reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Dziewczyny przepraszam, że tak Wam wchodzę na wątek ale chciałabym Was zaprosić do mojego sklepu
z ubraniami dla dzieci.
Link do: Q-ba Style | Facebook
Są to ubranka tyko i wyłącznie polskich producentów, świetna jakość modne fasony.
Teraz jest sporo rzeczy na letniej wyprzedaży myślę, że znajdziecie coś dla swoich pociech.
Kontakt przez mój fanpage na FB. Jest konkurs i zapraszam do wzięcia w nim udziału. Odnośnie rozmiarów pytajcie

Nietupska, jeśli wychodzicie niedługo, a położne masz tam na miejscu tak "miłe" jak piszesz, to może faktycznie lepiej poczekać aż wyjdziecie i wtedy się tym zająć, bo one Wam chyba za bardzo nie pomogą. Poradziłabym się położnej środowiskowej, która przyjdzie do domu, jeśli masz jakąś fajną. Zawsze to na spokojnie, w domowych warunkach, dzieci spokojniejsze i można lepiej wyczuć ich potrzeby i wszystko ustawić po swojemu.
Odnośnie kalafiora, możesz przekazać paniom położnym, że jak leżałam na oddziale, to dali nam na obiad zupę kalafiorową i wszystkie dzieci przeżyły :)

uwazam tam samo jak papagena - w domu sobie wszystko ulozysz, niech pielegniarka srodowiskowa przyjdzie do ciebie i ci pomoze na spoknojnie. albo polozna laktacyjna , w duzych miastach sa takie polozne i przyjezdzaja do domu i super pomagają. A najlepiej to zaufac naturze i robic tak jak ci matczyna intuicja podpowiada. Stres tu w niczym nie pomaga, a te piguly w szpitalu to chyab sie z opwolaniem minely. Ja mialam podobne - np awantury nam robily, ze swiatlo jest zgaszone w nocy w sali, bo przeciez dziecko sie moze jakies dusic i my tego widziec nie bedziemy, jedna dostala opierd... ze spi z dzieckiem w lozku (a dziecko miala od sciany i je w tym momencie karmila!!!).

No czasem szkoda nerwów, większość pań jest miła ale to wszystko, nie doradzą za bardzo bo są trochę do tyłu z informacjami ;) np w szpitalu nie ma czegoś takiego jak kangurowanie, dostaję dzieci owinięte milionem szmatek i pieluch mimo, że już nie jedzą z sondy i nie ciągną rurek, więc rączki można by już uwolnić. Szkoda, że nie mogę być z dziećmi tak blisko jak one tego potrzebują.

Podobno położna środowiskowa jest tez doradcą laktacyjnym także czekam z niecierpliwością na wizytę jak już będziemy w domku :)

Nietupska, to przegrzewanie dzieci chyba w każdym szpitalu ma miejsce.. U nas też były pozawijane w kocyki, beciki i nie wiadomo co i ubrane w tysiąc warstw. Ja je rozbierałam i odkrywałam i siedziałam z nimi dużo na korytarzu, gdzie były otwarte okna i jakoś żyją i mają się dobrze. Na takie wcześniaczki jak Twoje pewnie uważają jeszcze dużo bardziej, ale że kangurować nie pozwolili, to jednak trochę przykro...

to moje podobnie. Na pocz. 32 tyg. 2100 i 2050 g

U mnie z załatwianiem jest różnie. Raz jest tak a raz tak. Mam też problem z gazami. Wszystko jak by zatkane aż brzuch boli!!! Dziewczyny ile waza wasze maluchy bo moje na 33 + 4 dni 2100 i 2200 to nie wiem czy to dużo czy mało?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

to moje podobnie. Na pocz. 32 tyg. 2100 i 2050 g
Myślę że to w miarę. Moje przy porodzie miały 2660 i 1770 w 36+1

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Do góry