reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Czyli niestety lezymy ale najważniejsze że nie jest gorzej!!! Czyli kochana odpoczywaj - wszystko dla maluszkow!

reklama
Idę dziś na wizytę, zapytam czy jest taka możliwość, aby założyli mi profilaktycznie pessar i ok 30 tygodnia podali sterydy na płucka.

Dziewczyny mam ptanko dotyczące grupy krwi, chodzi mi o konflikt serologiczny. Słyszałam że teraz każda mamuśka musi sobie zakupić szczepionkę sama i ok30 tyg ma być podana. Tylko dokładnie nie jestem pewna jak jest w naszych przypadkach, może któraś wie już coś więcej. Ja wizytę mam dopiero 14.03

Margaret z tego co wiem to przy pierwszej ciąży konflikt serologiczny nie ma znaczenia dopiero przy drugiej ciąży trzeba wziąść szczepionke ale może się ktoś wypowie kto wie coś więcej

Nic się nie dzieje na szczęście ale zapytam po prostu. W sumie czytałam teraz o tym, że profilaktyczne założenie krążka może prowadzić do infekcji i tym samym przyczynić się może do przedwczesnego porodu, no ale zobaczę co na to moja lekarka powie tak z czystej ciekawości zapytam. Na izbie przyjęć mierzyli mi szyjkę to miała prawie 3,5 cm także jest super.

reklama
Dostałam właśnie informacje, że jutro będą zskladac mi szew na szyjke
Szew jednak?
Idę dziś na wizytę, zapytam czy jest taka możliwość, aby założyli mi profilaktycznie pessar i ok 30 tygodnia podali sterydy na płucka.
Jaj założą ci peesar to zastrzyki na płuca dadzą w ostateczności. Pytałam swojego ginekologa. Po to jest peesar żeby nie było konieczności podawania sterydów
Dziewczyny mam ptanko dotyczące grupy krwi, chodzi mi o konflikt serologiczny. Słyszałam że teraz każda mamuśka musi sobie zakupić szczepionkę sama i ok30 tyg ma być podana. Tylko dokładnie nie jestem pewna jak jest w naszych przypadkach, może któraś wie już coś więcej. Ja wizytę mam dopiero 14.03
Nie mylcie konfliktu z nie zgodnościa serologiczna...to na początek.

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Do góry