reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Hej kobietki!
Jestem po prenatalnych. Wszystko w porządku z dziewczynkami. Pan doktor w niezbyt dobrym humorze dzisiaj, ale badanie wykonał rzetelnie, więc nie mam na co narzekać :-). Pierwsza waży 460 g, druga 490 g w 22+5 tc, więc w granicach normy. @E W E L I N A Twoje małe ważyły 475 g i 503 g w 21+3 tc, więc Twoje wymarzone 3 kg na każdą po porodzie wydaje się możliwe :-D
Cieszę się, bo jednak jest stresik przed każdymi takimi badaniami. Ale okazało się, że są zdrowe i dobrze sie rozwijają, więc znowu czekamy na kolejne usg u naszego ginekologa, które zawsze przebiega w miłej atmosferze ;-)
Ps. Chodzicie/chodziłyście na badania ze swoimi facetami? Chyba w tych czasach to nic dziwnego, ale jeszcze spotykam się z opinią, że to nienormalne chodzić do gina z facetem ;-)

reklama
Ja chodziłam z mężem i na usg i do lekarza mino tego, zer w gabinecie usg nie miał. Ja zawsze byłam zdenerwowana więc mój mąż miał za zadanie pamiętać co Pan doktor mówił :)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodziłam z mężem i na usg i do lekarza mino tego, zer w gabinecie usg nie miał. Ja zawsze byłam zdenerwowana więc mój mąż miał za zadanie pamiętać co Pan doktor mówił :)

A ja bym tam wolała jakby chodził że mną przynajmniej na prenatalne ale on nie chce bo mówi że on tam nic nie widzi. Dziś mam trochę spóźnione 3 raz.
Dziewczyny dziś w nocy znowu skurcze i promieniowanie do krzyża od 2 do 5 bo potem poszłam się kąpać bo się wystraszyłam że to już. Czemu te bóle są tylko w nocy????

Moje w ogóle do siebie niepodobne, mają zupełnie inne noski, usta i kształt twarzy. I charakterki również- Oliwia tylko by krzyczała i nie poczeka spokojnie na jedzenie czy przebieranie, Olek znacznie spokojniejszy, nawet jak popłacze to leciutko i często sam przestaje. I ma najczęściej minę totaknego luzaka;)
A do lekarza chodziłam razem z mężem na pierwsze wizyty i na prenatalne, połówkowe i 3 trymestru.
@Orchidea81 mi brzuch też najczęściej właśnie w nocy się napinał i twardniał i pojawiały się te bóle promieniujace krzyża. W sumie nie wiem dlaczego tak..tyle że nie tak regularnie jak u Ciebie.bierzesz np magnez, nospe albo luteinę?

No i już po badaniach dzieci zdecydowanie są młodsze niż 34 tc. raczej 31/32. Ważą po 1620 gr. młody i 1580 gr młoda. Doktor kazał zacisnąć nogi i wytrzymać do końca stycznia. Potem to niech się dzieje wola nieba. Skurcze w nocy to norma bo podobno poziom oksytocyny wzrasta. I mam sie nie przejmować (fajnie sie mowi) Magnez biorę ale jak na noc to spać po nim nie mogę i dzieci bardzo szaleją A ich ruchy teraz odczuwam boleśnie bo młody kopie w żebra a młoda po wątrobie. Rana po cieciach ok ale jak będzie rwało i bolało to mam od razu jechać do szpitala. I leżeć. Więc jeszcze miesiąc laby ;). Moja rodzinka to chyba ze mna zwariuje. Ja zreszta też.

