reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ciekawe od czego to zależy.. U nas jak wspomniałam 34 Tc i 3 tygodnie w szpitalu.. Mimo wagi 3090 i 46 cm. Bardzo boję się tego przechodzić jeszcze raz.. Tak cholernie przykro mi było, że nie miałam maluszka przy sobie i po kilku dniach nie poszliśmy do domu :(

reklama
Ciekawe od czego to zależy.. U nas jak wspomniałam 34 Tc i 3 tygodnie w szpitalu.. Mimo wagi 3090 i 46 cm. Bardzo boję się tego przechodzić jeszcze raz.. Tak cholernie przykro mi było, że nie miałam maluszka przy sobie i po kilku dniach nie poszliśmy do domu :(
Moi urodzeni 36+4 przez cc. Jak bylam na pooperacyjnej ok 2h to lezeli w inkubatorze, bo byli chudzi i bylo im zimno. Jeden wazyl 2360, drugi 2730. Polozne pytaly czy ich przyprowadzic od razu jak mnie przywiezli na zwykla sale. Wziely ubranka i za chwile przyniosly maleńkie opatulone okruszki.

Duzo zalezy od stanu dzieci, ale tez od zwyczajow panujacych w szpitalu i "dobrej woli" personelu.

PS. Moje "okruszki" maja juz ponad 11 kg ;)

Kochane przyszłe mamusie bliźniaków :-) moje dziewczyny mają 8tygodni i podzielę się czymś co ratuje mnie przed wariatkowem ;) tak jak teraz wykąpane, najedzone , to nie kolka, a się kręcą i drą , ojciec ma dość , ja mam dość i tu z pomocą przychodzą bujaczki :-) kupiłam używane po 50zl, bujam nóżką a po chwili marudny zasypiają, tak samo jak obie chcą jeść w tej samej chwili, jedną można jakoś ubujać i w tym czasie karmić drugą, nie zawsze działa ale dobrze jak czasem się uda i nie trzeba słuchać jak drugie dziecko żałośnie płacze czekając na swoją kolej, niestety przyspieszanie karmienia zazwyczaj kończy się ulaniem i płaczem obu :-) Powodzenia ;)
IMG_20191230_230947.jpg
IMG_20191227_103625.jpg

Kochane przyszłe mamusie bliźniaków :-) moje dziewczyny mają 8tygodni i podzielę się czymś co ratuje mnie przed wariatkowem ;) tak jak teraz wykąpane, najedzone , to nie kolka, a się kręcą i drą , ojciec ma dość , ja mam dość i tu z pomocą przychodzą bujaczki :-) kupiłam używane po 50zl, bujam nóżką a po chwili marudny zasypiają, tak samo jak obie chcą jeść w tej samej chwili, jedną można jakoś ubujać i w tym czasie karmić drugą, nie zawsze działa ale dobrze jak czasem się uda i nie trzeba słuchać jak drugie dziecko żałośnie płacze czekając na swoją kolej, niestety przyspieszanie karmienia zazwyczaj kończy się ulaniem i płaczem obu :-) Powodzenia ;) Zobacz załącznik 1062435Zobacz załącznik 1062433
Tez miałam dla synka i uważam, że to był najlepszy zakup 😍 jeden przyniosę że strychu, a drugi dokupimy i będzie jak znalazł 😊

34tc i 3kg... To kawał dziecka, dlaczego trzymali was tak długo? Miałaś cukrzycę ciążowa? Moje panny z 32tcmilay po 2kg. Tydzień w inkubatorze, tydzień w mydelniczce i do domu. U nas nie trzymali bez potrzeby, ale też chciało mieć pewność że nie wrócimy za 2 dni spowodu bezdechów czy spadku na wasze.
U nas na waga złota była huśtawka hybrydowa. Jedna się biała sama a drugą się zajmowała na spokojnie. I U nas spacery były na waga złota po panny spały i 4h ciurkiem, więc można się było zresetować. Co do wózka to ja baby joggera polecam. Kupisz jeden i masz na cały okres użytkowania. Gondole wprawdzie trochę sztywne, ale też nie używa ich się zbyt długo. Za to spacerowka rewelacja, nawet z 2po 15kg prowadzi się lekko i manewrojesz jedną ręką. Mój wpraedze stoi już ponad rok używamy to sporadycznie odkąd panny skończyły 16m i zaczęły same chodzić. Teraz mają ponad 2.5r i tak jeszcze mi szkoda bo sprzedać bo raz na 2mies się to wyjąć.

