reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mnie jak się położę na boku czasem też jakiś skurcz/ciągnięcie złapie. Takie jak na początku ciąży miałam - trochę jak na okres. Tylko wtedy to było dużo, dużo dłuższe a teraz to chwila i tak jak mówisz, zmienię pozycję i jest ok. Dzieciaki rosną, więc siłą rzeczy ta macica pracuje, plus jak to mi jeden lekarz powiedział, ona nie wie, z będzie CC (pewnie w większości u nas) i się szykuje na poród. 🙂
Oby oby 😉 mój mąż już panikę złapał , żebym w razie co jechała od razu na IP.
No nic trzeba jakoś wytrwać he lżej nie będzie zapewne xd

reklama
Ja torba od grudnia spakowana w razie w, bo mój maz raczej pod wpływem stresu by mi nic potrzebnego nie spakował 😂 Kiedyś wylądowałam z krwawieniem na patologi, pojechałam przebadać się a oni kazali mi zostać a ja bez niczego. Zadzwoniłam do męża żeby mi spakował walizke, to mi jedną koszule spakował i 10 par skarpetek 🤷‍♀️😂 nie wiem po co haha, dlatego już teraz sama się spakowalam dla świetego spokoju żeby tylko musiał torbę do auta zanieść

My na początku w ogóle kupimy chyba tylko 1 łóżeczko. To mieszkanie jest tak malutkie... Ale wolę małe mieszkanie + windę, niż czwarte piętro bez windy...

Jak zaczną pełzać, wtedy planujemy dokupić drugie. Chciałam kupić 2 kołyski z Chicco baby hug, ale zobaczę jak z miejscem.

My na początku w ogóle kupimy chyba tylko 1 łóżeczko. To mieszkanie jest tak malutkie... Ale wolę małe mieszkanie + windę, niż czwarte piętro bez windy...

Jak zaczną pełzać, wtedy planujemy dokupić drugie. Chciałam kupić 2 kołyski z Chicco baby hug, ale zobaczę jak z miejscem.
Ja kupiłam dwa w grudniu bo myślałam ze pewnie podwyżki cen będą w styczniu. I na dzień dzisiejszy zwykle łóżeczko z Allegro jest mniej więcej 200zl droższe 🙈 Te ceny to jest porażka

No ceny poszybowały w górę niestety :/ Ikea już koło 20.12 pozmieniała ceny większości produktów . Akurat nie zdążyłam szafy zamówić i wyszło mi z 400zl drożej niż jak planowałam sobie ja w listopadzie.
Moje koleżanki polecają mi żebym kupiła sobie bujaczki z babybjorn, ale jak oatrze na cenę to nie wiem co myśleć.

No ceny poszybowały w górę niestety :/ Ikea już koło 20.12 pozmieniała ceny większości produktów . Akurat nie zdążyłam szafy zamówić i wyszło mi z 400zl drożej niż jak planowałam sobie ja w listopadzie.
Moje koleżanki polecają mi żebym kupiła sobie bujaczki z babybjorn, ale jak oatrze na cenę to nie wiem co myśleć.
No właśnie o to chodzi, czuje ze ceny będą jeszcze większe tak samo wózków czy wlansie jakich fotelików

reklama
Do góry