reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny Kochane! Powiedzcie mi, wlasnie umawiałam się na usg 1 trymestru za 3 tygodnie i zdecydowałam się na test pappa, powiedzicie czy robilyscie coś jeszcze? Ja się totalnie nie orientujw, bo to pierwszy raz, a to jeszcze z dwójką, co Wy robilyscie i jak to wygląda?
Nie robiłam tych testów ale z tego co wiem pappa jest niemiarodajne przy bliźniętach

reklama
Dziewczyny Kochane! Powiedzcie mi, wlasnie umawiałam się na usg 1 trymestru za 3 tygodnie i zdecydowałam się na test pappa, powiedzicie czy robilyscie coś jeszcze? Ja się totalnie nie orientujw, bo to pierwszy raz, a to jeszcze z dwójką, co Wy robilyscie i jak to wygląda?
Ja robiłam Panoramę - można w ciąży mnogiej. Pappy akurat nie robiłam, bo ona często wychodzi przekłamana o nie chciałam się stresować a wiedziałam, że i tak będziemy robić Panoramę. Plus taki, że płaci się pojedynczo. 😅

Nifty też można zrobić przy ciąży mnogiej ale jest ono niemiarodajne - bo nie pokaże dzieci oddzielnie więc np. jak coś wyjdzie to nie wiadomo, czy oboje dzieci, czy jedno i ewentualnie które. Jeżeli to nie są dwie dziewczynki to również nie potwierdzi płci tzn. jak wykaże Y to wiadomo, że przynajmniej jedno jest chłopcem, ale co do drugiego nie wiadomo

Ja robiłam Panoramę - można w ciąży mnogiej. Pappy akurat nie robiłam, bo ona często wychodzi przekłamana o nie chciałam się stresować a wiedziałam, że i tak będziemy robić Panoramę. Plus taki, że płaci się pojedynczo. 😅
Kurde o tym pierwsze słyszę, możesz napisać coś więcej co to jest i ile to kosztowało?

Kurde o tym pierwsze słyszę, możesz napisać coś więcej co to jest i ile to kosztowało?
Kosztowało ok 2.000 zł (robiłam w październiku 2021). Link do: Gemma – Pracownia Badań Prenatalnych – Kielce » Test Panorama - tutaj dość dokładnie jest opisane (ale ja robiłam w innym miejscu), myślę że lepiej jak poczytasz, bo ja ekspertem nie jestem i mogę coś przekręcić 🙂. W naszym przypadku 2k2o można było sprawdzić te 3 podstawowe trisomie + płeć (u nas płci 😅). Nam ten test lekarz genetyk polecał. 🙂

Kosztowało ok 2.000 zł (robiłam w październiku 2021). Link do: Gemma – Pracownia Badań Prenatalnych – Kielce » Test Panorama - tutaj dość dokładnie jest opisane (ale ja robiłam w innym miejscu), myślę że lepiej jak poczytasz, bo ja ekspertem nie jestem i mogę coś przekręcić 🙂. W naszym przypadku 2k2o można było sprawdzić te 3 podstawowe trisomie + płeć (u nas płci 😅). Nam ten test lekarz genetyk polecał. 🙂

A długo czekałaś na wyniki?

Ja zrobiłam tylko USG u lekarza z certyfikatem. Moje zarodki miały badania genetyczne przed transferem do macicy, więc odpadło ryzyko aneuploidii. Nie zdecydowałam się na pappa i lekarz też nie zalecał jakoś specjalnie.

Witam i ja
Dzisiaj zaczęłam 8 tc 1o1k
O bliźniakach wiem od tygodnia bo na pierwszym USG widać bylo tylko jeden pęcherzyk, za to tydzień później usłyszałam już dwa pięknie bijące serduszka. Kolejne badanie mamy 6 lipca. Wiem, że przede mną najtrudniejszy i najcięższy wariant ale całym sercem mam nadzieję, że te dwa "Małe Człowieki" będą walczyć razem z nami, żeby nasza 5-latka mogła w końcu dumnie powiedzieć, że jest starszą siostrą. ❤️

reklama
Witam i ja
Dzisiaj zaczęłam 8 tc 1o1k
O bliźniakach wiem od tygodnia bo na pierwszym USG widać bylo tylko jeden pęcherzyk, za to tydzień później usłyszałam już dwa pięknie bijące serduszka. Kolejne badanie mamy 6 lipca. Wiem, że przede mną najtrudniejszy i najcięższy wariant ale całym sercem mam nadzieję, że te dwa "Małe Człowieki" będą walczyć razem z nami, żeby nasza 5-latka mogła w końcu dumnie powiedzieć, że jest starszą siostrą. ❤️
Gratulacje! Przed Tobą trudna ciąża. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Nie może być inaczej.

U mnie już 35 tydzień leci. Póki co nic niepokojącego się nie dzieje (odpukać). Oby tak dalej.

Ile jest nas teraz podwójnych ciężarówek? Odzywajcie się.

Do góry