reklama
Klaudzia
Fanka BB :)
Tak, to moja pierwsza ciąża. W styczniu skończę 28 lata to Twoja pierwsza ciąża?
Moja pierwsza, mam 28 lat. I chyba ostatnia bo planowaliśmy dwójkę dzieciaków![]()

K448
Haha No to nas los postawił w takiej samej sytuacjiTak, to moja pierwsza ciąża. W styczniu skończę 28 latZawsze chcieliśmy mieć dwójkę dzieci, więc pierwsza i ostatnia ciąża
![]()

Klaudzia
a w rodzinie macie jakieś bliźniaki? Bo w sumie u nas w dalszej rodzinie od strony mamy są, ale nawet nie braliśmy pod uwagę, że mogą być bliźniakiHaha No to nas los postawił w takiej samej sytuacji![]()

K448
U nas wcalea w rodzinie macie jakieś bliźniaki? Bo w sumie u nas w dalszej rodzinie od strony mamy są, ale nawet nie braliśmy pod uwagę, że mogą być bliźniaki![]()

Klaudzia
O proszęU nas wcaleale mam pcos i bralam letrozol. Lekarz twierdzi ze od jednej dawki letrozolu rzadko kiedy jest ciąża a co dopiero blizniaki, ale no dla mnie to nie przypadek
![]()

K448
Szok i przerażenieO proszęi jaka reakcja była jak dowiedzieliście się, że to ciąża mnoga?

a u was?
Klaudzia
Ja miałam wycięte z życia kilka dni, bylam przerażona jak sobie poradzimy z dwójka dzieci. Ale bardzo zaczęli wspierać mnie moi rodzice, podbudowali i moje nastawienie się zmieniło - teraz nie mogę się doczekać tych dwóch szkarów
Termin na początek lutego jakoś masz?

K448
różnie wypada raz koniec lutego raz początek marca, ale moja lekarz mówi o ustalonej z góry cesarce na 38 albo 37 tydzień zależnie od samopoczucia mojego.Ja miałam wycięte z życia kilka dni, bylam przerażona jak sobie poradzimy z dwójka dzieci. Ale bardzo zaczęli wspierać mnie moi rodzice, podbudowali i moje nastawienie się zmieniło - teraz nie mogę się doczekać tych dwóch szkarówTermin na początek lutego jakoś masz?
Jeej No rozumiem totalnie! A najgorzej się jeszcze w necie naczyta prawda? Ja trafiłam na taki insta a tam babka taki ciągły lament ze masakra, aż po prostu się odechciewało wszystkiego jak się czytało jak jej złe i ciężko. Ale potem zobaczyłam ze ona miała 43 lata, mąż na ciągłych wyjazdach wiec z dziećmi sama. No i myśle ze na 99% miała depresje poporodowa. Potem naszczexie już znalalzam instagramy młodych matek, kochających i widzących radość w tym macierzyńskie
reklama
Heda
Hej... Pocieszę was że bliźniaki to super opcja. Fajnie się wychowuje 2 na raz. Wbrew pozorom jest łatwiej niż z jednym. A wiem co mówię mam porównanie. Po 15 latach posiadania jedynaczki zostałam mamą bliźniaków. Dziś dziewczynki mają 7.5roku i najtrudniejszy okres to między rok a 2 lata jak małe szogun zaczynają chodzić i łobuzować. Pierwszy rok i tak jest przekichany z jednym jak z 2 bo wstawanie w nocy, pieluchy itp ale od momentu jak dzieciaki zaczynają się razem bawić jest dużo lepiej niż z 1. Tworzy się między nimi niesamowita więź. Ten sam etap rozwojowy sprawia że świetnie się że sobą dogadują. Gdybym miała wybierać mieć jedno czy bliźniaki to zdecydowanie bliźniaki. Trochę finansowo ciężko bo jednak 2 foteliki, 2 pary butów, czy kurtki nic nie przechodzi z jednego na 2 dziecko. Ale zabawki i książki te same 

Podziel się: