reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Powoli wracam do zdrowia. Jednak dziś jestem spanikowana...
Powrót do pracy wywołuje u mnie strach. Powiedzcie mi, czy wciąż pracujecie? Kiedy zdecydowałyście się na zwolnienie z uwagi na ciążę bliźniaczą?
Moja doktor chce mnie namówić do L4 po 20 t. Jeszcze we wrześniu szłam w zaparte, że będę pracować jak najdłużej, wyobrażałam sobie, że do samego porodu. A teraz...
Z jednej strony czuję coś nowego - mój organizm domaga się zwolnienia tempa.
Boję się jednak cholernie wycofania z życia zawodowego. Z innej jeszcze strony - boję się o te moje Jednokosmówkowe i wolałabym już leżeć i mieć te wszystkie trudne decyzje za sobą....tylko żeby im nic nie było...tylko, żeby siedziały tam jak najdłużej, żeby szyjka była zamknięta itd.
Miks emocji, łzy w oczach i ból brzucha z nerwów...

reklama
[Dziś rano jakiś kaszel mi się przyplątał, a nie miała go wcześniej I jak zaczęłam kasłać, jak mnie zabolało, z boku jakby koło jajnika. Jakby ktoś mi igłę wkłuł:no: potworne. Mam nadzieję, że to nie szkodzi dzieciaczkom.
/QUOTE]

Co do tego zjawiska to też tak miałam, jak kichłam albo kaszel mnie złapał to straszny ból, taki jaki opisujesz ale w piątek byłam na wizycie i wszystko dobrze, więc bez obaw dzieciaczki wytrzymują te wstrząsy.

U mnie niestety jeszcze nie było widać płci ale najważniejsze że są zdrowe, książkowe wymiary mają, szyjka zamknięta. 26 października jade z mężem na kolejną wizyte kontrolną. Akurat w ten dzień ma urodziny więc może będzie niespodzianka i zobaczymy kogo noszę w brzuszku:-)

Co do zwolnienia to ja w 13 tc poszłam na 2 tygodnie na odpoczynek bo poprostu go potrzebowałam. Po tym czasie do dziś pracuje i tak będzie jeszcze miesiąc jeśli nic się nie będzie działo. Mój lekarz też chciał mi dać zwolnienie już na stałe ale stwierdził że jeśli praca jest lekka i niestresująca i dobrze się czuje to nie musze iść tylko dużo odpoczywać po pracy i tak też robie. Jak na razie słowa gina że "ciąża przebiega rewelacyjnie" utwierdziły mnie w przekonaniu że chyba wystarczająco dbam o ciebie i dzieciaczki.
Nie denerwuj się i jeśli czujesz że potrzebujesz odpoczynku to nie zastanawiaj się później możesz wrócić. Pozdrawiam

A szczęśliwej mamusi, która wie że urodzi dwóch synusiów oczywiście gratuluje.

He6Qp2.png

Maborka popłacz sobie jak Ci to pomaga. Ja zeszły tydzień chyba 4 dni pod rząd beczałam, ale cieżko się płaczę jak maluszki naciskaja na przepone. ;-)
Ja od początku jestem na zwolnieniu, ale że pracuję w firmie rodzinnej jeździłam parę dni w tyg na 2 godzinki popracować troszkę.Teraz po zeszłotygodniowej akcji ze szpitalem, wiem, że musze zwolnic, a cięzko osobie, dynamicznej jak ja wejśc na wolniejsze obroty. po prostu nie potrafię leżec i nic nie robić. :crazy:
Całe szczęscie, że może w tym tygodniu zacznie sie u nas remont, to będę miała czym się zająć.
Maborka a może dojdziesz do porozumienia z szefostwem, ze chociaż na pół etatu mogłabyś pracowac. Powiedz im, ze ze wzg na Twoje maluszki musisz zwolnić, a nie chcesz całkowicie zrezygnować z życia zawodowego. powinni to docenić... tak mi się zdaje. Nie wiem w jakiej branży pracujesz, ani co robisz więc jeszcze cięzej cokolwiek doradzać.

Madzia842 o takich słowach marzy każda cieżarówka z bliźniakami.

Często piszecie, że bardzo się martwicie o te jednokosmówkowe. Ja też mam taką ciążę, ale chyba myślę w innych kategoriach. Po prostu musi być dobrze. A może ja w jakiejś niewiedzy żyję???? Czy przy jednym łozysku jest aż tak źle. jeżeli nie ma syndromu podkradania to tylko się cieszyć.

buziaki i nie stresujcie się za bardzo

Gosia, dokładnie taki wózek używa pewna rodzina w moim mieście, nie znam ich osobiście ale co tydzień w kościele ich widze. Dzieci wyglądają na zadowolone i mają na moje oko więcej miejsca niż to wygląda na zdjęciach. Sama bym go kupiła gdyby oprócz fotelików miał też montowane głębokie gondolki. Pozdrawiam

ma gondolki, może nie są tak duże jak w tych szerokich wózkach, ale jest super,przede wszystkim nie martwisz się,że nie wjedziesz wózkiem np. do przychodni, w markecie osiedlowym przez bramki

te gondolki to są takie raczej foteliki samochodowe chyba. Ja też szukałam wózka jeden za drugim żeby nie było problemu z wjechaniem gdzie kolwiek ale zależało mi zeby miał gondolki, foteliki i spacerówki. Znalazłam taki i mam już zamówiony.
0733 ABC DESIGN WOZEK SPACEROWY DLA BLIŹNIAT ZOOM (751224377) - Aukcje internetowe Allegro
Na pierwszy rzut oka te spacerówki wyglądają na niewygodne dla dziecka ale rozmawiałam z kilkoma właścicielami takich wóżków i sobie je chwalą

mnie w tym wózku nie podobają się gondole, są w przeciwnym kierunku i tak jakoś dziwnie wyglądają to jest tylko spacerówka na dobrą sprawę resztę trzeba dokupić, mi zależny na takim co ma najlepiej wszystko w zestawie są droższe,ale jakby kupić każdą część oddzielnie to na to samo wyjdzie, pozdrawiam

reklama
Powiem ci że tak, gondolki niby są przeciwnie montowane ale można też w tym samym kierunku bo widziałam a ja kupuje używany cały zestaw i wychodzi mnie to ciut więcej niż ciebie i będę miała 2 spacerówki, 2 gondole i 2 spacerówki. Ja jestem na niego zdecydowana, ale broń boże cie na niego nie namawiam, ten twój tez jest fajny:-)

Do góry