No i już po badaniach dzieci zdecydowanie są młodsze niż 34 tc. raczej 31/32. Ważą po 1620 gr. młody i 1580 gr młoda. Doktor kazał zacisnąć nogi i wytrzymać do końca stycznia. Potem to niech się dzieje wola nieba. Skurcze w nocy to norma bo podobno poziom oksytocyny wzrasta. I mam sie nie przejmować (fajnie sie mowi) Magnez biorę ale jak na noc to spać po nim nie mogę i dzieci bardzo szaleją A ich ruchy teraz odczuwam boleśnie bo młody kopie w żebra a młoda po wątrobie. Rana po cieciach ok ale jak będzie rwało i bolało to mam od razu jechać do szpitala. I leżeć. Więc jeszcze miesiąc laby ;). Moja rodzinka to chyba ze mna zwariuje. Ja zreszta też.
Hej Jesteśmy w tym samym tygodniu. Moje dziewczynki, jeśli wierzyć mojej ginekolog w zeszły piątek miały 1870 i 1930 gr. U mnie dokładnie tak samo, w dzień spokój a w nocy nie mogę spać i pojawiają się skurcze. Dziś usnęłam przed 4 raną, okropność. Przed ciążą nigdy nie miałam problemów ze snem. A teraz najlepiej mi się śpi przedpołudniem. Nie wiedziałam, że może mieć na to wpływ również magnez, który biorę na noc. Dłużą się trochę te ostatnie tygodnie. Mam nadzieję że wytrzymamy :)

Hej Jesteśmy w tym samym tygodniu. Moje dziewczynki, jeśli wierzyć mojej ginekolog w zeszły piątek miały 1870 i 1930 gr. U mnie dokładnie tak samo, w dzień spokój a w nocy nie mogę spać i pojawiają się skurcze. Dziś usnęłam przed 4 raną, okropność. Przed ciążą nigdy nie miałam problemów ze snem. A teraz najlepiej mi się śpi przedpołudniem. Nie wiedziałam, że może mieć na to wpływ również magnez, który biorę na noc. Dłużą się trochę te ostatnie tygodnie. Mam nadzieję że wytrzymamy :)
Musimy nie ma wyjścia. ;) co prawda zgaga mnie wcześniej zabije . Moje corki maja urodziny 10 stycznia - tego samego dnia z 4 letnia roznica wieku, bardzo sie martwiły że dzieci urodza się też tego samego dnia i już w ogóle nie będzie można ogarniać wyprawiania urodzin itp. Dla mnie to wszystko jedno wszak styczeń dlugi ma 4 tygodnie ale piec tyle tortow ???

Otóż to :-) poza tym, mój ginekolog traktuje kobiety bardziej jako narzędzie pracy, pół żartem mówiąc i z przymrużeniem oka ;-) i więcej rozmawia z moim mężem, niż ze mną, dla takiego lekarza to pewnie miła odskocznia pogadać dla odmiany z facetem, hehe :-) miłym zaskoczeniem na pierwszej wizycie było podejście lekarza do naszej wspólnej wizyty: "nic o nas, bez nas" :-) a bałam, że nas nie wpuści razem.
Dziewczyny, na pewno dacie radę wytrzymać, choć im bliżej mety tym na pewno trudniej. Trzymam kciuki :-)

Hej kobietki!
Jestem po prenatalnych. Wszystko w porządku z dziewczynkami. Pan doktor w niezbyt dobrym humorze dzisiaj, ale badanie wykonał rzetelnie, więc nie mam na co narzekać :-). Pierwsza waży 460 g, druga 490 g w 22+5 tc, więc w granicach normy. @E W E L I N A Twoje małe ważyły 475 g i 503 g w 21+3 tc, więc Twoje wymarzone 3 kg na każdą po porodzie wydaje się możliwe :-D
Cieszę się, bo jednak jest stresik przed każdymi takimi badaniami. Ale okazało się, że są zdrowe i dobrze sie rozwijają, więc znowu czekamy na kolejne usg u naszego ginekologa, które zawsze przebiega w miłej atmosferze ;-)
Ps. Chodzicie/chodziłyście na badania ze swoimi facetami? Chyba w tych czasach to nic dziwnego, ale jeszcze spotykam się z opinią, że to nienormalne chodzić do gina z facetem ;-)
Bardzo się cieszę, że u Twoich córeczek wszystko w porządku oj tak bym chciała żeby odbiły do 3 kg.
Ja chodzę z mężem na USG jak tylko mąż ma wolne nie widzę w tym problemu. Dużo par chodzi razem na USG tatusie też muszą brać udział i wspierać swoje żony

reklama
Do góry