reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

A z kosmetykami nie ma co szaleć - lepiej kupić coś jednego i sprawdzać reakcje maluszków, bo często skóra na początku nie toleruje wielu specyfików

reklama
chusteczki były w promocji w rossmanie więc zaszalałam a co do kosmetyków to koleżanka ostatnio przyniosła mi sporo różnych ( bo też wpadła do rossmana i zaszalała) więc będę testować co podejdzie sama to kupiłam tylko sudocrem :p

a co do wózka to myślicie o nowym czy używanym?
byłam ostatnio w takim komisie i pytałam babkę a ona mówiła że jeśli chodzi o bliźniacze używki to trzeba bardzo uważać sprawdzać rocznik i przeliczać od razu żeby się nie okazało że jesteśmy np 3 właścicielem bo często takie wózki padają szybko

Ja myślę o używanym, o ile znajdę taki, który będzie mi odpowiadał jeśli chodzi o jego stan i kolor. Jesli nic nie znajdę to kupimy nowy. Myślałam nad Dorjanem Danny. Jakoś chyba najbardziej mi odpowiada i wejdzie w drzwi w domu.A Wam jaki przypadł do gustu?

Nie wiem co z tym wózkiem. Najchetniej to dostosowalabym przyczepke rowerowa która mam jako wózek. Bo jak jakiś czas temu byłam w sklepie i kiebieta miała na stanie 5 różnych wózków blizniaczych to przeraziłam się jakie one są ciężkie w prowadzeniu. Na równych terenach to może i się sprawdzają ale ja mam wokół domu same wertepy i nie wyobrażam sobie tak ciężkiego wozka :/ a przyczepke z opcją runnera dwuosobowa i prowadzi się go po asfalcie palcem. Jest lekki, pakowany i nawet na tych moich dziurach nie ma z nim najmniejszego problemu

Co do wyprawki mam parę ubranek juz kupionych. Narazie robie listę art. Higienicznych do szpitala dla mnie i dla dzieci,podkłady, sól fizjologiczną do przemywania oczek i różne takie . Poleciły mi dziewczyny ostatnio w poczekalni u ginekologa fajna aptekę internetowa aptekagemini zawsze taniej niż normalnie.Z reszta rzeczy się nie spieszę, jak coś znajdę fajnego to będę kupować. jest jeszcze troszkę czasu ;-) narazie ten wózek nie daje mi spokoju. Szukam i szukam i znaleźć nie mogę

ja myślałam o Babyactive twinny tyle że 2w1 bo wolę kupić porządne foteliki
albo są takie gdzie jest jedno obok drugiego tylko że takie do 80 cm szerokości.

Ja już mam wózek kupiony zdecydowaliśmy się na TFK. Jest rewelacyjny nawet po naszym niedużym mieszkaniu można nim pojeździć ma tylko 74 cm. Foteliki kupiliśmy używane maxi cosi cabriofix w bardzo dobrym stanie. Wyprałam tylko tapicerki i są idealne. W tym tygodniu pozamawialam sporo rzeczy na Allegro bo jest dużo taniej. Ubranek już mam też sporo wszystko ze sklepu z odzieżą używaną. Łóżeczka zamowie pewnie w przyszłym tygodniu.

reklama
Do góry