reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Kalinka widzisz - czas leci niesamowicie szybko ;) pstryk i juz 30 tydz leci :p

Kamiladon - na pewno pojawia się kolejne bliźniacze ciezaroweczki i nie będziesz sama ;) po drugie nigdy nie wiadomo która w jakim tyg się wykula - ja to się obawiam ze nawet i do 39-40 tyg będę się "meczyc" :(

Patuska to dobrze ze juz lepiej :)

Papagena - u mnie moja młoda tak mocno wypycha mi prawe żebra i cala przepona z prawej strony mam na wierzchu - wiec rozumiem co czujesz - ale z drugiej strony młody wychodzi juz głową - wiec krocze i pachwinie to już pękają w szwach :( a brzuch - ja uważam że jest oggrooomnyyy ale wszyscy mi mówią ze nie wyglądam wogole na bliźniaki ;) czekamy na relacje z wizyty ;)

Ewcik - pozazdrościć energii - choc ja nie powiem ze cały czas - nie licząc jakiś przypadków - sama wszystko ogarniam - a spacery to u mnie się skończyły gdy w 30 tyg pojawiło się rozwarcie - trzeba było troszkę przyhamować :( ale i tak zakupy i gotowanie i dom odarniam sama :/ :p a najśmieszniejsze ze od 35 tyg nie licząc mocniejszych boli to energii jakoś mam więcej :p

Nietupska - to dobrze ze poradziliscie sobie z problemem - moim zdaniem dobre nastawienie psychiczne to podstawa ;)

Iguana - a czemu się nie odzywalas, że coś się dzieje?! Ale dobrze ze juz wszystko ok. Teraz zyze spokojnych kilku kolejnych tyg ;)

U mnie za to od wczoraj młodzi szaleja tak ze juz sama nie wiem czy to oni czy to może skurcze. Młody głową rozpiera niesamowicie szyjkę - ze aż trudno mi nogi złączyc. Ale ci tam - to już 36 tydz wiec czekam tylko na oznaki porodu i jadę do szpitala :p a jak się nic nie będzie dziać to 22.05 mam lekarza u poproszę go o termin na CC - bo juz chce być "wolna" i tulic swoje maluszki i odzyskać sprawność -by te moje starsze dzieci też choć troszkę coś ze mnie miały. ;) choć zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądać - pewnie łatwo nie będzie ;) :(

A jak tam dziś u Was? Jak się czujecie? Coś się u któreś dzieje???

Iguana dobrze że już wszystko w porządku, zobaczysz czas szybko zleci ja tez sobie mówiłam ze oby do 30, później do 34, a teraz zaczynam 36 i juz z górki :-) choć niepokój dalej jest to już całkiem inaczej, wiem że teraz to tylko czekać na wyklucie :p oby wszystko dobrze i sprawnie poszło :-) wam też tego dziewczyny życze :-)

Iguana, trzymamy kciuki za 36 tydzień :) dobrze, że udało się opanować problemy z próbami wątrobowymi, bo zdaje się, że to może mieć różne niefajne skutki jeśli jest zaniedbane. Szkoda tylko, że tyle czasu musiałaś spędzić w szpitalu...

U nas na razie wszystko stabilnie, dziś wizyta, to się dowiemy więcej. Wczoraj padłam totalnie, ciśnienie 106/65, leżałam prawie cały dzień i przysypiałam. Można sobie wyobrazić jak się dzisiaj ma mój kręgosłup w związku z tym :p W ciągu ostatnich kilku dni brzuch znów urósł, skóra w górze brzucha jest już tak rozciągnięta, że aż piecze. Smaruję kilka razy dziennie, ale niewiele pomaga. No i z oddychaniem się robi nieciekawie, tak jak Ewa pisała. Najważniejsze, że żadnych niepokojących zdarzeń od ostatniej wizyty nie było, więc oby tak dalej ;)

Hej dziewczyny to sa moje gwiazdeczki u nas wszystko ok tylko cisnienie za wysokie u mnie.

Załączniki

• 20160515_122014.jpg
    20160515_122014.jpg
    827,5 KB · Wyświetleń: 140
Iguana super ze wszystko się uspokoiło. Życzę 36 tygodni [emoji4]

Koki jakie słodkie. Ile miały wagi?

Ania Twoi chłopcy to istni kawalerowie [emoji4]

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Koki gratulacje, śliczne księżniczki? W którym tyg urodziłaś i ile miały wagi?
Ania twoi chłopcy rosną jak na drożdżach ;) Gratulacje :)

Mi się chyba brzuch już zaczął opuszczać bo lepiej się oddycha ale dół bardziej ciśnie.

Do góry