reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej, dalej leze w szpitalu. Skurczy trochę jak by mniej ale za to mam wymioty!!! Zaczyna sie od zgagi a potem uciskają mi cały żołądek i cały brzuch mnie boli. Dali mi 3 kroplówki i zakazali jeść. Poprostu super[emoji53]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, dalej leze w szpitalu. Skurczy trochę jak by mniej ale za to mam wymioty!!! Zaczyna sie od zgagi a potem uciskają mi cały żołądek i cały brzuch mnie boli. Dali mi 3 kroplówki i zakazali jeść. Poprostu super[emoji53]

Biedna jesteś :( trzymaj się !

Ja z innej beczki. Powiedzcie mi jak jest u was w toalecie bo ja zaczynam się martwić. U mnie jest cały czas płynna- nie można nazwać tego rowolnieniem bo nie biegam cały czas ale jak idę to jest malo kiedy jest stała. Tłumaczyłam sobie ze to przez dzieci bo masaż wewnętrzny mi robią ale zeby cały czas.
Wyniki nam dobre.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie z załatwianiem jest różnie. Raz jest tak a raz tak. Mam też problem z gazami. Wszystko jak by zatkane aż brzuch boli!!! Dziewczyny ile waza wasze maluchy bo moje na 33 + 4 dni 2100 i 2200 to nie wiem czy to dużo czy mało?

Dzięki za odpowiedź. Może to normalne. Zapomniałam ostatnio o to lekarza zapytać. Avteraz na mazurach siedzę i do lekarza dakeko.

Z waga nie pomogę. Mi idzie 20 tydz. W 17 ważyły 200g.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Cukiereczek mi się wydaje, że waga ładna. Nie wiem ile miały moje w tym tc ale urodziły się w 36tc z wagą 2050g i 2075g więc u Ciebie jest ok.

Dziewczynki, ja się znowu powtorze :) w ciazy bylam na diecie cukrzycowej czyli zbilansowana, zdrowa dietka , regularne posilki, malo weglowodanow za to duzo warzyw i nabialu i czulam sie swietnie, zero problemow zoladkowych, czulam sie lepiej niz teraz kiedy na diecie nie jestem:) Generalnie polecam:)

co do wagi - moi w 33tc tez mieli cos kolo 2200 z USG. Urodzili sie w 37tc z wagą 2700 i 2200. Na USG waga wychodzila wieksza pod koniec ciazy a urodzili sie mniejszy, bo to zawsze jset +/- 20%

Oj to współczuję, na szczęście już jutro będziesz ich miała przy sobie. A o przystawianie spytaj normalną położną z oddziału, powinna pomóc, jesli nie, to pogadaj z położną środowiskową jak do Ciebie przyjdzie. Ja już się umowilam, ale przyjdzie dopiero w poniedziałek za tydzień, a do tego czasu boję się, że piersi mi wybuchną, albo wda się jakieś zapalenie. Przystawiam te moje dzieciaczki, ale rozleniwili się na butli, bo tam leci łatwiej, a przy cycu trzeba się namęczyć, więc ciumkają trochę i zaraz się wkurzaja i wypluwają. Odciągałam pokarm, ale laktator nie odciąga do końca, a za parę minut piersi znów mi się napełniają i o mało nie eksplodują i wszędzie w necie piszą, że to jeszcze bardziej pobudza laktację i pogarsza stan. Oby mi starczyło cierpliwości i nie znikł w końcu pokarm, bo bardzo bym chciała jednak karmić piersią.
położne ze szpitala czynią takie praktyki jak ściskanie mi piersi do bólu także podziękuję ;( one wierzą w takie rzeczy, że jak się kalafiora zje to dziecko ma kolkę (raczej przez niedojrzały układ pokarmowy i podawane żelazo)
zobaczymy jak to będzie w domu, na razie wypis się przesunął i tak na nast tydzien

trzymam kciuki, żeby ci wyszło :)

U mnie z załatwianiem jest różnie. Raz jest tak a raz tak. Mam też problem z gazami. Wszystko jak by zatkane aż brzuch boli!!! Dziewczyny ile waza wasze maluchy bo moje na 33 + 4 dni 2100 i 2200 to nie wiem czy to dużo czy mało?

To ładna waga, u mnie w 34 tyg. szacowali jednego na 2100, drugiego chyba 2300 z tego co pamiętam. Cukiereczek, trzymaj się w tym szpitalu, mam nadzieję, że wszystko pod kontrolą i nie będą Cię trzymać zbyt długo.

reklama
Nietupska nie dawaj im ściskać piersi i sie maltretować jeżeli trzeba to im pociśnij ja to samo miałam z pierwszym dzieckiem i głupia byłam i młoda a ile przez takie pielęgniarki sie naplakalam

Do góry