reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Mieszkam na północy, także po drugiej stronie wyspy ;) najbliżej mi do Manchesteru. Hej czyli może nie będzie tak źle ;) ja co prawda zgłosiłam się do one to one midwife, a nie do GP, tylko dlatego, że dostałam informację, że pracuje tam jedyna w naszym rejonie polska położna. Jakoś będę się lepiej czuła wiedząc, ze mogę zadzwonić i ponarzekać po polsku ;)
W którym jesteś teraz tygodniu?

Napisane na Lenovo TB2-X30F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja to dopiero początek, 7tc 3d ;) na USG byłam w piątek, serduszka biły i wszystko było w jak najlepszym porządku ;) choć nie od razu było widać dwojke... Lekarz skończył sprawdzać dzidziusia i chciał jeszcze sprawdzić jajniki, namierzajac jeden z jajników znalazł drugiego dzidziusia pod spodem ;)
Wcale nie byłam zaskoczona [emoji16] mimo, ze to pierwsze bliźniaki u nas w rodzinie ;) jakoś tak czułam od początku ;)

Zosiu, jak długo trwal zabieg i ile dni byłaś w szpitalu?
Zabieg trwal jakos godzine najpierw zamykanie naczyn pozniej upuszczanie plynu mi upuscili 1,5l zabieg mialam w środę o 13 a w piatek o 9 dostalismy znac ze możemy wracac do domu bo 2 doby po zabiegu sa najistotniejsze i jednego dnia rano mialam usg i drugiego kolejne i koniec [emoji4]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

6
Witam wszystkie mamusie ;)
Ja również spodziewam się bliźniaków, mam nadzieję, że będą to dwie dziewczynki i czytając ten wątek, mam nadzieję, ze mnie nimi zarazicie ;)
U mnie jeszcze za wcześnie na określenie płci, nie wiem nawet jeszcze czy są jednojajowe czy dwu. ;)
Bulkaasia, ja również w UK, jak wygląda prowadzenie Twojej ciąży tutaj? Czy lekarzy zobaczyłaś dopiero przy komplikacjach, czy od początku miałaś konsultacje z lekarzem? Ja póki co jestem po prywatnej wizycie w Polskiej klinice, i standardowo kierują mnie teraz do położnej...
Chyba zaczynam bać się tej ciąży tutaj... :/

Witaj-miło że dołącza kolejna mama bliźniaków :tak:

Bulkaasia jesteśmy z Tobą!
Nie czytaj za dużo informacji na necie bo można zwariować-a jak widzisz dziewczyny były w podobnej sytuacji i już jest wszystko dobrze więc trzeba mieć nadzieję i się modlić żeby u Ciebie też tak bylo. Najważniejsze że masz bardzo dobra opieke:)
Trzymaj się jesteśmy z Tobą!:tak:

reklama
Do góry