reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Uuu to faktycznie wąskie strasznie, a jeszcze musisz doliczyć zebyś i ty się z wózkiem zmieściła.
Ewka rozmawiałaś już z lekarzem o terminie?
Ja chyba zagadam w poniedziałek, zobaczymy co powie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
To chyba jeszcze troszkę za wcześnie na ustalanie terminu. A po drugie ja chcę rodzic SN wiec będziemy czekać - no ze chyba coś się będzie działo to będziemy pewnie jakiś termin ustalać ;)

Ja do 15 lipca na pewno urodze bo lekarz idzie na urlop a nie chce mnie zostawiać z brzuchem. Mam nadzieje wytrzymać do 3 lipca wtedy będę rodzic w swoim wybranym szpitalu. W innym wypadku musze udać się do wojewódzkiego a nie bardzo mi się to widzi...

Zobaczymy...w każdym razie cesarskie cięcie będę mieć na pewno....

eiktkw7i1lgslap3.png

Chociaż możecie się śmiać ale w sumie to mam ustalony termin - to 26.05 no ze chyba jednak się młodzieży spieszyć nie będzie to 9.06. A skąd ten termin - hmm poprostu jak dowiedziałam się że będą bliźniaki to powiedziałam ze urodze je w dzień matki ;) w poprzedniej ciąży tez tak miałam - termin miałam na 4.07 ale od początku ciąży powiedziałam mężowi ze to jego prezent na 35 urodziny i jak powiedziałam tak młodego urodzilam - 27.06 mężowi na urodziny :p

To ci się udalo ;-) ja też bym wolała sn ale nie ukrywam że boje się żeby nie było tak ze jedno wyjdzie sn a drugie cc, chciałabym do 1.06 dochodzić, bo od 6 lub 8 jest u nas w szpitalu dezyfekcja na położniczym i będą odsyłać w razie co do sąsiednich szpitali a ja wolałabym na miejscu.

Ostatnia edycja:
Cześć Marti! :)

Ja brzuszek mam zdecydowanie "bliźniaczy" i większy, niż na przykład moje siostry jak były w pojedynczych ciążach na tym etapie. Ale za to wyskoczył do przodu, a nie rozlał się na boki. Być może dlatego, że jestem dość niska i byłam raczej szczupła przed ciążą.

Też oglądałam wózki bugaboo, ale zdecydowaliśmy się ostatecznie na TFK - on też jest dość wąski, a jednak tańszy. Bugaboo są śliczne, ale kilka rzeczy nas w nich nie przekonało. W każdym razie jak jeszcze się zastanawiałam nad tym wózkiem, to śledziłam olx i wtedy były ze trzy-cztery oferty, dość atrakcyjne cenowo i wszystkie po jednych bliźniakach - więc na pewno na coś trafisz :)

Witam i niesmialo pytam czy moge do was dolaczyc?
Jestem w konciwce 11 tygodnia ciazy blizniaczej dwuowodniowej powstalej w wyniku leczenia nieplodnosci przez ICSI.
Na stale mieszkam w Szwajcarii gdzie coraz bardziej doswiadczam ze opieka nad ciezarna niestety jest na gorszym poziomie niz w Polsce.
Mam do was kilka pytan, od 8 tygodnia mecza mnie potworne wymioty, na dodatek nasilaja sie w nocy.Jestem wyczerpana schudlam 3 kilo gdzie teraz siegnela moja waga dna czyli 50 kilo.Zaczynam sie bac czy to normalne, nic nie pomoga ani czopki ani imbir a nawet po tych specyfikach mam wrazenie ze jest tylko gorzej.Tez tak mialalyscie i ile to potrwa?
Pozatym id czasu do czasu pojawia sie sluz lekko podbarwiony krwia, albo taki brazowy, bylam z tym u gina tydzien temu, on twierdzi ze wszystko w porzadku jest, bo dzieciaczki rosna prawidlowo,a ze w srodku jest wszystko przekrwione to czasem tak sie dzieje.Jakos nie moge mu zaufac i boje sie ze to zwiastun poronienia, tez tak mialyscie?
Z gory przepraszam za brak polskich znakow.

Papagena na TFK też patrzyłam, ale jest za długi i nie wlezie na głębokość... w UK jest masa używanych w większości też po 1 blizniakach a i zdarzają się takie co mają np rok. Myślę, że coś znajdę. A można wiedzieć co w Bugaboo nie zyskało Waszej aprobaty? Nie mam doświadczenia i może nie zwróciłam na coś uwagi z resztą i tak chyba nie mam wyboru...

reklama
Cześć Marluna ja też jestem po ICSI rozumiem, że jesteś obstawiona progesteronem? I nie masz konfliktu serologicznego? Ja miałam śluz podbarwiony na brązowo też ok 8 tyg. 3 dni potrzymali mnie w szpitalu dali zastrzyk z immunoglobuliny i nic więcej bo brałam progesteron w zastrzykach (prolutex) i dopochwowo (utrogestan) więc nie mieli co mi dać... Plamienie było praktycznie jednorazowo. Co do wymiotów to nie pomogę bo ja nawet mdłości nie miałam...

Do góry