reklama
Kachna, kciuki zaciśnięte i u mnie!
@nietupska ja mam taką samą ciążę jak Ty i też dwóch chłopaków, jestem w 20tyg. U mnie wszystko w porządku, na razie nie ma żadnych objawów TTTS, rosną równo, ale wiadomo - trzeba kontrolować. Mi powiedzieli, że przy jednokosmówkowej prawie zawsze robi się cesarkę.
To trzymam kciuki oby pozytywna tendencja się utrzymała
Ja szczerze to wolę cięcie, podpytam niedługo lekarza o to, ale widzę, ze niemal 100% ciąż bliźniaczych to cc.
U mnie wszystko gra. Uspokoił się mój brzusio. Nie czuje nic niepokojącego. Leże teraz i duuuuużo wypoczywam. Jeden z moich maluszków także jest bardziej ruchliwy i też mam wrażenie jakby drugi się nie ruszał. Może jeden jest silniejszy i inaczej ułożony. Ale wszystko z nimi ok więc nie niepokoi mnie to
Iguana, dobre wieści wypoczywajcie jak najwięcej
Ja nie zawsze potrafię odróżnić który się rusza. Niby jeden jest niżej i po lewej a drugi wyżej i leży poprzecznie bardziej po prawej, ale przecież mógł się obrócić z tego poprzecznego ułożenia. Najczęściej czuję ruchy na środku, pod pępkiem. Poza tym ja czuję ruchy dopier od dwóch tygodni tak bardziej wyraźnie, wcześniej tylko muśnięcia - więc one się jeszcze rozkręcą, na razie się nie martwię
Ja nie zawsze potrafię odróżnić który się rusza. Niby jeden jest niżej i po lewej a drugi wyżej i leży poprzecznie bardziej po prawej, ale przecież mógł się obrócić z tego poprzecznego ułożenia. Najczęściej czuję ruchy na środku, pod pępkiem. Poza tym ja czuję ruchy dopier od dwóch tygodni tak bardziej wyraźnie, wcześniej tylko muśnięcia - więc one się jeszcze rozkręcą, na razie się nie martwię
reklama
Podziel się: