reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża bliźniacza

Super, dla dziewczynek jakos duzo wiecej imion mi sie podoba i zdrobienia maja ladne. My nie chcemy do tego powtarzac imion ktore juz w rodzinie w pokoleniu chłopców wystepuja, ani u przyjaciol z ktorymi beda sie wychowywać, wiec znowu pula sie zmniejsza.

A co myslisz o zachowywaniu indywidualnosci blizniat? Zeby tak samo ich nie ubierac, nie mowic "bliznieta" tylko do kazdego z osobna po imieniu (bo sa różnymi osobami), zeby zachęcać je do spedzania czasu osobno itp?

reklama
Hej dziewczyny ja już po... 08.06.2018/planowane cc/36 tygodni i 3 dni. Jasiu 8:30, 2370g, 52cm. Franek 8:33, 2820g, 50 cm. Na szczęście wszystko jest ok a tak się martwiłam pępowina dwunaczyniową. Już jestem na chodzie. Pierwsze próby karmienia zaliczone. Dzieci póki co w inkubatorach. Są śliczni a ja przeszczęśliwa że to już i że jest ok. Trzymam kciuki za was.

Załączniki

• 1BD6066A-5B40-4701-8055-74C0E3422F01.jpeg
    1BD6066A-5B40-4701-8055-74C0E3422F01.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 138
  • ED1494C2-F893-445B-9309-D85F879AFC1B.jpeg
    ED1494C2-F893-445B-9309-D85F879AFC1B.jpeg
    2 MB · Wyświetleń: 149
Hej dziewczyny ja już po... 08.06.2018/planowane cc/36 tygodni i 3 dni. Jasiu 8:30, 2370g, 52cm. Franek 8:33, 2820g, 50 cm. Na szczęście wszystko jest ok a tak się martwiłam pępowina dwunaczyniową. Już jestem na chodzie. Pierwsze próby karmienia zaliczone. Dzieci póki co w inkubatorach. Są śliczni a ja przeszczęśliwa że to już i że jest ok. Trzymam kciuki za was.
Gratulacje! Sliczni chlopcy, niech zdrowo i szybko rosna :)

Gratulacje!!!!!!!!! [emoji173] [emoji173] [emoji8] [emoji8] [emoji8] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Super Chłopcy. Gratuluję i szybkiego powrotu do formy mamie życzę. Chłopcom dużo zdrowia:-)

Zuzik a jak u Ciebie jak się czujecie?
Wszystko wróciło do normalności. Czuję się dobrze, dzieciaki rosną. Płeć potwierdzona na połówkowych :)
Wizytę mam 21 czerwca.
Póki co czytam, notuje.
Ubranek mam dużo po pierwszym dziecku. Więc nie szaleję z wyprawką :)
Poza tym z doświadczenia wiem co było niezbędne, a co tylko gadżetem kupionym pod wpływem opini innych :)
Dziś już 20t2d. Więc poza połową ;p

Gratulacje dla mamusi i pięknych chłopaków. I jaka super waga chłopców :)
Jak się czujesz po operacji?

Wczoraj po 6 godzinach jak już się uruchomiłam to było źle tzn. Napewno gorzej niż po pierwszej cesarce. Macica bardziej boli, lekarz twierdzi ze to niekoniecznievdlatego że druga ciąża tylko być może że podwójna. Noc przespałam. Oczywiście dali mi przeciwbólowe. A dziś już zdjęty opatrunek i trochę mniej boli. Można się już bardziej wyprostować podczas chodzenia. Chłopcy nie chcą do piersi, są jacyś niespokojni i wzdęci wiec od razu pytania co jadłam. No cóż w środę (2 dni przed) jadlam truskawki i to był chyba mój błąd.

reklama
Wczoraj po 6 godzinach jak już się uruchomiłam to było źle tzn. Napewno gorzej niż po pierwszej cesarce. Macica bardziej boli, lekarz twierdzi ze to niekoniecznievdlatego że druga ciąża tylko być może że podwójna. Noc przespałam. Oczywiście dali mi przeciwbólowe. A dziś już zdjęty opatrunek i trochę mniej boli. Można się już bardziej wyprostować podczas chodzenia. Chłopcy nie chcą do piersi, są jacyś niespokojni i wzdęci wiec od razu pytania co jadłam. No cóż w środę (2 dni przed) jadlam truskawki i to był chyba mój błąd.
Nie wmawiaja Ci w szpitalu ze nie ma czegos takiego jak dieta karmiacej? Mi po cc, po 10h dali obiad: pierogi z kapusta i grzybami. Zjadlam samo ciasto, bo pomijajac kwestie karmienia, nie wyobrazalam sobie wzdec przy rozcietym brzuchu.

Mam nadzieje ze chlopcom juz lepiej, na pewno sie wszystko unormuje i będą ladnie ssali :)

Do góry