reklama
margaret870
Fanka BB :)
Ja też jestem rozerwana i nie wiem gdzie rodzić mój lekarz prowadzący jest w szpitalu na miejscu ale szpital też ma mieszane opinie i nie wiem ile bliźniąt się tu ostatnio rodziło, do Rzeszowa mam ok 50 km, lub przenieść się na jakiś czad do rodziców gdzie do Lublina będę miała ok 25.
Jeśli chodzi o butelki to ja kupiłam z lovi aktywne ssanie tylko że te większe, zobaczymy jak się sprawdzą. Mam zamiar dokupiś jakieś mniejsze bo są dosyć poręczne chyba jeśli chodzi o maluszki.
Jeśli chodzi o butelki to ja kupiłam z lovi aktywne ssanie tylko że te większe, zobaczymy jak się sprawdzą. Mam zamiar dokupiś jakieś mniejsze bo są dosyć poręczne chyba jeśli chodzi o maluszki.
ewka_111
Co do butelek ja do starszych miałam avent i mi się sprawdził. Z młodą testował na początku tommie tipie ale nie chciała z niej za bardzo pić - w sensie piła ale mało, a z młodym próbowaliśmy butelek medela (te co imitują sposób picia jak z piersi), ale młody się przy nich często krztusil i denerwował, choć z cycka sobie radził. Niby tak jest ze co dziecko to inne preferencje butelkowe, choć ja stwierdzam ze jak przystosujemy dzieci od początku do jednego rodzaju to się przyzwyczaja
ewka_111
Co do porodu - ponoć najlepiej dla dziecka jak i dla mamy (oczywiście jak nie ma wskazań do wcześniejszego rozwiazania) jest czekac z cc do momentu aż poród sam się zacznie. Po pierwsze dowodzą w badaniach ze w takich sytuacjach organizm matki jest bardziej gotowy do chociażby karmienia, jest mniejszy stres pourodzeniowy, a także mniejszy stres związany z cięciem. A i dziecko dostaje inne dawki hormonów (od matki) jak porod się zacznie niż jak jest ot tak w ustalonym terminie "wyciagany"
ewka_111
Mysle ze tu cos do poczytania http://ciaza.siostraania.pl/planowane-ciecie-cesarskie-na-zimno-czy-po-wystapieniu-skurczow/
margaret870
Świetnie gratuluję najlepsze połączenie bo coś dla mamusi i tatusia hehe
dobrze że zdrowo rosną bo to najważniejsze.
Ja mam w niedzielę połówkowe genetyczne bo po ostatnich nam lekki niepokój bo robili mi przesiewowe i na jednym wyszło wysokie ryzyko,nie zgodziłam się na badanie inwazyjne bo nawet mój lekarz stwierdził że są one w moim wypadku dużego ryzyka ale mam nadzieję że okaże się wszystko dobrze.
dobrze że zdrowo rosną bo to najważniejsze.
Ja mam w niedzielę połówkowe genetyczne bo po ostatnich nam lekki niepokój bo robili mi przesiewowe i na jednym wyszło wysokie ryzyko,nie zgodziłam się na badanie inwazyjne bo nawet mój lekarz stwierdził że są one w moim wypadku dużego ryzyka ale mam nadzieję że okaże się wszystko dobrze.
reklama
Podziel się: