reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
U mnie też przypuszczenia z pierwszych prenatalnych się sprawdziły, w każdym bądź razie na drugich już nie było wątpliwości ze jest siusiaczek i wargi sromowe u drugiego malucha :)

To bardzo szybko dowiedziałyście się 😍
Może i nam lekarz zechce coś powiedzieć 😊
Dziękuję za odpowiedzi. Strasznie się stresuję kolejną wizytą, a tu jeszcze do 10 stycznia trzeba czekać 😩
A miałyście częściej wizyty ze względu na ciążę bliźniaczą? Ja między pierwszą a druga wizytą 3 tygodnie, a teraz święta i urlop biorą to 4 tyg.

Ja również żyłam od wizyty do wizyty😁 świetnie Cię rozumiem😊 najgorsze były 4 tygodniowe odstępy między wizytami....
Dobrze, że nie jestem sama :( ja ciągle boję się, że coś będzie nie tak.. Często słyszy się, że z bliźniąt zostaje jeden maluch :( Dobrze, że są te święta to może jakoś szybciej zleci..
A Twoje maluszki już na świecie? 😊
Tak z czystej ciekawości, bo dla mnie za wcześnie, ale nie mogę się powstrzymać 🤷‍♀️ Jaki wózek wybrałaś? 😊

Dobrze, że nie jestem sama :( ja ciągle boję się, że coś będzie nie tak.. Często słyszy się, że z bliźniąt zostaje jeden maluch :( Dobrze, że są te święta to może jakoś szybciej zleci..
A Twoje maluszki już na świecie? 😊
Tak z czystej ciekawości, bo dla mnie za wcześnie, ale nie mogę się powstrzymać 🤷‍♀️ Jaki wózek wybrałaś? 😊
Tak moje już na świecie😍 mają już rok💞 ale na pierwszej wizycie był tylko jeden pęcherzyk a drugi był lekko schowany za nim.. lekarka uprzedziła że ten drugi może się nie rozwinąć... Ale na kolejnej wizycie po tygodniu biły dwa serduszka💓💓 trzeba przetrwać ciążę ... Ja się bałam że nie donoszę że utodze bardzo wcześnie... A okazało się że moim maluchom wogole na świat się nie spieszyło😁 cesarka ustalona na 36+5 ze względu na wielkość dzieci😊 żadnych skurczy odejścia wód nic... Więc te nasze lęki czasami zupełnie się nie sprawdzają😊

Tak moje już na świecie😍 mają już rok💞 ale na pierwszej wizycie był tylko jeden pęcherzyk a drugi był lekko schowany za nim.. lekarka uprzedziła że ten drugi może się nie rozwinąć... Ale na kolejnej wizycie po tygodniu biły dwa serduszka💓💓 trzeba przetrwać ciążę ... Ja się bałam że nie donoszę że utodze bardzo wcześnie... A okazało się że moim maluchom wogole na świat się nie spieszyło😁 cesarka ustalona na 36+5 ze względu na wielkość dzieci😊 żadnych skurczy odejścia wód nic... Więc te nasze lęki czasami zupełnie się nie sprawdzają😊
Wczesnego porodu to ja tym bardziej mam się czego obawiać.. Synka urodziłam w 34 tygodniu :( Tylko byłam sporo młodsza i nie było takiej ' mocy' internetu, lekarz mówił mi, że szyjka się skraca, ale nic z tym nie robił, a teraz wiem, że to był błąd.. A po ustalonej cesarce dzieci były normalnie na sali z Tobą czy inkubatory?

Wczesnego porodu to ja tym bardziej mam się czego obawiać.. Synka urodziłam w 34 tygodniu :( Tylko byłam sporo młodsza i nie było takiej ' mocy' internetu, lekarz mówił mi, że szyjka się skraca, ale nic z tym nie robił, a teraz wiem, że to był błąd.. A po ustalonej cesarce dzieci były normalnie na sali z Tobą czy inkubatory?
Najpierw mąż kangurowal 2h a potem wszyscy razem💓💓💓 ani na chwilę nie byli w inkubatorze😊

reklama
Do góry