reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Ja jeszczw nie rozmawialam z lekarzem o porodzie. od poczatku myslalam ze chce i lepiej bedzie cc ale ostatnio zaczynam zmieniac zdanie, sama juz nie wiem co lepsze.najwazniejsze zeby szczesliwie i bezpiecznie a los pewnie sam podejmnie decyzje, zalezy jak sie uloza i co wyniknie z ta cukrzyca ale sie nie nastawiam na konkretny porod.co ma byc to bedzie.

reklama
Po dzisiejszej wizycie dostałam trochę dropsów, dorzucił mi żelazo magnez i luteinę. Szyjka 33mm długości, mówił że nie jest źle ale sama nie wiem jak jest u was?

A ja znowu znajduje sobie powód do zmartwień. Mam 18 tydzień. Brzuch jak dla mnie jest średni. A wszyscy do około mówia ze mam za mały brzuch jak na bliźniaki. Przytyłam 10 kilo ale poszło mi w nogi biodra tylek..tak jakoś po równi...

Nawet jedna znajoma co miała bliźniaki mówi ze mam za mały brzuch.

Mam tyłozgięcie macicy myślałam że od tego ze dzieci są z tyłu i dłużej to potrwa...zanim wyskoczy...

Wizyta w piątek ostatnia miałam miesiąc temu i z maluchami było ok.

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Patuska myślę ze póki maluchy ładnie rosną to nie przejmuj się brzuchem ja przytyłam dopiero 2,5kg ale miałam trochę zapasu więc brzuch po prostu się wypełnił :-)

Ja się nie wybieram już bo monitoruje mnie mój lekarz, z resztą chyba płatne są kolejne. Tylko 2 pierwsze na nfz są

reklama
Do góry