reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Tego ufo w środku nie czuję w ogóle ;) w niczym mi nie przeszkadza. Tak leżę i leżę i leżę i już mnie coś trafia... bezpieczna? To czy jest bezpieczna dowiemy sie jak dotrwam do 36 tc. Po tygodniu noszenia pessara na wizycie nic sie nie pogorszylo, zobaczymy jak będzie za tydzień w poniedziałek bo mam następną wizytę. Ale na pewno ja się czuję bezpieczniej, jednak staram się nie siedzieć, jeżeli juz wole się przejść i pokrecic po domu niz siadać i tak uciskac mocno, bo czytalam, że siedzenie nie jest wskazane przy skracjacej szyjce i tym bardziej przy pessarze.
Ech no właśnie. To dotrwanie do 36 tc... :)
Nie ma złotego środka. Ja mam w piątek kontrolę, zobaczymy co powie lekarz.
Ma razie nie mam jeszcze nic założone, ale już 2 tyg temu gin powiedział, że jak się pogorszy to albo szpital albo może właśnie pessar.

Nie pozostaje nic innego jak tylko trzymać kciuki :)
Za Was również Dziewczyny :)
Trzymajcie się :)

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej:-) witam podwójne przyszłe mamusie. Jestem na początku 7 tygodnia ciąży. Miałam dziś pierwsza wizytę i wszystko wskazuje na to że spodziewam się bliźniąt jednojajowych. Czułam że tak będzie bo test wyszedł mi 9 dni po owulacji a beta rosła po ok 180 % i 21 dni po owu wynosiła już prawie 16 tysiecy:-) jestem bardzo szczęśliwa bo o te maluszki starałam się z mężem 15 miesięcy. Mimo radości czuję strach bo wiem z jakimi zagrożeniami wiąże się ciąża jednojajowa. Przyjmiecie mnie do swojego grona? Wstawiam zdjęcie moich maluszków. Mają po 3 mm i jednemu już biło serduszko. Mam nadzieję że za dwa tygodnie usłyszę już dwa:-)

Załączniki

• 20160831_191052-600x1067.jpg
    20160831_191052-600x1067.jpg
    125,3 KB · Wyświetleń: 85
Tynka chyba jeszcze tego wiedzieć nie będzie. Czy tego nie widać dopiero gdzieś ok 12 tc? :) u mnie w 8 tc było widać ze dwujajowe ale to dlatego że dwa ciałka żółte były i dwa ślady na jajniki a potem tylko się to potwierdzało :)

Tynka tyle się nastraliscie z mezem, że wierzę iż będzie dobrze.

Teraz wydaje ci się, że sttasznie dużo czasu przed tobą ale ja dopiero pisałam tutaj ze jestem w szoku a dziś juz prawie kończę 34tc :)

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Kamiladon ja tylko czekam też z upragnieniem chociaż na ten 34 tc, wtedy już tak niedługo zobaczę te kochane buźki które kopią mnie w żebra i spać przez Nich nie mogę :-) :)
Hmm a co do określenia to ja byłam w 8tc+1 z krwawieniem i mój gin już wtedy mi określił rodzaj a oczywiście na prenatalnych się potwierdziło. I właśnie z tego co wiem im później tym gorzej określić ale do 13tc nie ma z tym problemu.

Kamiladon tak właśnie to sobie tłumacze, skoro tyle czekaliśmy to musi być dobrze:-)

Anitka lekarz nic nie mówił narazie o kosmówkach i owodniach. Na wizycie jednemu maluszkowi już biło serduszko, ale drugiemu jeszcze nie. Pewnie dlatego nic więcej nie mówił, no i to dopiero 6+1. Następna wizyta za dwa tygodnie czyli w skończonym 8 tygodniu. Myślę, że wtedy dowiem się więcej.

Tynka, ale fajnie!! Gratuluje bliźniąt teraz musisz cierpliwie czekać do kolejnego badania by się dowiedzieć coś więcej i zobaczyć 2 bijące serduszka :)

reklama
Nie martw się będzie dobrze! Lez teraz zeby nic się nie pogorszylo do poniedziałku. Ja mam już takie schizy.... chłopcy jeszcze dwa tygodnie temu tak szaleli w brzuchu wiem, ze pewnie mieli więcej miejsca ale teraz aż muszę sie nasluchiwac! Dziewczyny które są wyżej wiekiem też tak mialyscie, że spadała ta aktywność dzieci w brzuchu im wyżej bylyscie!!???

Do góry