reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

Bry wieczorek:)
Widzę dużo nowych twarzyczek :) ja nawet tutaj nie zaglądam bo nie mam kiedy... Dzisiaj moje chłopaki skończyły 9 tygodni a ja dosłownie padam na pysk :) w domu mega zaległości w sprzątaniu a mimo to jestem styrana. Chłopaki pochłaniają mnóstwo czasu,dzień mija na karmieniu i przewijaniu. Na szczęście dzieciaczki zdrowe, jeden ma tylko skaze białkowa. No i juz zrobiły się klocuszki :) Jeden ma ponad 5 kg a drugi niecałe 5kg.
Przyszłym mamuskom blizniaczkow życzę szczęśliwego rozwiązania i zbierajcie siły:)

reklama
Ja mialam dzisiaj usg anatomiczne. Dzieciaki zdrowo rosną mają 595g i 670g. Płeć potwierdzona córeczka i synuś :) :) . Lekarz niesamowity specjalista a do tego mega miły. Tylko mała ma trochę mniej płynu owodniowego i zaznaczył żeby moja Pani dr zwróciła uwagę na to przy kolejnym badaniu. Mamy film z badania.

A jak z rychami maluszków u was? Bi mi sie wydaje ze jakoś słabo je czuje. Czasem czuję przelewanie,czy może jednak umiejscowienie łożysk ma znaczenie?

Kachna84 super, że z dziećmi wszystko ok. Oby tak dalej.

Enni skąd ja to znam ale nic się nie martw z każdym miesiącem będzie trochę lepiej. Z pewnymi rzeczami trzeba wyluzować, bo inaczej można zwariować. Ja odkąd mam dzieci zapomniałam np. że mam w domu żelazko. Odpuściłam sobie prasowanie, chociaż kiedyś w życiu nie założyłabym nieuprasowanej rzeczy ale przy bliźniakach liczy się każda zaoszczędzona minuta. To co można odpuszczajcie.

Margaret870 nie wiem czy umiejscowienie łożysk ma znaczenie u mnie córka ma na przedniej ścianie a synuś na tylnej. Córkę czuję częściej ale ona chyba jest ruchliwsza nawet wczoraj lekarz z tego żartował ale czasem oboje potrafią tak kopnąć z nienacka, że mocno zaboli ale niezamienilabym tego na nic w świecie. Teraz zauważyłam, że mają już swoje pory aktywności codziennie wariuje od 22-do 1 w nocy.

Witajcie. U mnie z wizytami klapa lekarz się rozchorowal. W piątek miałam mieć mierzenie szyjki dziś peesar a okazuje się ze lekarz wraca za tydzień. Czyli dopiero za tydzień w piątek będe mieć wizytę.

Co do ruchów maluszków to mam dziś 16+4 to czuje bulgotanie laskotanie i przelewanie...

reklama
Margaret870 ja już mam szpital wybrany. Bede rodzic cesarkà na Polnej w Poznaniu. Wstępnie pani doktor mówiła, ze cesarka w 36 tygodniu.

Do góry