reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bliźniacza

Jjka ze skurczami miałam tak samo. Po kilkadziesiąt razy dziennie. Teraz mam leki rozkurczowe trzy razy dziennie i jest lepiej bo tylko kilka razy dziennie. Zdaję sobie sprawę z późniejszego braku czasu na wszystko. Ogólnie nie lubię siedzieć w miejscu i zawsze szukam sobie zajęcia więc leżenie tym bardziej jest teraz męczące. Na wyprawkę jeszcze chwilę zaczekam. Na razie patrzę tylko i piszę w zeszycie co kupić i gdzie :-) I czas mi się właśnie ciągnie strasznie. Będzie dobrze

reklama
Ania coś wiem na temat bezczynnego leżenia i zamartwiania się. Mi udało się tylko wytrwać do 26 tyg. Dzieciaki urodziły sie własnie w szpitalu Ujastek gdzie jest kręcone "moje 600 gramów szczęścia". Wiele przeszły ale na szczęście jest wszystko dobrze z nimi:tak: Grunt to pozytywne myslenie i nie zamartwianie sie na zapas. Ja oglądam "moje 600 gramów" i uważam ze żadna ciężarna mama nie powinna go oglądać!

Anulfka w 26?! Matko - tak wcześnie! Jakie to szczęście że wszystko dobrze się skończyło. Ile miały gramów wtedy? Codziennie proszę Mateńke żeby miała w opiece moje skarby, żebyśmy razem wytrwali do 36 tc.

Ania,nie ma co sie nakrecac ogladajac takie programy! Teraz jest czas dla Ciebie,duzo lez i odpoczywaj,tak jak pisala ktoraz z dziewczyn nie bedzie pozniej na to czasu.
Teraz lezenie moze Ci sie przykrzyc,ale pozniej to bedziesz mogla pomarzyc o chwili na "nic nie robienie".

Co do wymiarow i wagi z usg,nie ma sie co nimi sugerowac,moje mialy wazyc ok 2500 i 2700,a urodzily sie 2350 i 2000g.

Moja ciaza byla jednokosmowkowa dwuowodniowa,co 2 tyg.mialam ponad 40min a czasem ponad godzinne usg,lekarze wszystko sprawdzaja.

Ja mogę leżeć tylko już sama nie wiem jak. W nocy miałam skurcze chyba z dwie godziny. Bolał brzuch razem z krzyżem. Teraz siedzę i ryczę bo tak mnie szarpie wszystko. Na lewym boku jeden maluch strasznie kopie, na prawym się nie powinno leżeć więc już sama nie wiem co robić

spokojnie mozesz zmieniać boki. Lewy jest najlepszy ale nie znaczy ze prawy zakazany. Byle nie na plecach a boki zmieniaj śmiało. Ja bym nie dala rady tylko na lewym. Mam rogalapoduche i tak się z nia wierce w nocy z boku na bok ale jakoś się śpi :)

ania - ja na bokach lezalam, brzuch mialam na poduszkach. A tak w ogole moim najlepszym przyjacielem byl rogal taki duzy dla ciezarnych.
To, ze teraz sie tak zle czujesz, nie oznacza, ze tak bedize do konca ciazy. Teraz sie wszystko rozrasta stad te ciagniecie itd. Potem to przejdzie, ptoem znowu cos wroci i tak do rozwiazania. No i staraj sie nie stresowac. Ogladaj komedie, czytaj fajne ksiazki, poradniki. Poogladaj w necie filmimi i pielegnacji noworodkow, jak sie bedizesz lepiej uczla - zrob pare sloikow z dynia, cuknia, powidla jakies - dzieciaki na przyszla zime beda sie zajadaly:-)
Pamietaj - jak bedziesz taka zestresowana to i dzieci beda zestresowane.

Dziewczyny jadę do szpitala. Lekarka kazała mi przyjechać na badania i na obserwację. Cały czas mocno mnie boli brzuch i krzyż. Skurcze też dalej są :-(

reklama
Do góry