reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Patuska będzie dobrze czasem dla maluchów trzeba zwolnic i położyć się na trochę.

Ewa, mi dalej trochę kołacze zwłaszcza jak sie połozę, aż czuje ze mnie policzki palą. Najlepiej na siedząco ale to plecy bolą... I strasznie suszy jakoś :p pije i pije teraz...

reklama
Mi póki co nie kolacze - ale pewnie nocka znów będzie ciężka. ;( ale prawda mnie też suszy okropnie. Chodzę tylko i pije. ;)

Patuska to dobrze ze wszystko jest ok. A jak duże juz masz te bąbelki? A co to za ognisko?

Ewka nie mierzył ich dziś tylko na tych sercach się skupił...za dwa tyg będzie pomiar...

Ostatnio miały po 550 gram a to wtedy 23 tydzień był...

To taka jasna plamka na sercu często widać ja po 20 tc w lewej komorze serca. Jeśli temu schorzeniu nie towarzyszą inne np podejrzenie uszkodzenia chromosomów albo np nie równomierne wymiary np kości udowej albo nosowej to nie ma się czym martwić i do porodu to zniknie.

Dużo maluszków to ma a jak jest lepszy sprzęt to od razu to widać na gorszym sprzęcie czasami lekarz tego nie zauważa i nic się nie dzieje.

eiktkw7i1lgslap3.png

I kolejna noc bez snu. ....
Serce aż tak mocno nie lopocze jak wczoraj ale cały czas pije - a jak pije to i sikam ...ech... ale oczy totalnie nie chca się zamknac :( leżę i tylko z boku na bok się przewracam, a co gorsze od leżenia w ciągu dnia to cały lewy bo juz mam obolały. Ręka cały czas cierpnie noga zresztą też. ... to sobie ponarzekalam i próbuje dalej spać :(

To na prawym się połóż. Mi lekarz mówił ze można na obu spać ważne żeby było wygodnie. Czasami się nie da bo dziecię się ułoży tak ze boli ale ile mogę tyle tez sobie śpię na prawym

eiktkw7i1lgslap3.png

Juz nie dałam rady znaleźć miejsca nawet zmieniłam łóżko :/ mysle ze to przez te sterydy, liczę ze dziś juz będzie trochę lepiej
Za to zrobiłam zakupy. Wszytko do walizki do szpitala powinno mi przyjść jeszcze dziś jutro, najpóźniej w poniedziałek. Przynajmniej się spakuje i będzie spokój :p

Ja wczoraj miałam straszne kolatanie to ba wizycie dołozył mi tylko chydroksyzynę i kazał zwolnić magnez leciał jak krew z nosa.... Masakra całą noc też noe spałam bo pilnowałam no i sikanie też mnie męczylo. Dzis na szczeście odstawili mi całkowicie kroplówki, pewnie dostanę dropsy :p maluchy zaczynają się budzić kręcą takie śmigła w brzuchu że w pęcherz co chwila obrywam

Hej dziewczyny ja wczoraj mialam wizyte i przez dwa tyg.szyjka z 3.4cm skrocila sie do 2.2 dostalam magnes 300 i nakaz aby wiecej lezec itd.powiedziala ze jesli za tydzien bedzie gorzej i szyjka ok 1.5 cm to do szpitala.

reklama
Do góry