Ja mam założony profilaktycznie na idealną szyjkę. I to prawda to jest ciało obce które może powodować infekcje. Ale wystarczy odpowiednią higiena i można jej zapobiec. Ja dostałam clotrimazol i codziennie smarowanie w środku. Lactovaginal raz w tyg a gdyby coś zaczęło się dziać to zaraz macmirol mam braćNic się nie dzieje na szczęście ale zapytam po prostu. W sumie czytałam teraz o tym, że profilaktyczne założenie krążka może prowadzić do infekcji i tym samym przyczynić się może do przedwczesnego porodu, no ale zobaczę co na to moja lekarka powie tak z czystej ciekawości zapytam. Na izbie przyjęć mierzyli mi szyjkę to miała prawie 3,5 cm także jest super.
reklama
Ważne ze jest na czym jeszcze założyć ...to jest bardzo duży plus,bardzo.Na obchodzie ordynator mowil, że na szew za późno a potem jednak zmiana decyzji. Jestem po rozmowie z anestezjologiem i będę miała zakładany z znieczuleniu podpajeczynowkowym
Właśnie żeby uniknąć takich sytuacji mój lekarz mówi ze każdej kobiecie w ciąży bliźniaczej powinno zakładać się peesar. I on to praktykuje od lat zapobiegawczo i każda ciąża donoszona do bezpiecznego terminu. Wiec jednak coś w tym jest...
margaret870
Fanka BB :)
patuska przepraszam jeśli pomyliłam pojęcia. Po prostu chciałam się dowiedzieć od bardziej doświadczonych bo to moja pierwsza ciąża ja mam A Rh- a mąż B Rh+
Czym się różni konflikt od niezgodności ?
Link do: Konflikt serologiczny czy niezgodność serologiczna? | konflikt serologicznypatuska przepraszam jeśli pomyliłam pojęcia. Po prostu chciałam się dowiedzieć od bardziej doświadczonych bo to moja pierwsza ciąża ja mam A Rh- a mąż B Rh+
Tu jest wszystko jasno opisane. Tez kiedyś nie wiedziałam co jest co [emoji6]
margaret870
Fanka BB :)
A widzisz Dzięki za artykuł zwięzły i na temat.
W pierwszym trymestrze wyszły mi ok przeciwciała więc muszę machnąć teraz znów badania żeby się upewnić.
Jak to dobrze że badania mogę sobie robić w szkole rodzenia i nie muszę stać w tych przychodniach gdzie teraz kupa wirusów i nikt się nie przejmuje że w kolejce stoją brzuchatki
W pierwszym trymestrze wyszły mi ok przeciwciała więc muszę machnąć teraz znów badania żeby się upewnić.
Jak to dobrze że badania mogę sobie robić w szkole rodzenia i nie muszę stać w tych przychodniach gdzie teraz kupa wirusów i nikt się nie przejmuje że w kolejce stoją brzuchatki
reklama
Podziel się: