reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Hej Mamuśki. Ja już po połówkowych i wszystko w porządku. Pod sercem bez zmian noszę parkę[emoji7][emoji7]Różnica w wadze tylko 2%, więc super. Mają po ok 300 gramów. Moje 600 gramów szczęścia i miłości [emoji7][emoji7][emoji4][emoji4]

Hej Mamuśki. Ja już po połówkowych i wszystko w porządku. Pod sercem bez zmian noszę parkę[emoji7][emoji7]Różnica w wadze tylko 2%, więc super. Mają po ok 300 gramów. Moje 600 gramów szczęścia i miłości [emoji7][emoji7][emoji4][emoji4]
Gratuluje i cieszę się że wszystko dobrze :)

Hej dziewczyny! mam pytanie , jestem 31t+4d i zamiast nabierać wagi ja spadam.Z miesiäc temu byłam na wizycie nabrałam kilo lekarz powiedział że dzieci rosną jest ok. W zeszłym tygodniu leżałam w szpitala na sterydach robili USG maluszki nabrały wagi , wyszłam w piątek. na wagę wieczorem a ja kilo na minusie dzisiaj się zważyłam znowu 0.5 kilo na minusie.Odżywiam się tak samo jem często w mniejszych ilościach bo uciekają mnie na żołądek.Mam też zgagę , nie wymiotuje, czy też tak macie? trochę śmieszne bo w innej sytuacji byłabym zadowolona ,ale się martwię o moje maluszki.Za trzy tygodnie mamy się stawić do szpitala na cc czy nabiorą odpowiedniej wagi? We wtorek ważyły 1607 i 1659g.:(

Ilena.
Ja dziś 31+4 od 2 tygodni jesteśmy w szpitalu schudłam w pierwszym 1.5 kg teraz waga się utrzymuje choć raz 400 gram do góry raz w dół. Nie sadze aby był to problem.
Jutro bede miała usg to się dowiem ile mają dziewczynki.

A ty będziesz miała cc w 34+4 ? Z jakiego powodu? Mnie szlak trafia bo zostane w szpitalu do końca a powiedzieli ze cc dopiero w 37 + ale nie wiadomo dokładnie.
Łapie dola... 6 tyg w szpitalu w sumie będzie 8 :hmm:

Ilena.
Ja dziś 31+4 od 2 tygodni jesteśmy w szpitalu schudłam w pierwszym 1.5 kg teraz waga się utrzymuje choć raz 400 gram do góry raz w dół. Nie sadze aby był to problem.
Jutro bede miała usg to się dowiem ile mają dziewczynki.

A ty będziesz miała cc w 34+4 ? Z jakiego powodu? Mnie szlak trafia bo zostane w szpitalu do końca a powiedzieli ze cc dopiero w 37 + ale nie wiadomo dokładnie.
Łapie dola... 6 tyg w szpitalu w sumie będzie 8 :hmm:
Za 3tygodnie

Za 3 tygodnie mam iść do szpitala, lekarz powiedział że wtedy zobaczymy jaka waga maluszków będzie. Powiedział że takie ciąże rozwiązuje 35-36t.Tym bardziej że mam mały brzuch.Także pewnie pójdę i też będę leżała pod kontrolą. A czy sterydy ci podali?

reklama
Hejka powiedzcie mi czy Wy też macie czasem wrażenie że rusza Wam się tylko jeden maluszek?
U mnie jest tak samo jedna rozrabia a druga mam wrażenie że wykonuje mniej ruchów, wypięta jest kręgosłupem rączki jej są odwrócone do mojego kręgosłupa i czuje mniej ruchów jej , ale za to siostra rozrabia za dwie. Staram się kontrolować ruchy obydwuch ;)

Do góry