reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Dzięki dziewczyny za wsparcie :-*
Dziś maluszków nie dostałam do siebie ale już wstałam pierwszy raz co praeda na minutkę ale zawsze to coś :-)
Myślę nad monitorem oddechu, polecacie jakiś?

reklama
Gratulacje Margaret. Dużo zdrowia i sił dla Was wszystkich :-) także bardzo Ci zazdroszczę, a chłopaki duże i na pewno nie będą Was długo w szpitalu trzymać. Życzę mało dokuczliwego bólu. Wracaj do sił :-) pozdrawiam

Margaret wielkie gratulacje! Wstała już??? To nie trzeba przynajmniej 12 godz na płasko leżeć? Dużo zdrówka dla całej trójki :)

To różnie własnie mówią, czasem jest właśnie tak że po 8h jest pierwsza próba, w moim przypadku może i lepiej, bo może później będzie łatwiej :-)

Mam info zwłaszcza dla tych których to będą pierwsze dzieciaczki....
Masakra na początku zasnąć nie mogłam bo jakieś maleństwa płakały a ja myślałam ciągle że to może być któreś z moich i mi było żal, teraz w nocy spać nie mogę bo jest za cicho... Szaleństwo mówię wam :-)

margaret - gratulacje! Chlopaki duże:)

Ja mialam znieczulenie ogolne bo nie zadzialalo na mnie podpajeczynowkowe wiec ocknelam sie dopiero 8h po cesarce. Pierwszego synka dostalam ok 12h po cc, a drugi niestety lezal dobe pod kroplowka na drugim koncu odzialu. Szybko wstalam i zaczelam chodzic, zeby moc odwiedzac drugiego synka. Na szczescie juz na drugi dzien na wieczor czyli 1,5 doby po cc dostalam go do pokoju i bylismy w komplecie. Ten czas "luzu" kiedy mialam tylko jednego synka przeznaczalam na rozkrecanie laktacji i uczenie sie przystawiania do piersi:)

No to żeby nie było za nudno - jestem w szpitalu. Cholestaza ciążowa. I to taka fest - a trzy tyg temu miałam badania i były idealne :(
Czekam właśnie na badania - zobaczymy co lekarz powie. Na pewno weekend w szpitalu. A może zdecydują o szybszym rozwiązaniu ;) ech nie wiadomo co lepsze, czy szybsze rozwiązanie, czy jeszcze leki i zatrzymanie maluchów przez jakiś czas w brzuchu...

Ewka mnie zatrzymali w szpitalu a miałam wyjść dziś.

Rano na ktg skurcze intensywne... potem ponowili na innym sprzęcie tez były ale słabe.,. Podjęli decyzję o sterydach dostałam juz jeden zastrzyk...jutro kolejny...

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Do góry