reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ucałuj Maluchy od forumowych ciotek[emoji9] [emoji9]
Na mnie siostra krzyczy, że za bardzo rozpędzam się z kompletowaniem wyprawki. Teraz piorę wszystko i będę prasować, ale nawet jej nie mówię, bo uzna, że to za wcześnie. Jestem w poczatkach 21 tygodnia i uważam, że lepiej teraz za wczasu niż później z wielkim brzuchem i wywieszonym językiem ganiać po sklepach.[emoji6]
Zgadzam się ! Moja bratowa i mama miały takie samo podejście jak siostra Twoja.. ale potajemnie kupowałam jakieś ciuszki to reczniczki, kosmetyki i znów ciuszki heh dzięki temu miałam na pierwsze tygodnie w co dzieciatka ubrać:)

reklama
Ja biorę Femibion 2. Nie radziłam się lekarza, ale może zapytam przy okazji [emoji4]
Ja tez biore Femibion Natal 2 wlasnie z polecenia lekarza.
A co do wyprawki to teraz w weekend chcemy jechać rozejrzec sie za wozkiem, zobaczyc jak to wyglada i wogole a wyprawke mam zamiar pomału kompletowac od nastepnej wizyty u lekarza [emoji6]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak ja łykam witaminy * OMEGA MED optima forte*, lekarz mi je zasugerował . Przy tych witaminach nie muszę łykać kwasu, żelaza itp. wszystkie najważniejsze składniki są. U mnie 31t i wyniki w normie żelazo nie spada, dobre trawienie mam po tych witaminach na poczätku miałam jakieś tańsze z apteki to były problemy z zaparciami. Zamawiałam te witaminki przez aptekę internetowä koszt na 30 dni to ok.45zł polecam warto zainwestować;).

No właśnie o tych mi mówiła, że one w pełni zaspokoją moje potrzeby. A więc dziś kupię.

Oo ile tutaj nowych osobek ! super! W końcu mamus blizniaczych więcej;)
Dawno mnie tu nie było.. ale moja 7 tygodniowa parka pochlania mój czas całkowicie..
Powiem wam szczerze, że tęsknię czasem za brzuszkiem , chodz pod koniec było ciężko to za szybko przyszło rozwiązanie (32+6) Nie zdążyłam się nacieszyć Ani porobić fajnych zdjęć na pamiątkę.
Dziewczyny że swojego doświadczenia powiem wam Nie czekajcie Z wyprawka do ostatniej chwili
O kurcze no to wcześnie. A jak się macie? Rozumiem że nagle, przez cc? Długo byliście w szpitalu? Jaka waga maleństw?

Oo ile tutaj nowych osobek ! super! W końcu mamus blizniaczych więcej;)
Dawno mnie tu nie było.. ale moja 7 tygodniowa parka pochlania mój czas całkowicie..
Powiem wam szczerze, że tęsknię czasem za brzuszkiem , chodz pod koniec było ciężko to za szybko przyszło rozwiązanie (32+6) Nie zdążyłam się nacieszyć Ani porobić fajnych zdjęć na pamiątkę.
Dziewczyny że swojego doświadczenia powiem wam Nie czekajcie Z wyprawka do ostatniej chwili
Wrzuć zdjęcie swojej parki :)

Ja biorę Femibion 2. Nie radziłam się lekarza, ale może zapytam przy okazji [emoji4]
Wiesz co ja też się nie radzila, ale pytała ostatnio co biorę i powiedziała że powinnam brać nieco inne witaminy niż w standardowej pojedynczej ciąży. Podobno zapotrzebowanie jest większe. Szczerze mówiąc byłam zaskoczona, bo nie wiedziałam że ma to jakieś większe znaczenie.

Ja oprócz Femibionu biorę żelazo, wit. D o kwas foliowy. Na najbliższej wizycie wypytam co najlepiej stosować. O ile nie zapomnę. Zawsze mam milion pytań, a po wejściu do gabinetu pustka w głowie [emoji16]

No właśnie nie bardzo wiem gdzie one się tam mieszcą[emoji4] Dzisiaj rano, gdy leżałam to Synka poczułam tak wyżej pępka. Rozpycha się gdzie może. Córeczka jest niżej. Ale przez ten mały brzuch już zaczynam mieć problemy z głębokim oddychaniem, bo mi tam wszystko uciska na płuca. I na żołądek zresztą też. Dlatego jem tyle co kot napłakał, ale co chwilę. Mam nadzieję, że trochę urośnie żeby się te moje Małolaty tam nie pobiły o miejsce[emoji6] [emoji6]
Witam dziewczynyJa tez jestem w ciąży bliźniaczej 20tydz+3dni i juz mam 14 kg więceja gdzie do konca.U mnie dzieci bardzo szybko rosną, ciąża dwujajowa tylko szyjka mocno mi się skraca i nie wiem czy nie czeka mnie szew.Czy ktoras z was miała zakładany szew??Boje się bo w tamtym roku poronilam w 19 tyg a wszystko było bardzo dobrze i ni z tego ni z owego cos takiego,przeżycie okropne.Dlatego teraz moja wielka obawa,bo z dziećmi super to szyjka szaleje.

reklama
Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie!
Mnie trochę nie było, ale starałam się ponadrabiać. Jeszcze tylko trochę stresu na uczelni i zacznie się stres z remontem.
Kapinka, zmobilizowałaś mnie z wyprawką :) Dzielnie robię listy i przegrzebuję fora i blogi w poszukiwaniu informacji. Czekam na odpowiedź, jakie ubranka dostaniemy od rodziny i wtedy facet pojedzie je odebrać.
Wiecie co... Ja wiedziałam, że jestem w ciąży. Ja wiedziałam, że to dzieci. Ale zupełnie zapomniałam, że po drodze muszę je urodzić, a później one zostaną z nami do końca życia. Dalej to do mnie nie dociera! A tu już 27tc.

Do góry