reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj marti223 w naszym gronie :) Ja ruchy poczułam po koniec 17 tygodnia, takie delikatne łaskotanie, z każdym dniem były coraz bardziej odczuwalne.
Ja też jestem od 2ch dni na diecie wątrobowej i już widzę, że nadmiar wody ze mnie schodzi i razem z tą woda kg mam już do tyłu. Poza tym kurcze stresuje się tą cholestazą. Takie okropne rzeczy się o niej słyszy. Jestem dopiero w 27 tygodniu,a chcę jak najdłużej dzieci donosić. Są chwile, że emocje biorą górę i się totalnie rozklejam, ale staram się ogólnie pozytywnie nastawiać. Psychika też ma na to na pewno duży wpływ. Ale stres i tak jest ;( Róbcie sobie dziewczyny profilaktycznie próby wątrobowe bo ja nie mam kompletnie żadnych objawów. Dobrze, że choroba w ogóle została wykryta.

reklama
ooo Ewka nowe zdjątko ;) ładnie rośniecie :) ja to teraz denerwuje się sama na siebie że nie jestem już tak ruchliwa jak kiedyś przejdę parę kroków i zmęczona :p
Jak ci wyszły wyniki glukozy? bo ja idę w poniedziałek z wynikami ale nie wiem kompletnie czy są dobre czy złe :p wiem że lekarz mi powie ale wolałabym wcześniej wiedzieć :D
Glukoza na czczo (pkt 0) 3,95 mmol/l
Glukoza po 1 godz. (pkt 1) 8,07 mmol/l
Glukoza po 2 godz. (pkt 2) 5,47 mmol/l
tak mam podane w wynikach

Ostatnia edycja:
Cześć Marti Ja pierwsze ruchy poczułam w 22 tygodniu wcześciej nie czułam nic żadnego smyrania czy łaskotania i też już schizowalam że coś ze mną nie tak Do 20 tygodnia przybyło mi tylko 1,5 kilo ale potem już poszło teraz tyje kilo albo więcej tygodniowo :-(

Rosne dosłownie w oczach ;) i juz 15 kg ;( płakać mi się chce - no ale cóż - nie objadam się jakoś mocno wiec liczę ze jakoś szybko uda mi się to zrzucić ;)
Tu masz interpretacje wyników po 2 godz
Poniżej 140 mg/dL (7.8 mmol/L)Prawidłowa tolerancja glukozy
Od 140 do 200 mg/dL (od 7.8 do 11.1 mmol/L)Nieprawidłowa tolerancja glukozy (stan przedcukrzycowy)
Powyżej 200 mg/dL (11.1 mmol/L) w co najmniej dwóch pomiarach - cukrzyca

Ja cukrzycy nie mam - mam stan przedcukrzycowy ale dla świętego spokoju - zdecydowałam z panią diabetolog ze przejdę na dietę cukrzycowa

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi i super przyjęcie ☺ uspokoiłyście mnie bardzo. Mnie poza tym bulgotaniem też nic nie smyra, więc mam nadzieję, że jak u Ewcik niedługo się zacznie :blink: w poniedziałek wizyta więc pewnie podejrze maluchy i się uspokoje. Dziś byliśmy sobie w sklepie pooglądać różne rzeczy dla szkrabow. Łóżeczka wybrane, ale najgorszy jest wózek - jedyny, który zmieści się do naszej windy to Bugaboo, a on kosztuje 7000 bez fotelików samochodowych:szok: masakra, używane też drogie, pocieszam się, że jeszcze czas i napatoczy się jakiś sansowny używany....

Marti masz rację ceny wózków są kosmiczne. My wstępnie tako driver chcemy kupić. Ale to dopiero po urodzeniu bo raz ze nie wiadomo w którym tyg się zacznie bo lekarz mnie juz straszy jak reżimu nie będę przestrzegać to mogę wylądować wcześniej... a staram się ile mogę oszczędzać. Ale nie rzucę wszystkiego tez na rzecz leżenia bo zajde brudem łącznie z domem...

A dwa ostatnio tyle wydatków ze teraz wole skupić się ma ewentualnej wyprawce dla siebie i maluchów w razie nagłego wyjazdu... a na wózek przyjdzie czas

eiktkw7i1lgslap3.png

marti to jaką windę macie? mój ma 78cm i mieści się bez problemu bo poprzedni wlaściciele mieszkali na 4piętrze i używali właśnie windy :) a 7000 to faktycznie masakra

patuska ja też już zrobiłam zapas w razie co, choć narazie wszystko jest ok ale lepiej być przygotowanym na wcześniejsze leżenie, uprzedziłam męża żeby wiedział gdzie co leży ale i tak pewnie będę 100 razy tłumaczyć :p chciałabym jeszcze tylko te foteliki sobie ogarnąć i laktator podwójny elektryczny...

reklama
margaret870 moje drzwi do windy mają 76 cm a do tego głęboka jest na 90 cm... jest jeszcze mountain buggy duet, ale on nie wejdzie na głębokość :baffled:
patuska ja jakiekolwiek zakupy zaczynam po połówkowym czyli po 18 kwietnia. Jeżeli wózek chce używany to muszę szukać go wcześniej, żeby nie przepuścić okazji. Będę szukała w UK tam ich dużo i tańsze niż u nas, a znajomych kilku jest to obejrzą i odbiorą...

Do góry