maborka i tego się trzymaj" Pierwiastek mamy, który się we mnie rodzi, dochodzi do głosu. Rezygnuję z dawnej siebie, bo inaczej nie dam rady. Daleko nie zajdę myśleniem - jestem sobą, swoją kondycją w ciąży rozczarowana.
A chrzanić to - noszę w sobie dwóch fantastycznych chłopaków i to jest ważne! Moje dwa dzidziołki.:biggrin2: Lepiej w tę stronę myśleć, nie?"

Ja dziś umeiram na ból głowy- chyba ide sobie kawkę zapodać.
Wkurzam się bo już jedne jeansy ciązowe sa mi małe. Uciskaja mi podbrzusze, oj chyba na jakies zakupy musze wyskoczyc. Dziś się ważyłam +7kg :cool2:

A ja dzisiaj bylam na uczelni oddac prace magisterska i za tydzien mam obrone!!! co za ulga ze zdazylam z tym przed porodem;)
Anulka dzięki za życzonka. Spadek psychiczny spowodowany raczej zachowaniem jednej osoby i tak jak sie rozkleiłam jednego dnia, to minęło dopiero po 4 :szok: ważne, że just jest dobrze, a osoby, które chcą mnie denerwowac i w dupie mają mój stan- niech spadają na drzewo i olewam ich sikiem prostym;-)
No własnie bradzo duzo nas tu jednokosmówkowych. Trzeba liczyć i wierzyć w to, że będzie wszystko dobrze, a maluchy urosną. To w sumie jakby kończyli ciążę jednokosmówkową w 36 tyg to jestem na półmetku;-)

Ja dziś umeiram na ból głowy- chyba ide sobie kawkę zapodać.
Wkurzam się bo już jedne jeansy ciązowe sa mi małe. Uciskaja mi podbrzusze, oj chyba na jakies zakupy musze wyskoczyc. Dziś się ważyłam +7kg :cool2:
I bardzo dobrze Ewka robisz! Ludzie sa dziwni, nie rozumieja ze nie mozna nam sie denerwowac i potrafia byc nie mili..ale to pewnie zazdrosc ze nas tyle szczescia spotkalo:-)
No wlasnie sobie zdalam sprawe ze pojutrze sie 26 tydz zaczyna i juz tylko 10 tyg mi zostaloo:szok:
A co do plci to los potrafi platac figle..ja myslalam o chlopcach to mam dziewczynki i chyba wiekszosc z nas ma odwrotna plec jak myslala:tak:
Ja mam 8kg na plusie!!! I narazie mam jedne spodnie z H&M ciazowe.Wzielam rozmiar wieksze zeby na dluzej byly i sie rozciagaja przez to chyba i mnie wkurzaja no i kupilam tez getry sobie i nosze do kozakow i dluzszych swetrow, tunik ale jeansy tez bym chciala.Chociaz nie wiem czy sie oplaca kupowac na 2,5 miesiaca..no i jeansy sztywne sa a i tak mi ciezko:tak:
Zycze Ci zeby glowka przestala bolec:-) odpoczywaj:-)

A to moje dziewczynki:-) ( zdjecie z soboty ):

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry