reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczynki, wpadam się pochwalić :-) Na wczorajszym połówkowym usg wyszło że:
- dzidziołki są zdrowe i ładnie rosną, wymiarami wyprzedzają nawet nieco faktyczny wiek ciąży
- będą dwa chłopaki - trochę mnie to zszokowało, bo spodziewałam się jednak parki a wcześniej dziewczynek. A tu wyszły dwa chłopki jak nic! I znowu mamy kłopot z imionami ... ;-)
- gin pokazał nam trójwymiarowe buzie dzidziołków i już widać, że będą całkiem różni. Kształt główek i rysy twarzy różnią się. Ciekawa jestem czy i charaktery będą mieli całkiem inne ...
Pozdrawiam cieplutko Was wszystkie i życzę duuuuużo zdrowia zwłaszcza dla maborka i madzia842

reklama
moira Gratuluje synusiow!!! ja tez liczylam na dziewczynki a sa dwaj chlopcy heeheh ale najwazniejsze ze sa zdrowi. ja bym woala zeby byli rozni ale co ma byc to bedzie najwazniejsze zeby zdrowi byli. a co do imionm to tez mam problem bo nic sie nie podoba ale chyba bedzaie Olivier i Kacper. pozdrawiam

Witajcie kochane!!! Chciałabym się przyłączyć do Waszej dyskusji, dzisiaj kończę 15tc bliźniaczej dwujajowej:-) podczytuję Was już kilka dni i widzę, że razem łatwiej sobie ze wszystkimi obawami poradzić;-)
polecam również "poradnik dla rodziców Bliźniąt", o którym ktoś już kiedyś tutaj pisał, jestem nim po prostu zauroczona:-D
mam również upatrzony wózek i jakie było moje zdziwienie jak przeczytałam, że większość z Was też planuje zakup Tako Jumper Duo, fajnie, bo nie znalazłam póki co żadnych opinii użytkowników tego wózka:-(
moira gratuluję widoczków i napewno ślicznych synków:-D

też rozważam nad wózkami a wiecie, że przeciętne drzwi maja 80cm, 90cm a tako jumper ma 92cm szerokości, także możecie odpuścić sobie większośc sklepów
moje dzieciaki urodza się w marcu najbardziej chciałabym aby był to wózek w którym jednen jest za drugim, ale ciężko o głębokie wózki dla niemowlaczków, rozważam wpinanie fotelików,pozdrawiam

pojawiam się znów, widzę że wszystkie jesteście na podobnym etapie, już po połówce. JA mam nadzieję, że w poniedziałek dowiem się samych dobrych rzeczy. Ale jak tak czytam o Waszych dolegliwościach to się przerażam - już na tym etapie problemy z oddychaniem i zbyt duży brzuch?? Mnie na razie nie opuściły mdłości jeszcze, czasem sie zgaga pojawia. A dusznosci sie boje bo mam astme i wiem jaki to lek jak sie oddychac nie moze. Jeszcze bym mialapewnie problem z czego te duszności :(. No ale damy sobie radę, nie ma innej opcji, prawda?

Moira dziękuję za życzenia zdrówka. Przydadzą się. Jeszcze leżę w łóżku, mąż warczy na mnie, gdy tylko wstanę. Pomaga jak może - dobry z niego chłop. Dziś rano jakiś kaszel mi się przyplątał, a nie miała go wcześniej:eek: I jak zaczęłam kasłać, jak mnie zabolało, z boku jakby koło jajnika. Jakby ktoś mi igłę wkłuł:no: potworne. Mam nadzieję, że to nie szkodzi dzieciaczkom.
No i Moira - GRATULUJĘ! To super, że są zdrowiutkie. Dwa ogonki, co? Klawo. A imiona znajdą się - spokojnie. Bardzo się cieszę z Tobą :-)
Onna, nie mam problemów astmowych, ale wiem o czym mówisz z tym zatykaniem. Mnie właśnie tak 10-12 tydzień zatykało, męczyłam się za szybko nawet w domu. Miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać i nie mogłam nabrać powietrza jakoś za głęboko. A potem przeszło. :tak: Lekarz mi mówił, że tak bywa, że trzeba przeczekać, aż organizm się dostosuje. U mnie tak było. Dałam radę. Ty tez dasz;-)

Moira gratuluje zdrowych chłopaczków!!!:-) fajnie ze mialas 3D robione..ja tez musze na nie isc ale gin mi powiedzial ze najlepiej w 28tyg tak bo najwyrazniej widac..wiec jeszcze poczekam.
A z ta plcia to nigdy nie jest tak jak by sie chcialo chyba..widze ze nam dzieciaczki na przekor robia..ja czulam chlopakow a sa dziewczynki podobno! Ale najwazniejsze zeby byly zdrowe..dokladnie:tak:

Witaj marchewcia!!!:-)

Onna samych dobrych wiesci na usg poniedzialkowym i koniecznie daj znac jak bylo. To widze ze u Ciebie wzrost brzuszka sie dopiero zacznie..U mnei w czwartym miesiacu prawie nie bylo widac nic a w piatym nagle z 5kg..i brzuchol wydymalo!!:-D no i wymioty mialam do konca czwartego miesiaca.W piatym czulam sie super a teraz juz czuc brzuszek, naciska na narzady i zoladek gniecie:szok: no i te zgagi..a z tym oddechem to ciezko sie przyzwyczaic na poczatku, jakis plytszy jakby sie staje..i zadyszki sie lapie szybko.Ale mozna z tym zyc:-)

Zdrowiej maborka szybciutko!!!:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej i czołem!!

na poczatku życze Wam wszytskim duzo zdróweczka, bo aura sprzyja teraz licznym przeziebieniom. Sama do konca nie czuje się super, ale walcze. Jakbyście już musiały brac antybiotyk, w ciązy mozna np. Augumentin, to nie stresujcie się tak strasznie, ja w pierwszej ciązy 3 razy brałam antybiotyki, niestety zwalczanie naturalnymi metodami nie dało skutków i antybiotyk był koniecznościa.

Marchewcia, Onna- Witam nowe foremki z bliźniakami w brzuszku.

Dawno nie zaglądałam bo najpierw przygotownaia do mojej 30-tki, a póxniej spadek formy psychicznej;-) na szczęscie juz wyszłam na prostą.

w tygodniu dostałam taki ból, jakby nacisk na szyjkę , ze pojechałam do spzitala. Tam mnie przebadali i na szcżęscie z maluszkami wszystko dobrze. A już zestresowalam się strasznie bo miałam wrażneie, ze ich nie czuje, a już regularnie się ruszają, Szyjke mam zamknietą 4 cm. No i na 90% pani doktor widziala 2 siusiaki. Na połówkowym się okaże.

Anulka- napisz mi prosze dlaczego lekarz sugerujac sie tym, ze masz jedne łozysko chce rozwiązać Ci ciąze w 36 tygodniu?? Ja tez mam ciąże jednokosmówkową, ale mi narazie nic nie mówił na ten temat.

Co do wózków- u mnie chyba na pierwszym miejscu jest Peg Perego Duette SW, jezeli chodzi o wózki z wpinanymi fotelikami, a jeżeli obok siebie to pare modeli mi się podoba.

Pozdrawiam Was serdecznie

Do góry