reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny dalej leże w szpitalu juz tydzien! U mnie sytuacja jest taka ze na ktg mam duże skurcze ale szyjka ma 26 czyli dużo. Ordynator powiedział ze mam leżeć do 5 sierpnia i mnie nie wypuści bo znając zycie wrócę za 2 dni. Cesarka ma być 5 sierpnia a termin porodu jest 28 sierpień. Bedzie 36. 5 dni dziewczyny to dobry termin????? Nie ukrywam ze dziewczyny mnie uciskają i zdążą mi sie wymiotować i nie moge sie załatwić robili mi lewatywę. Ciasno mi juz tak z nimi [emoji846]
1468866372-aroce5.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cukiereczek skończony 36 tydzień dla ciąży bliźniaczej to dobry czas na poród. Rzadko się zdarza żeby do terminu z bliźniakami chodzić. Chyba ze ktoś źle po liczył., 36,37 tyg to ok jest

eiktkw7i1lgslap3.png

Dziewczyny jak czesto macie albo mialyscie kontrole ginekologiczna.Ja koncze jutro 26 tydzien i do tej pory mialam kontrole co 3 tygodnie, troche wydaje mi sie to rzadko.(ciaza dwu owodniowa, dwu kosmowkowa).
Na ostatniej wizycie u gina a w zasadzie w szpitalu bo tam chodze na kontrole u jednego malucha stwierdzono troche mniej wod plodowych niz u drugiego, kazali mi obserwowac czy nie ma jakichs wyciekow.Musze przyznac ze do tej pory mialam niewiele sluzu, teraz jest jakby wiecej ake nie jakos ze mnie zalewa, poprostu jest wiecej na papierze.Boje sie czegos nie przeoczyc, czy to jest jeszcze normalne.Jak u was to wygladalo albo wyglada?Przeoczylabym wody plodowe nawet jakby nawet sie saczyly?

Przyznam ze kupilam paski lakmusowe i pozostaja zolte jak byly po zetknieciu z wydzielina, jednak nie wiem czy mozna na tym sie opierac.

Co do wozka to niestety nie moge sie wypowiedziec, bo jeszcze nic nie szukalam, bo przy moim nisko siedzacym lozysku przodujacym siedze jak na bombie i boje sie cokolwiek planowac szczegolnie, ze mialam z tego powodu juz dwa krwotoki.

Dziewczyny od ktorego tygodnia wy kompletowalyscie wyprawke?

Ja mam jednokosmowkowa, wizyty przez ostatnie 1,5 miesiaca co 2tygodnie, teraz za 3 gdzie ryzyko u mnie jest wieksze. Co do sluzu ja mam ogolnie sporo. Więcej niz przed ciaza wiecej niz w dni plodne. Ja juz COŚ zaczelam kupowac, chociaż caly czas sie schizuje i bardzo sie ograniczam. Chociaz po następnej wizycie ktora będę miala 2sierpnia mam zamiar juz zaczac wszystko planowac... nie wiem sama czy to nie za wcześnie ale patrzac na jedną z Naszych kolezanek która urodzila w 29-tym tygodniu chyba za niedlugo trzeba sie za wszystko zabrac.

Anitka jak dostalam krwotoku ostatnio w 19 tygodniu to ginekolodzy mi powtarzali jak mantre ze nic nie mozna narazie zrobicm poza magnezem i byscopanem w kroplowce i byle do 24 tygodnia bo od tego czasu sa w stanie uratowac maluchy.
Jutro koncze 26 tydzien i jakos samopoczucie nie jest lepsze co do niepewnosci jak wtedy.Wlasciwie nie wiem czy byliby wstanie uratowac takie malenstwa.
Teraz panikuje odnisnie tych wod bo skad mam wiedziec czy to sluz czy saczace sie wody, lepij chyba by bylo gdyby mnie nie uczulaki na to.

Dziewczyny jak mam dwuowodniowej dwukosmowkowa i do tej pory miałam raz na miesiąc. Teraz raz na 2 tyg a to juz 28tc. Ale usg mam ciągle raz na miesiąc bo ostatnio znowu wyszło ze równo rosną wiec lekarz nie widzi potrzeby częściej. Ja dla swojego spokoju zapisałam się 25.07 a potem mam 19.08.

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak czesto macie albo mialyscie kontrole ginekologiczna.Ja koncze jutro 26 tydzien i do tej pory mialam kontrole co 3 tygodnie, troche wydaje mi sie to rzadko.(ciaza dwu owodniowa, dwu kosmowkowa).
Na ostatniej wizycie u gina a w zasadzie w szpitalu bo tam chodze na kontrole u jednego malucha stwierdzono troche mniej wod plodowych niz u drugiego, kazali mi obserwowac czy nie ma jakichs wyciekow.Musze przyznac ze do tej pory mialam niewiele sluzu, teraz jest jakby wiecej ake nie jakos ze mnie zalewa, poprostu jest wiecej na papierze.Boje sie czegos nie przeoczyc, czy to jest jeszcze normalne.Jak u was to wygladalo albo wyglada?Przeoczylabym wody plodowe nawet jakby nawet sie saczyly?

Przyznam ze kupilam paski lakmusowe i pozostaja zolte jak byly po zetknieciu z wydzielina, jednak nie wiem czy mozna na tym sie opierac.

Co do wozka to niestety nie moge sie wypowiedziec, bo jeszcze nic nie szukalam, bo przy moim nisko siedzacym lozysku przodujacym siedze jak na bombie i boje sie cokolwiek planowac szczegolnie, ze mialam z tego powodu juz dwa krwotoki.

Dziewczyny od ktorego tygodnia wy kompletowalyscie wyprawke?

Ja miałam taką samą ciążę i wizyty miałam co 3 tyg do 30 tyg a potem sama zmieniłam u lekarza i wizyty wypadały mniej więcej co 2-2.5 tyg do 35+5 - wtedy juz szpital i 36+3 porod.

Co do wód - powinien sprawdzić podczas badania czy nie ma miejsca skąd mogły by się wody sączyc. Dziwię się że kazał Ci w domu obserwować - jeżeli jest jakieś podejrzenie to powinien Cię skierować do szpitala.

reklama
Ewka ja jestem pod opieka szpitalna, tam chodze na kontrole, bo zaden din na miescie z ty lozyskiem przy ciazy blizniaczej nie chcial prowadzic tej ciazy.
Boje sie trocge o te wody ale poza slzem na papierze nie ma jakis wyplywow,wiec staram sie nie najrecac.
Szczerze wolalabym kontrole minimum co 2 tygodnie bo z tym przodujacym lozyskiem siedze jak na bombie, a huz pirsza ciaze mialam z przidujacym lozyskiem i skinczyla sie zle.

Do góry