34tc i 3kg... To kawał dziecka, dlaczego trzymali was tak długo? Miałaś cukrzycę ciążowa? Moje panny z 32tcmilay po 2kg. Tydzień w inkubatorze, tydzień w mydelniczce i do domu. U nas nie trzymali bez potrzeby, ale też chciało mieć pewność że nie wrócimy za 2 dni spowodu bezdechów czy spadku na wasze.
U nas na waga złota była huśtawka hybrydowa. Jedna się biała sama a drugą się zajmowała na spokojnie. I U nas spacery były na waga złota po panny spały i 4h ciurkiem, więc można się było zresetować. Co do wózka to ja baby joggera polecam. Kupisz jeden i masz na cały okres użytkowania. Gondole wprawdzie trochę sztywne, ale też nie używa ich się zbyt długo. Za to spacerowka rewelacja, nawet z 2po 15kg prowadzi się lekko i manewrojesz jedną ręką. Mój wpraedze stoi już ponad rok używamy to sporadycznie odkąd panny skończyły 16m i zaczęły same chodzić. Teraz mają ponad 2.5r i tak jeszcze mi szkoda bo sprzedać bo raz na 2mies się to wyjąć.
Ja mam cukrzycę typu 1 od 11 lat. Stąd waga dziecka.. A trzymali nas tak długo na prawde nie wiem dlaczego.. Nie było z synkiem żadnych problemów.. 🤷‍♀️ Dlatego teraz się też tego obawiam, a marzy mi się taki ' zwykły' poród, że dzieci zaraz po nim będą ze mną w sali i po kilku dniach pójdziemy do domu :(
A co do wózka oglądałam ich mnóstwo.. Szczerze powiem dla mnie praktycznie wszystkie wózki dla bliźniąt są brzydkie. Jedynie bebetto 42 jest ładny, ja uwielbiam białą ramę 😍 Tylko niestety nie chce jeden za drugim. Przeglądałam i przeglądałam.. Zdecydowałam się na Valco baby snap trend duo 😊 Wersja spacerowa jest boska! 😍

Też nie chciałam jeden za drugim, ale rozsądek (mieszkam w centrum miasta) wygrał... bo Z jednym obok drugiego miałabym problem gdziekolwiek wejść czy nawet przejść chodnikiem w niektórych miejscach. Nie żałuję. Mamy bebetto 42. Cudny jest i super się prowadzi [emoji173][emoji173][emoji173]
Ja mam cukrzycę typu 1 od 11 lat. Stąd waga dziecka.. A trzymali nas tak długo na prawde nie wiem dlaczego.. Nie było z synkiem żadnych problemów.. [emoji2368] Dlatego teraz się też tego obawiam, a marzy mi się taki ' zwykły' poród, że dzieci zaraz po nim będą ze mną w sali i po kilku dniach pójdziemy do domu :(
A co do wózka oglądałam ich mnóstwo.. Szczerze powiem dla mnie praktycznie wszystkie wózki dla bliźniąt są brzydkie. Jedynie bebetto 42 jest ładny, ja uwielbiam białą ramę [emoji7] Tylko niestety nie chce jeden za drugim. Przeglądałam i przeglądałam.. Zdecydowałam się na Valco baby snap trend duo [emoji4] Wersja spacerowa jest boska! [emoji7]

Też nie chciałam jeden za drugim, ale rozsądek (mieszkam w centrum miasta) wygrał... bo Z jednym obok drugiego miałabym problem gdziekolwiek wejść czy nawet przejść chodnikiem w niektórych miejscach. Nie żałuję. Mamy bebetto 42. Cudny jest i super się prowadzi [emoji173][emoji173][emoji173]
Dla mnie problemem jest w tym, że w spacerowce dziecko które będzie siedziało z tyłu będzie oglądało bude przedniej spacerówki.. A jeśli dzieci będą siedziały na przeciwko siebie to jedno będzie jechało do tyłu.. Wózek piękny fakt, ale oboje z mężem nie chcemy jedno za drugim 😊 Valco trend duo jest wąski ( gondole ma węższe niż standardowe wózki ) i lekki waży 10.5 kg, więc spokojnie sama sobie z nim poradzę 😊😊

reklama
Ja mam cukrzycę typu 1 od 11 lat. Stąd waga dziecka.. A trzymali nas tak długo na prawde nie wiem dlaczego.. Nie było z synkiem żadnych problemów.. [emoji2368] Dlatego teraz się też tego obawiam, a marzy mi się taki ' zwykły' poród, że dzieci zaraz po nim będą ze mną w sali i po kilku dniach pójdziemy do domu :(
A co do wózka oglądałam ich mnóstwo.. Szczerze powiem dla mnie praktycznie wszystkie wózki dla bliźniąt są brzydkie. Jedynie bebetto 42 jest ładny, ja uwielbiam białą ramę [emoji7] Tylko niestety nie chce jeden za drugim. Przeglądałam i przeglądałam.. Zdecydowałam się na Valco baby snap trend duo [emoji4] Wersja spacerowa jest boska! [emoji7]
Valko fajny ale mam teraz pojedynczy i zdecydowanie lepiej si3 prowadzi baby jogger podwójny niż pojedynczy valko...
Ale regulowany podnózek to spory plus...
Na szerokość są podobne więc napewno wszędzie się zmieścisz. Ja nie miałam problemów i w biedronce i w Lidlu spokojnie zakupy robiłam. Wiadomo że nie w każdym, no i w marketach lepiej unikać poniedziałku rano bo wszędzie palety stoją.[emoji6]

Do góry