reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny przepraszam, że tak Wam wchodzę na wątek ale chciałabym Was zaprosić do mojego sklepu
z ubraniami dla dzieci.
Link do: Q-ba Style | Facebook
Są to ubranka tyko i wyłącznie polskich producentów, świetna jakość modne fasony.
Teraz jest sporo rzeczy na letniej wyprzedaży myślę, że znajdziecie coś dla swoich pociech.
Kontakt przez mój fanpage na FB. Jest konkurs i zapraszam do wzięcia w nim udziału. Odnośnie rozmiarów pytajcie

Nietupska, jeśli wychodzicie niedługo, a położne masz tam na miejscu tak "miłe" jak piszesz, to może faktycznie lepiej poczekać aż wyjdziecie i wtedy się tym zająć, bo one Wam chyba za bardzo nie pomogą. Poradziłabym się położnej środowiskowej, która przyjdzie do domu, jeśli masz jakąś fajną. Zawsze to na spokojnie, w domowych warunkach, dzieci spokojniejsze i można lepiej wyczuć ich potrzeby i wszystko ustawić po swojemu.
Odnośnie kalafiora, możesz przekazać paniom położnym, że jak leżałam na oddziale, to dali nam na obiad zupę kalafiorową i wszystkie dzieci przeżyły :)

uwazam tam samo jak papagena - w domu sobie wszystko ulozysz, niech pielegniarka srodowiskowa przyjdzie do ciebie i ci pomoze na spoknojnie. albo polozna laktacyjna , w duzych miastach sa takie polozne i przyjezdzaja do domu i super pomagają. A najlepiej to zaufac naturze i robic tak jak ci matczyna intuicja podpowiada. Stres tu w niczym nie pomaga, a te piguly w szpitalu to chyab sie z opwolaniem minely. Ja mialam podobne - np awantury nam robily, ze swiatlo jest zgaszone w nocy w sali, bo przeciez dziecko sie moze jakies dusic i my tego widziec nie bedziemy, jedna dostala opierd... ze spi z dzieckiem w lozku (a dziecko miala od sciany i je w tym momencie karmila!!!).

No czasem szkoda nerwów, większość pań jest miła ale to wszystko, nie doradzą za bardzo bo są trochę do tyłu z informacjami ;) np w szpitalu nie ma czegoś takiego jak kangurowanie, dostaję dzieci owinięte milionem szmatek i pieluch mimo, że już nie jedzą z sondy i nie ciągną rurek, więc rączki można by już uwolnić. Szkoda, że nie mogę być z dziećmi tak blisko jak one tego potrzebują.

Podobno położna środowiskowa jest tez doradcą laktacyjnym także czekam z niecierpliwością na wizytę jak już będziemy w domku :)

Nietupska, to przegrzewanie dzieci chyba w każdym szpitalu ma miejsce.. U nas też były pozawijane w kocyki, beciki i nie wiadomo co i ubrane w tysiąc warstw. Ja je rozbierałam i odkrywałam i siedziałam z nimi dużo na korytarzu, gdzie były otwarte okna i jakoś żyją i mają się dobrze. Na takie wcześniaczki jak Twoje pewnie uważają jeszcze dużo bardziej, ale że kangurować nie pozwolili, to jednak trochę przykro...

to moje podobnie. Na pocz. 32 tyg. 2100 i 2050 g

U mnie z załatwianiem jest różnie. Raz jest tak a raz tak. Mam też problem z gazami. Wszystko jak by zatkane aż brzuch boli!!! Dziewczyny ile waza wasze maluchy bo moje na 33 + 4 dni 2100 i 2200 to nie wiem czy to dużo czy mało?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to moje podobnie. Na pocz. 32 tyg. 2100 i 2050 g
Myślę że to w miarę. Moje przy porodzie miały 2660 i 1770 w 36+1

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Do góry