reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczynyny! Czy w pierwszym trymestrze miałyście problemy z tarczyca? Dziś u mnie 11t6d. O dwa tyg temu miałam bardzo niskie TSH 0,008. Podobno tak może być jak hcg jest wysokie. Miała zrobić po dwóch tyg cały panel znowu i dziś takie samo TSH 0,008, ft3 i ft4 trochę podwyższone.
Nigdy nie miałam problemów z hormonami tarczycy,mnie brałam leków, w normie było. A teraz tak się porypalo, powiedzcie mi czy miałyście takie przypadki, boję się że to może zaszkodzić dzieciom 😥

Dziewczynyny! Czy w pierwszym trymestrze miałyście problemy z tarczyca? Dziś u mnie 11t6d. O dwa tyg temu miałam bardzo niskie TSH 0,008. Podobno tak może być jak hcg jest wysokie. Miała zrobić po dwóch tyg cały panel znowu i dziś takie samo TSH 0,008, ft3 i ft4 trochę podwyższone.
Nigdy nie miałam problemów z hormonami tarczycy,mnie brałam leków, w normie było. A teraz tak się porypalo, powiedzcie mi czy miałyście takie przypadki, boję się że to może zaszkodzić dzieciom 😥
Ja miałam odwrotnie, bo niedoczynność. Dostałam leki i tsh spadło a T4 i fT4 były w normie. Lekkie podwyższenie hormonów na pewno nic strasznego nie zrobi, spokojnie, dostaniesz leki i będzie ok.

Cześć wszystkim.
Dziewczyny byłam w pn na USG, lekarz zobaczył pęcherzyk ale serduszka jeszcze nie było słychać mam iść na wizytę 11.07.
Po badaniu dał mi wydruki USG. Dopiero później zaczęła je oglądać i widać tak jakby dwa pęcherzyki?? Co o tym myślicie?

Załączniki

• IMG_20220704_120607.jpg
    IMG_20220704_120607.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 68
Cześć wszystkim.
Dziewczyny byłam w pn na USG, lekarz zobaczył pęcherzyk ale serduszka jeszcze nie było słychać mam iść na wizytę 11.07.
Po badaniu dał mi wydruki USG. Dopiero później zaczęła je oglądać i widać tak jakby dwa pęcherzyki?? Co o tym myślicie?
Gdybyś była w ciąży bliźniaczej to lekarz by Ci o tym powiedział, ciąża bliźniaczą wygląda inaczej na usg

reklama
Do góry