reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Nic się nie dzieje na szczęście ale zapytam po prostu. W sumie czytałam teraz o tym, że profilaktyczne założenie krążka może prowadzić do infekcji i tym samym przyczynić się może do przedwczesnego porodu, no ale zobaczę co na to moja lekarka powie tak z czystej ciekawości zapytam. Na izbie przyjęć mierzyli mi szyjkę to miała prawie 3,5 cm także jest super.
Ja mam założony profilaktycznie na idealną szyjkę. I to prawda to jest ciało obce które może powodować infekcje. Ale wystarczy odpowiednią higiena i można jej zapobiec. Ja dostałam clotrimazol i codziennie smarowanie w środku. Lactovaginal raz w tyg a gdyby coś zaczęło się dziać to zaraz macmirol mam brać

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

reklama
Na obchodzie ordynator mowil, że na szew za późno a potem jednak zmiana decyzji. Jestem po rozmowie z anestezjologiem i będę miała zakładany z znieczuleniu podpajeczynowkowym

Na obchodzie ordynator mowil, że na szew za późno a potem jednak zmiana decyzji. Jestem po rozmowie z anestezjologiem i będę miała zakładany z znieczuleniu podpajeczynowkowym
Ważne ze jest na czym jeszcze założyć ...to jest bardzo duży plus,bardzo.

Właśnie żeby uniknąć takich sytuacji mój lekarz mówi ze każdej kobiecie w ciąży bliźniaczej powinno zakładać się peesar. I on to praktykuje od lat zapobiegawczo i każda ciąża donoszona do bezpiecznego terminu. Wiec jednak coś w tym jest...

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

patuska przepraszam jeśli pomyliłam pojęcia. Po prostu chciałam się dowiedzieć od bardziej doświadczonych bo to moja pierwsza ciąża ja mam A Rh- a mąż B Rh+
Czym się różni konflikt od niezgodności ?

A widzisz :biggrin2: Dzięki za artykuł zwięzły i na temat.
W pierwszym trymestrze wyszły mi ok przeciwciała więc muszę machnąć teraz znów badania żeby się upewnić.
Jak to dobrze że badania mogę sobie robić w szkole rodzenia i nie muszę stać w tych przychodniach gdzie teraz kupa wirusów i nikt się nie przejmuje że w kolejce stoją brzuchatki :p

Mi w drugiej ciąży lekarz nic nie powiedzial o zastrzyku. Ale dostałam po porodzie bo dzieci maja plus po tatusiu.

Ania12344 jak tam maluszki? Jak sobie radzicie?

Ja też z mężem dwa plusy wiec nie mam pojęcia na temat konfliktów ;)

reklama
Do góry