reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj, gratuluje :)
Sa tu mamy ktore tylko kp i daly rade, ale wiekszosc chyba jednak odciagala i karmila swoim z butli. U mnie udalo sie od początku kp + 1-2x dziennie mm. Bylo to dla mnie wygodniejsze, bo kladlam sie spac i pierwsze nocne karmienie robił maz, a ja spalam kilka h ciagiem. Odstawilam po 10msc :)
A ile już twoi mają?

reklama
Ja ściągam swój pokarm i podaje w butelce ale jestem jeszcze w szpitalu jak maluchy będą silniejsze i dłużej będą miały siłe to spróbuje z kp. Póki co za szybko usypiają na piersi.
Jutro lub w środę wychodzimy do domku.
Dzisiaj Olek 2300 a Nikodem 1975 gram. Wiec już prawie 2 kg :)
Apetyty mają wielkie. Jedzą już po równo. A jeszcze z dzień dwa temu Nikodem jadł polowe mniej od brata.
Dalej nie mogę się nadziwić jak te maluchy zmieściły się u mnie w brzuchu.

Moje dziewczyny mają 9 miesięcy i karmię je tylko piersią bez żadnego odciagania laktatorem także da się:) polecam kupić dobrą poduszkę do karmienia ja mam Twinny Lu i używam jej nadal. Na początku trzeba się uzbroić w cierpliwość karmienia są długie, ale jak się karmi razem to idzie zaoszczędzić trochę czasu. Mi pokarm pojawił się dopiero na 5 dobę, do tego czasu były dokarmianne mm potem już tylko pierś. Początki nie są łatwe, ale myślę, że warto spróbować. Moje dziewczyny się najadały nie bylo jakiś płaczów, a waga dobrze im rosł, pediatra to bardzo mocno kontrolował i zachęcał do dalszego karmienia. Jak bedziesz miała jakieś pytania to śmiało pisz:)
Ja po pierwszej ciąży mam traume związana z laktatorem.. więc żadne odciąganie nie wchodzi w grę. Nie chcę też siebie i dzieci katować cyckoterrorem ,bo tak wypada.. zastanawiam się czy od razu nie odpuścić i karmic mm. :(

Cześć Dziewczyny:) Jestem ,,na codzień" na wątku Lutóweczki 2020 i byłam ciekawa czy tu też gdzieś rozmawiają przyszłe mamy bliźniaków :) i trafiłam na Was:) czy można dołączyć ? Jestem w 13 tyg termin na połowę lutego. Dwujajowa dwukosmówkowa. Mam też córeczkę 2,5 letnią. I jestem z gdanska :)Pozdrawiam ciepło!

Cześć Dziewczyny:) Jestem ,,na codzień" na wątku Lutóweczki 2020 i byłam ciekawa czy tu też gdzieś rozmawiają przyszłe mamy bliźniaków :) i trafiłam na Was:) czy można dołączyć ? Jestem w 13 tyg termin na połowę lutego. Dwujajowa dwukosmówkowa. Mam też córeczkę 2,5 letnią. I jestem z gdanska :)Pozdrawiam ciepło!
Oczywiście , że można :)
Gratulacje :-)
Ja miałam tak dokładnie rok temu. Termin był na 13lutego, a urodziłam 22stycznia. A mieszkam niedaleko, bo ok 60km od Gdańska :D

Oczywiście , że można :)
Gratulacje :-)
Ja miałam tak dokładnie rok temu. Termin był na 13lutego, a urodziłam 22stycznia. A mieszkam niedaleko, bo ok 60km od Gdańska :D
Hehe no właśnie nie ma to jak terminy w ciąży bliźniaczej ;) lepiej się nie przyzwyczajać :D a super! tak się właśnie zastanawiałam jakie szpitale wybierają mamy z tych okolic:) ja ostatnio zaspa ale jestem otwarta na zmiany:)

Gratulacje! Jak znosisz ciaze? Jak sie czujesz?

reklama
Gratulacje! Jak znosisz ciaze? Jak sie czujesz?
Dziękuję :)
A do teraz to szczerze mówiąc fatalnie,w porównaniu z 1 ciąża to niebo a ziemia.Od 5 tyg biorę duphaston dwa dziennie i do niedawna był jeszcze 3 pęcherzyk który dopiero co się wchłonął:O jestem na zwolnieniu od początku. Teraz powoli dochodzę do siebie.Muszę się też ogarnąć dla córy ;)

Do góry