reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Nic się nie dzieje na szczęście ale zapytam po prostu. W sumie czytałam teraz o tym, że profilaktyczne założenie krążka może prowadzić do infekcji i tym samym przyczynić się może do przedwczesnego porodu, no ale zobaczę co na to moja lekarka powie tak z czystej ciekawości zapytam. Na izbie przyjęć mierzyli mi szyjkę to miała prawie 3,5 cm także jest super.
Ja mam założony profilaktycznie na idealną szyjkę. I to prawda to jest ciało obce które może powodować infekcje. Ale wystarczy odpowiednią higiena i można jej zapobiec. Ja dostałam clotrimazol i codziennie smarowanie w środku. Lactovaginal raz w tyg a gdyby coś zaczęło się dziać to zaraz macmirol mam brać

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

reklama
Na obchodzie ordynator mowil, że na szew za późno a potem jednak zmiana decyzji. Jestem po rozmowie z anestezjologiem i będę miała zakładany z znieczuleniu podpajeczynowkowym

Na obchodzie ordynator mowil, że na szew za późno a potem jednak zmiana decyzji. Jestem po rozmowie z anestezjologiem i będę miała zakładany z znieczuleniu podpajeczynowkowym
Ważne ze jest na czym jeszcze założyć ...to jest bardzo duży plus,bardzo.

Właśnie żeby uniknąć takich sytuacji mój lekarz mówi ze każdej kobiecie w ciąży bliźniaczej powinno zakładać się peesar. I on to praktykuje od lat zapobiegawczo i każda ciąża donoszona do bezpiecznego terminu. Wiec jednak coś w tym jest...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

patuska przepraszam jeśli pomyliłam pojęcia. Po prostu chciałam się dowiedzieć od bardziej doświadczonych bo to moja pierwsza ciąża ja mam A Rh- a mąż B Rh+
Czym się różni konflikt od niezgodności ?

A widzisz :biggrin2: Dzięki za artykuł zwięzły i na temat.
W pierwszym trymestrze wyszły mi ok przeciwciała więc muszę machnąć teraz znów badania żeby się upewnić.
Jak to dobrze że badania mogę sobie robić w szkole rodzenia i nie muszę stać w tych przychodniach gdzie teraz kupa wirusów i nikt się nie przejmuje że w kolejce stoją brzuchatki :p

Mi w drugiej ciąży lekarz nic nie powiedzial o zastrzyku. Ale dostałam po porodzie bo dzieci maja plus po tatusiu.

Ania12344 jak tam maluszki? Jak sobie radzicie?

Ja też z mężem dwa plusy wiec nie mam pojęcia na temat konfliktów ;)

reklama
Do góry