Witam, ja wlasnie apropo badan.czy ktoras z ciezarnych albo juz mamusiek po porodzie miala cukrzyce ciazowa?tzn czy normy w ciazy blizniazej badania glukozy w 24tc po 1h i 2h sa troszke innej niz w ciazy pojedynczej?bo moja lekarka stwierdzila cukrzycy a badania naprawde minimalnie poza norma, a w nast. tyg. mam wizyte w poradni cukrzycowej, ale moze ktoras cos wie w tym temacie?
reklama
Aga_82
Fanka BB :)
Na forum pojawił się wątek ciuszków - nie wiem jakie doświadczenia mają inne mamy, ale przy bliźniętach najlepiej sprawdziły mi się pajace, zwykłe z długim rękawem i "spodenkami". Jak dla mnie mogą nie istnieć śpioszki, koszulki, kaftaniki - pajace są mega wygodne, jedna praktyczna rzecz, nie trzeba bawić się w nakładanie innych części garderoby. Dostałam w spadku mnóstwo ciuszków po dzieciach koleżanek, więc ubierałam moje szkraby w to, co miałam, ale preferowałam pajace - zarówno w nocy jak i w dzień. Latem natomiast ubierałam rampersy.
Co do prasowania - nigdy nie prasowałam dzieciom ubrań. Nie robiłam tego nawet wtedy, kiedy byłam jeszcze w ciąży. Uważam, że nie ma to wpływu na komfort dzieci a szkoda na to czasu.
Iwek miał tylko 46cm i ciuszki w rozmiarze 50 były jak znalazł. Pieluch 2-5kg miałam chyba ze 2 opakowania, maluchy dość szybko zaczęły przybierać i przeszliśmy na większy rozmiar chyba po 2 tygodniach.
Co do prasowania - nigdy nie prasowałam dzieciom ubrań. Nie robiłam tego nawet wtedy, kiedy byłam jeszcze w ciąży. Uważam, że nie ma to wpływu na komfort dzieci a szkoda na to czasu.
Iwek miał tylko 46cm i ciuszki w rozmiarze 50 były jak znalazł. Pieluch 2-5kg miałam chyba ze 2 opakowania, maluchy dość szybko zaczęły przybierać i przeszliśmy na większy rozmiar chyba po 2 tygodniach.
Justa_podwójne szczęście
Zaangażowana w BB
Cześć dziewczyny ☺
Noc była ciężka najpierw nie mogłam zasnąć później budziłam się co trochę i jakaś zmęczona jestem w sumie wczoraj też byłam. Brak energii ostatnio a musze się w końcu wybrać na krew bo w pn wizyta.
U mnie dziś rybka filecik z sałatką i ziemniaczkami na obiadzik była. M.pewnie będzie wolał śledzie w śmietanie
Próbuje skończyć zamówienie dla siebie i maluchów. I mam problem z butelkami do karmienia jaką wybrać i jakiej firmy, dla każdego taką samą chyba? Ogólnie Opinii jest tak wiele.
Zielona jestem, pewnie już była o tym mowa ale wierzę że pomożecie
Noc była ciężka najpierw nie mogłam zasnąć później budziłam się co trochę i jakaś zmęczona jestem w sumie wczoraj też byłam. Brak energii ostatnio a musze się w końcu wybrać na krew bo w pn wizyta.
U mnie dziś rybka filecik z sałatką i ziemniaczkami na obiadzik była. M.pewnie będzie wolał śledzie w śmietanie
Próbuje skończyć zamówienie dla siebie i maluchów. I mam problem z butelkami do karmienia jaką wybrać i jakiej firmy, dla każdego taką samą chyba? Ogólnie Opinii jest tak wiele.
Zielona jestem, pewnie już była o tym mowa ale wierzę że pomożecie
darunia0712
Ja na początku miałam butelki tommee tippie a później przeszłam na butelki Dr Browns. Te drugie lepiej nam służyły i właściwie do momentu aż nie zaczęli sami pić z niekapka.
ania12344
Ja też zamierzam rodzić na Polnej, ale tam mi powiedzieli że prędzej cesarki nie zrobią, dopiero jak zaczna sie skurcze czy wody odejdą wiec dla mnie wielka niewiadoma.
Justa ja butelki kupiłam z aventa, ale jak sie sprawdza to nie wiem.
Justa ja butelki kupiłam z aventa, ale jak sie sprawdza to nie wiem.
Co do butelek to jest to sprawa indywidualna, zależy co maluszkowi akurat przypadnie do gustu. Mam koleżankę co kupowała przeróżne, najdroższe butelki, a mały jadł jedynie z butelki tej za 8 zł, najzwyklejszej.Dlatego najlepiej kupić jedynie na początku po jednym komplecie na wypróbowanie, może akurat dziecku przypadnie do gustu, ba może nawet nie być na początku potrzebna jeśli zamierzamy karmić piersią i będziemy mieć pokarm.Moja starsza córcia na szczęście co do butelek nie była wybredna W naszym przypadku sprawdziły się butelki Avent. Trzeba uważać na niekapki z tej firmy bo często są wadliwe i ciekną. Butelki tez miałam początkowo wadliwe,cieknące, ale koleżanka pracuje w tej firmie i kupiła mi już w pełni sprawne
Co do cesarek " na zimno" to nie jestem tego zwolenniczką. Sama lekarka z pediatrii mi mówiła, aby czekać jak najdłużej, aby nie dać się namówić lekarzom na szybkie załatwienie sprawy (aby mieli mnie już z głowy) , jeśli oczywiście nie ma przeciwwskazań i nic się nie dzieje niepokojącego z dzieckiem, bo każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota.
Co do cesarek " na zimno" to nie jestem tego zwolenniczką. Sama lekarka z pediatrii mi mówiła, aby czekać jak najdłużej, aby nie dać się namówić lekarzom na szybkie załatwienie sprawy (aby mieli mnie już z głowy) , jeśli oczywiście nie ma przeciwwskazań i nic się nie dzieje niepokojącego z dzieckiem, bo każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota.
reklama
ania12344
Kachna pracuje i pracuje tez w poradni patologii na polnej, ale jak zapytałam o termin cc to powiedzial ze jak sie cos zacznie to poprostu przyjechac a ja mam 80km GBUR. Od 34tyg moge rodzic w szpitalu 30km ode mnie i o ile nic sie nie wydarzy to tak chyba zrobie, sama niewiem.
Podziel się: