bedablizniaki
Zaciekawiona BB
powiem Ci ze za bardzo i za długo walczyłam o moje dzieci żeby żeby leżeć i odpoczywać i czekać na co ma byc to będzie...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jest Twoje zdanie, masz do tego prawo. Prawda jest niestety taka, że jak ma się coś stać to się stanie ..i żaden lekarz nie będzie miał na to wpływu. Bo czynników jest zbyt wiele ...powiem Ci ze za bardzo i za długo walczyłam o moje dzieci żeby żeby leżeć i odpoczywać i czekać na co ma byc to będzie...
bulkaasia co lekarz to inna opinia, nie ma sensu wzorować się czyimś postępowaniem. Jedne dziewczyny w ciąży mnogiej mają większą dawkę kwasu foliowego, inne nie ...inne mają zalecone witaminy inne nie ..Co lekarz to opinia. Twój lekarz radzi tak a nie inaczej ...mój karze leżeć i odpoczywać ..w szpitalu mnie olali,, bo co ma być to będzie''.
To samo miałam w ciąży, którą straciłam ...zaczęłam plamić na brązowo więc położyli mnie na oddział. Miałam codziennie robioną betahcg, i tylko 1 usg. ..badanie palpacyjne codziennie no i duphaston. Ot i całe medyczne zaplecze ..Kiedy plamiłam na wczesnym etapie ciąży pojedynczej, chyba 8 czy12tc, to w szpitalu poza luteina/duphastonem lekarze nie są w stanie nic zrobić. Każą leżeć, oszczędzać sie, nie stresować.
Z bliznietami Witaminy brałam od drugiego trymestru, folik i magnez od poczatku, po skróceniu sie szyjki luteinę dopochwowo, nospe doraznie. Nigdy nie slyszalam, by w ciazy blizniaczej stosowalo sie podwojne dawki leków
U mnie niestety zwiastowały poronienie zatrzymane ..