Zaczęłam dzisiaj pakować, co mam i wypisalam, co jeszcze bym potrzebowała. Dobrze, że mogę się Was doradzić, bo niby 5lat temu rodzilam a wydaje mi się, że przy dwójce to całkiem inny świat.
Patrzyłam właśnie na te medele na obie piersi, ale cena kosmiczna, a jak nie będę karmić wcale to już niezły wydatek. Na olx
@Aniutek89 kupiłaś? I wymienisz jakieś strategiczne części?
Medela harmony to już ręczny, dobrze myślę? Maści zapisałam, coś mi się przypomina, że ten maltan też miałam.
Pakuje się wcześniej, jakoś będę spokojniejsza. Po tym teście na glukoze maluszki szaleją w brzuchu. Siostra mojej ciotki urodziła bliźniaki na 6,5 miesiąca, więc nie zaszkodzi, gdy torba będzie leżeć.
@Necia0 to te makukie ubranka w razie czego będziesz sprzedawać? Czy planujesz kolejną parke?
@Orchidea81 czytałam sobie właśnie, co dla maluszków mam mieć przygotowane i faktycznie ubrania tylko na wyjscie, a tak to smoczki, pampki, maść, chusteczki i jeszcze niedrapki, czapki tez wezmę, choc o nich nie pisali. O octenisepcie, ani patyczkach nic nie było. Ani oliwce. Pomyślałam, że takie czynności typowo pielęgnacyjne to tam położne wykonuja. A oliwke też razy dwa? Jedna nie wystarczy?
A z laktacja to w sumie jest tak, że jak jest dobrze, to każdy jeden da radę a jak źle to na sucho się pompuje, żeby coś sobie pomóc. Która próbowała i ręczny i elektryczny i może się coś wypowiedzieć?
mam niezły mętlik w głowie z tymi laktatorami. Wiadomo każdy grosz potrzebny, ale żeby też nie było "co tanie to drogie"