reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziękuję :)
A do teraz to szczerze mówiąc fatalnie,w porównaniu z 1 ciąża to niebo a ziemia.Od 5 tyg biorę duphaston dwa dziennie i do niedawna był jeszcze 3 pęcherzyk który dopiero co się wchłonął:O jestem na zwolnieniu od początku. Teraz powoli dochodzę do siebie.Muszę się też ogarnąć dla córy ;)
O mamo wizja trojaczkow... chyba bym wcale po nocach nie spala ;)

Czulam sie tak samo jak Ty. Bardzo zle znosilam ciaze z blizniakami. Sto razy gorzej niż pierwsza (pojedyncza), tez na lekach od początku, tez male dziecko w domu. Odliczalam tygodnie byle do konca, a teraz moje szoguny ganiaja po chalupie i wszedzie psoca ;) chociaz w trudnych chwilach okres ciazy strasznie sie dluzy, to z perspektywy czasu widac, ze czas strasznie szybko leci.

Zycze Ci lepszego samopoczucia, duzo sily i spokojnej ciazy bez przygod :)

reklama
O mamo wizja trojaczkow... chyba bym wcale po nocach nie spala ;)

Czulam sie tak samo jak Ty. Bardzo zle znosilam ciaze z blizniakami. Sto razy gorzej niż pierwsza (pojedyncza), tez na lekach od początku, tez male dziecko w domu. Odliczalam tygodnie byle do konca, a teraz moje szoguny ganiaja po chalupie i wszedzie psoca ;) chociaz w trudnych chwilach okres ciazy strasznie sie dluzy, to z perspektywy czasu widac, ze czas strasznie szybko leci.

Zycze Ci lepszego samopoczucia, duzo sily i spokojnej ciazy bez przygod :)
Dziękuję Ci bardzo :)***

Hehe no właśnie nie ma to jak terminy w ciąży bliźniaczej ;) lepiej się nie przyzwyczajać :D a super! tak się właśnie zastanawiałam jakie szpitale wybierają mamy z tych okolic:) ja ostatnio zaspa ale jestem otwarta na zmiany:)
Dokładnie:-)
Na początku w razie co to miałam jechać na Kliniczna albo Zaspe gdyby coś za wcześnie się zadzialo. Osobiście byłam bardziej za kliniczna. Ale donosiłam do 36i6 :) i koniec końców urodzilam w domu i sami nas wywiezli do szpitala. Nie miałam nic do powiedzenia do którego bym chciała :D ale do najbliższego, bo wszystko na szczęście było w porządku z dziećmi i zresztą ze mną również.
Ja ogólnie też gorzej znosilam tą z bliźniakami ciążę. A wcześniej bylam w trzech pojedynczych;)
Życzę powodzenia, dużo siły i zdrówka dla Was.

Dokładnie:-)
Na początku w razie co to miałam jechać na Kliniczna albo Zaspe gdyby coś za wcześnie się zadzialo. Osobiście byłam bardziej za kliniczna. Ale donosiłam do 36i6 :) i koniec końców urodzilam w domu i sami nas wywiezli do szpitala. Nie miałam nic do powiedzenia do którego bym chciała :D ale do najbliższego, bo wszystko na szczęście było w porządku z dziećmi i zresztą ze mną również.
Ja ogólnie też gorzej znosilam tą z bliźniakami ciążę. A wcześniej bylam w trzech pojedynczych;)
Życzę powodzenia, dużo siły i zdrówka dla Was.
Ojej naprawdę :D Ale masz Gromadkę!:) super że wszystko wtedy dobrze wyszło

Ja też o wiele gorzej przechodzę ciążę bliźniacza. Mam idealne porównanie z pierwszą ciąża,bo termin porodu różnił się o tydzień. Pamiętam jak jeszcze we wrześniu pojechałam na wakacje z płaskim brzuchem i świetnym samopoczuciem , a teraz? Brzuch wielki był już przed pozytywnym testem z powodu wzdęć [emoji14] aktualnie jestem w 11 TC i mam chyba wszystkie objawy ciążowe prócz wymiotów (jednak mdłości są). A jak mi zapachy przeszkadzają.. mam nadzieję,że w 2 trymestrze się to uspokoi,bo oszaleje ;)

Ja też o wiele gorzej przechodzę ciążę bliźniacza. Mam idealne porównanie z pierwszą ciąża,bo termin porodu różnił się o tydzień. Pamiętam jak jeszcze we wrześniu pojechałam na wakacje z płaskim brzuchem i świetnym samopoczuciem , a teraz? Brzuch wielki był już przed pozytywnym testem z powodu wzdęć [emoji14] aktualnie jestem w 11 TC i mam chyba wszystkie objawy ciążowe prócz wymiotów (jednak mdłości są). A jak mi zapachy przeszkadzają.. mam nadzieję,że w 2 trymestrze się to uspokoi,bo oszaleje ;)
Tak u mnie też się ten termin różni bardzo niewiele. Powiem Ci że mój brzuch jest teraz jak w 6 miesiącu ! W 1 ciąży przytylam 25 kg wiec nie wiem co się teraz będzie działo..;)Jejku też mam nadzieję,jakieś światełko w tunelu widzę a teraz właściwie zaczynam 2 trymestr. Musi być lepiej..:)

Tak u mnie też się ten termin różni bardzo niewiele. Powiem Ci że mój brzuch jest teraz jak w 6 miesiącu ! W 1 ciąży przytylam 25 kg wiec nie wiem co się teraz będzie działo..;)Jejku też mam nadzieję,jakieś światełko w tunelu widzę a teraz właściwie zaczynam 2 trymestr. Musi być lepiej..:)
Hehe tez w 12tc mialam brzuch jak w 6msc pierwszej ciazy, a w 20tc jak w 9msc tuz przed porodem :D
Rosna dzidziusie, rosnie i brzuszek. Nie ma reguly co do wagi, raz tyjesz wiecej, innym razem mniej, wazne zeby dzieci jak najdluzej siedzialy w brzuszku i urodzily sie zdrowe :)

reklama
Do góry