reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Ja jeszczw nie rozmawialam z lekarzem o porodzie. od poczatku myslalam ze chce i lepiej bedzie cc ale ostatnio zaczynam zmieniac zdanie, sama juz nie wiem co lepsze.najwazniejsze zeby szczesliwie i bezpiecznie a los pewnie sam podejmnie decyzje, zalezy jak sie uloza i co wyniknie z ta cukrzyca ale sie nie nastawiam na konkretny porod.co ma byc to bedzie.

reklama
Po dzisiejszej wizycie dostałam trochę dropsów, dorzucił mi żelazo magnez i luteinę. Szyjka 33mm długości, mówił że nie jest źle ale sama nie wiem jak jest u was?

A ja znowu znajduje sobie powód do zmartwień. Mam 18 tydzień. Brzuch jak dla mnie jest średni. A wszyscy do około mówia ze mam za mały brzuch jak na bliźniaki. Przytyłam 10 kilo ale poszło mi w nogi biodra tylek..tak jakoś po równi...

Nawet jedna znajoma co miała bliźniaki mówi ze mam za mały brzuch.

Mam tyłozgięcie macicy myślałam że od tego ze dzieci są z tyłu i dłużej to potrwa...zanim wyskoczy...

Wizyta w piątek ostatnia miałam miesiąc temu i z maluchami było ok.

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Patuska myślę ze póki maluchy ładnie rosną to nie przejmuj się brzuchem ja przytyłam dopiero 2,5kg ale miałam trochę zapasu więc brzuch po prostu się wypełnił :-)

Ja się nie wybieram już bo monitoruje mnie mój lekarz, z resztą chyba płatne są kolejne. Tylko 2 pierwsze na nfz są

reklama
Do góry