reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziękuję za za słowa wsparcia i otuche.
Opiekę mam bardzo dobra bo prowadzę ciążę w szpitalu specjalistycznym, jednym z pierwszych które w Londynie przeprowadzają tego typu operacje.

Zosia czy to było bolesne? Czy po takim zabiegu dzieci rozwijają się prawidłowo? Czy ciążę się donosi?

reklama
Dziękuję za za słowa wsparcia i otuche.
Opiekę mam bardzo dobra bo prowadzę ciążę w szpitalu specjalistycznym, jednym z pierwszych które w Londynie przeprowadzają tego typu operacje.

Zosia czy to było bolesne? Czy po takim zabiegu dzieci rozwijają się prawidłowo? Czy ciążę się donosi?
Zabieg jest malo bolesny ja bynajmniej nie pamietam zeby mnie bolalo troszke jak lekarz sie przebijal przez powloki brzuszne ale nic strasznego [emoji4] piekne jest w tym to ze zobaczysz maluszka na zywo w kamerze to zapamietalam i bede pamietac juz do konca zycia [emoji7] po zabiegu ciaza rozwija sie jak kazda inna tylko ze w naszym przypadku lekarze muszą kontrolowac dzieciaczki czy rosna i czy wszytskie przeplywy sa ok. I widze ze tak samo jak u mnie tak i u ciebie jedna bedzie mniejsza druga wieksza teraz lekarze mierza maluszki bo gdyby ktores przestaloby rosnac trzeba zakończyć ciaze moja dr miala taki przypadek i miala wykonane cc w 33t bo jedna stanela a teraz dziewczyny maja 9 lat i jest wszytsko ok. Spojrz na mnie ttts wykryte w 14t zabieg w 19t a juz zaczynamy 29t a tez mialam pelno czarnych mysli [emoji4]trzymam kciuki [emoji8][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Naczytalam się w necie o powikłaniach, przeżywalności dzieci itp i powiem Ci, że się zalamalam...
Bo czytanie forum to jedno z najgorszych rzeczy jakie można robić.
Ja dowiedziawszy się o blizniakach też czytałam dużo i dużo było ze zagrożona że powiklania itp.. ale najlepiej nie czyta i czekać co los przyniesie . Mój mąż od zawsze mi powtarzał nie czytaj tych głupot! On nie czyta i fakt tyle jest spokojniejszy. No ale ta babska psychika i ciekawość biorą górę..

Naczytalam się w necie o powikłaniach, przeżywalności dzieci itp i powiem Ci, że się zalamalam...
Oj ile ja sie na czytałam to glowa boli ale skupialam sie glownie na informacjach dobrych bo to mnie glownie interesowalo i jak chodziłam do lekarza i on mi mowil na czym polega ttts to ja mu odpowiadalam ze ja juz wszystko wiem [emoji1] na instagramie jest duzo par ktore mialo ttts wystrczy wpisac #ttts lub #tttssurvivos i pokazuja sie zdjecia zdorwych dzieci ktore wygraly walke z ttts ale wiadomo nie wszytskim choć takich jest mało [emoji4] ja przed zabiegiem odmowilam kilka modlitw za zdrowie dzieci choć nie naleze do osob mega praktykujących ale jedyne to mi pozostało i może maluszki maja jakiegos anioła stróża który nad nimi czuwa [emoji4] przeważnie zwracam sie o pomoc dla innych ale tym razem musiałam prosic o pomoc dla nas i zabieg się udał [emoji7] trzymam kciuki [emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam wszystkie mamusie ;)
Ja również spodziewam się bliźniaków, mam nadzieję, że będą to dwie dziewczynki i czytając ten wątek, mam nadzieję, ze mnie nimi zarazicie ;)
U mnie jeszcze za wcześnie na określenie płci, nie wiem nawet jeszcze czy są jednojajowe czy dwu. ;)
Bulkaasia, ja również w UK, jak wygląda prowadzenie Twojej ciąży tutaj? Czy lekarzy zobaczyłaś dopiero przy komplikacjach, czy od początku miałaś konsultacje z lekarzem? Ja póki co jestem po prywatnej wizycie w Polskiej klinice, i standardowo kierują mnie teraz do położnej...
Chyba zaczynam bać się tej ciąży tutaj... :/

Napisane na Lenovo TB2-X30F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam wszystkie mamusie ;)
Ja również spodziewam się bliźniaków, mam nadzieję, że będą to dwie dziewczynki i czytając ten wątek, mam nadzieję, ze mnie nimi zarazicie ;)
U mnie jeszcze za wcześnie na określenie płci, nie wiem nawet jeszcze czy są jednojajowe czy dwu. ;)
Bulkaasia, ja również w UK, jak wygląda prowadzenie Twojej ciąży tutaj? Czy lekarzy zobaczyłaś dopiero przy komplikacjach, czy od początku miałaś konsultacje z lekarzem? Ja póki co jestem po prywatnej wizycie w Polskiej klinice, i standardowo kierują mnie teraz do położnej...
Chyba zaczynam bać się tej ciąży tutaj... :/

Napisane na Lenovo TB2-X30F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj i gratuluję :)
U mniej wyglądało to tak ,że w 7tc poszła prywatnie do pl kliniki i tam okazało się, że spodziewam się bliźniaków jednojajowych i dwuowodniowych. W 9tc potwierdziłam w tej samej klinice. W GP byłam, zgłosiłam, że jestem w ciąży bliźniaczej i miałam czekać na list ze szpitala. Od razu miałam scan i położna od bliźniąt. Pierwszy scan w 13tc, kolejny w 16tc, w 18tc. Teraz będę miała co tydzień.
Na opiekę nie narzekam, mam naprawdę dobra .

Gdzie mieszkasz w uk?

Do góry