reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Ojej to same nie dobre rzeczy się u nas dzieją :/ u mnie w niedziele będzie decyzja czy szpital czy kontrola po kolejnych kilku dniach. A powiem wam że od tego leżenia to tak mnie już nogi bola ze masakra... chce wstać do kibelka a nogi ja z betonu - ciężki nie do ruszenia a ból. ... ech.... nie nadaje się do leżenia. :hmm::sad:

Ja się umówiłam na te echo serduszek powiem Wam żeby takie badania nie były refundowane to jakaś kpina...

I trzeba bulic z własnej kieszeni niestety parę stow...

eiktkw7i1lgslap3.png

A u mnie dobrze!tez po wizycie jestem, szyjka 2,5-3cm, badania super, nawet morfologia co zawsze mialam slaba, ostatnio mi sie strasznie stawial brzuch ale po nospie max doraznie, juz pare dni sie uspokoil, jeden babel juz coprawda glowa u wylotu ale jeszcze go blokuje :D najbardziej mnie martwi ze przez msc +1kg, a dzieci +1,5kg, jak to mozliwe!?jeszcze jedno usg, wizyta i jak nic nie bedzie sie dziac to 16.05 szpital.dziewczyny glowy i brzuchy do gory!duzo zalezy od pozytywnego myslenia!zycze wam wszystkiego dobrego!

Ja jak byłam w szpitalu odmówiłam przyjęcia hydroksyzyny. Może mieć negatywny wpływ na płód jeśli jest w tabletkach. W szpitalu dawali ją kobietom aby je uspokoić i aby niektóre nie zawracały głowy lekarzom ciągłymi pytaniami - straszne to ! Ja czuję się całkiem całkiem, gdyby nie ta dzisiejsza kolka nerkowa :( Próby wątrobowe też spadają, także jestem już spokojniejsza.3mam kciuki za resztę mamuś aby wszystko pomyślnie przebiegało :)

Ostatnia edycja:
Ja jak dostałam hydroksyzyne w tabletce...bo miałam skurcze magnez nie pomógł dali papaweryne do tego hydro w tabletce...to odleciałam wieczorem przed obchodem obudzili mnie na obchod taki skutek śpiący...bynajmniej dla mnie...

Ja za miesiąc tez do szpitala na ocenę wydolności łożysk i sterydy

eiktkw7i1lgslap3.png

nietupska ja sterydy mialam juz w 26 tyg przeszlam b.dobrze mozliwe ze jeszcze raz w 30 tyg.beda nie wiem czy wszystkie ,,mamuski blizniacze,,dostaja ale ciaza blizniacza od poczatku obarczona jest porodem przedwczesnym i zeby ..przygotowac..plucka maluchow na taka ewentualnosc wydaje mi sie ze kazda dostaje te zastrzyki

reklama
Mój lekarz stwierdził, że jeśli będzie taka potrzeba, to mnie skieruje na sterydy, ale na razie jest wszystko w porządku, więc nie widzi sensu w ich podawaniu czysto profilaktycznie. Z tego co mówił, to parę lat temu była tendencja, żeby podawać sterydy na wszelki wypadek w ciąży bliźniaczej wszystkim mamom, a teraz już się od tego odchodzi.
Trochę nie wiem komu wierzyć, z jednej strony mu ufam, bo to wysokiej klasy specjalista i niejedne bliźniaki już przyjął, w dużo bardziej skomplikowanych i ryzykownych przypadkach niż mój. Z drugiej pozostaje mi mieć nadzieję, że jeśli coś się zacznie dziać, to faktycznie zdążą z tymi sterydami.

Do góry