reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Patuska myślę ze póki maluchy ładnie rosną to nie przejmuj się brzuchem ja przytyłam dopiero 2,5kg ale miałam trochę zapasu więc brzuch po prostu się wypełnił :-)
Zobaczę jak przybierają w piątek... ten krążek tez ma mi zakładać...

Noga w tyłku mnie boli...

Dziś byłam na mszy za tatę i maluchy zeszły nisko i na pęcherzu się położyły zaczęły się ruszać myślałam że popuszcze. Niby nie chciało mi się siku ale taki nacisk czułam jakbym miała na tej ławce się zlac

f2w3kw7ihyqz70ec.png

reklama
A ja znowu znajduje sobie powód do zmartwień. Mam 18 tydzień. Brzuch jak dla mnie jest średni. A wszyscy do około mówia ze mam za mały brzuch jak na bliźniaki. Przytyłam 10 kilo ale poszło mi w nogi biodra tylek..tak jakoś po równi...

Nawet jedna znajoma co miała bliźniaki mówi ze mam za mały brzuch.

Mam tyłozgięcie macicy myślałam że od tego ze dzieci są z tyłu i dłużej to potrwa...zanim wyskoczy...

Wizyta w piątek ostatnia miałam miesiąc temu i z maluchami było ok.

f2w3kw7ihyqz70ec.png
Patuska nie przejmuj się. Każdy organizm jest inny, inaczej przybiera na wadze.
Ja od początku też nie miałam za dużego brzucha i do tej pory każdy mówi że nie jest duży jak na bliźniaki. Nawet nie mam żadnych ciuchów ciążowych. Teraz zaczynamy 32 tc od początku przytyłam ok. 13 kg.
Jeszcze kilka tygodni i zobaczysz różnice ☺

Dziś byłam na mszy za tatę i maluchy zeszły nisko i na pęcherzu się położyły zaczęły się ruszać myślałam że popuszcze. Niby nie chciało mi się siku ale taki nacisk czułam jakbym miała na tej ławce się zlac

Znam to zwłaszcza jak się pochodzi coś porobi to jeden mi skacze po pęcherzu, jakby skakał na piłce :p

Co do szyjki ja mam 4,5 cm i wiem ze to dużo, ale badanie szyjki robi mi już teraz co wizytę - mówi ze przy blizniakach to szybko może się skrócić - najważniejsze by była zamknięta.
Co do brzucha - mi się wydawało ze mam ogromny - ale ostatnio wszyscy mi mówią ze nie mam dużego i ze nie wyglądam na bliźniaki. Ostatnio znajoma mi się przyznała ze ona przy blizniakach przytyła 9kg i ze jak była na patologii to nikt nie chcial jej wierzyć że ma bliźniaki bo większość kobiet miała mniejszy brzuch w pojedynczych ciążach niż ona. A ja już mam 10 kg :/ a to jeszcze tak daleko do końca :p

No u mnie 22tc+4. Chłop miał już w poniedziałek 500 g a baba 450g.
Margaret mnie się wcale nie dluży -czas mi tak szybko ucieka ze nawet nie wiem kiedy to minęło. Choć nie powiem ze najlepiej by było już być w tym 34 tc u się aż tak nie martwić ;) a co do szykowania - to mam aż 4 pajace na 50 i 4 na 56 i to by było na razie na tyle a i ręczniki. Tylko ze wszystko inne - wszystkie art pielegnacyjne itp. to mam starszych dzieciach ;)

no to ja poszalałam trochę :p bo ubranek już mam sporo, ręczniki,kosmetyki, rożki, ale najlepsza jest kolekcja chusteczek nawilżonych ponad 20 paczek :p ale to idzie nawet teraz więc i tak później trzeba będzie kupić :)

reklama
No ja jakoś nie mogę się zabrać za zakupy. Chusteczki mam cały czas w używaniu bo młody nadal pieluchowy - ale jakoś nie robie dużych zapasów - to się kupuje na bierzaco - ram gdzie promocja ;)

Ostatnio zaczynam w koncy myśleć o wózku :D :D

Do góry